A színész legendásan nem tud leszakadni a sex&drugs&rockandroll életformáról, akkor se, ha közben néha kicsit házas, meg időnként gyerekei születnek. Csak az erre elkölthető összeg emelkedett az évek alatt már szinte elkölthetetlen mértékűre, de ő szorgosan próbálkozik.

Carlos Irwin Estevez szintén filmszínész apja, Martin Sheen egy keresztény érsek-teológus, Fulton J. Sheen élete és munkássága előtti tisztelgésből vette fel művésznevét, és ezt az örökséget fia is magáévá tette. De csak ezt. Charlie Sheen ugyanis életmódjával nem is eshetett volna messzebb a keresztény teológia fájától: a kezdeti sikerekkel nagyjából egyidőben lett a bulvár azóta is rendszeresen vissza-visszatérő kedvence drogos-piás-csajos balhéival.

Erről persze nem csak Hollywood tehet, a színészt már a középiskolából is állandó balhéi miatt tanácsolták el, és mert viselkedését meg sem próbálta tanulmányi eredményeivel kompenzálni. Színészi karrierjét 8 évesen kezdte, amikor apjával játszott egy háborús tévédrámában, majd kisebb szerepek után az 1986-os A szakasz főszerepe hozta meg az ismertséget számára, amit megfejelt a 87-es Tőzsdecápákkal, 91-ben meg a Nagy durranással. Ezek után elméletileg már nem nagyon lehet elcseszni egy karriert, Sheen azonban keményen próbálkozott: az évek alatt drog-, alkohol- és szexfüggőségével, pornósokkal és kurvákkal, randalírozással és barátnői bántalmazásával került a hírekbe.

Drogok, kurvák, nőverés, és az első ítélet

1990-ben például azért bontotta fel vele eljegyzését színésznő menyasszonya, Kelly Preston, mert Sheen “véletlenül karon lőtte” egy vitájuk során. Ekkor került szóba először drog- és alkoholfüggősége, családja pedig be is nyomta egy 30 napos elvonókúrára, ami után egész pontosan egy évig és egy napig tudott tiszta maradni. Azóta se tudni hasonló, bizonyítottan drogmentes időszakról az életében.

1995-ben ugyan futólag feleségül vett egy Donna Peel nevű nőt, de mély hatással nem lehet rá a dolog, mert két hónappal ezután bepereli egy diáklány, akit állítólag megütött, amiért a lány nem volt hajlandó lefeküdni vele. A vitás felek végül peren kívül egyeztek meg. Még mindig ebben az évben mint a legnagyobb ügyfelek egyikét nevezték meg a lebukott hollywoodi bordélyház-tulajdonos madám, Heidi Fleiss óriási botrányt kavart ügyében. A tárgyaláson kiderült, ehhez úgy 50 ezer dollár körüli összeget kellett költenie a luxusprosti-hálózat lányaira, és ez már akkor se jelentett gondot számára. A következő években már nem is adott a látszatra, pornósokkal és kurvákkal lógott, többek közt Heather Hunter is megfordult az ágyában, Ginger Lynn egykori pornószínésznőhöz pedig több évig tartó kapcsolat fűzte.

1997-ben akkori barátnője, Brittany Ashland beperelte Sheent arra hivatkozva, hogy a színész 1996 decemberében bántalmazta őt. A vád szerint Sheen olyan durván lökte Ashlandet a márványpadlóra, hogy a nő eszméletét vesztette, és a száját is több öltéssel kellett összevarrni. Sheen először ugyan ártatlannak vallotta magát, végül azonban felfüggesztett börtönbüntetést és két év próbaidőt kapott.

Túladagolás, rehab, házasság

Az ámokfutás 1998-ig tart, ekkor Sheen túladagolja magát kokainnal és kórházba kerül. Apja, Martin Sheen maga dobja fel az illetékeseknél, hogy fia megszegte a próbaideje szabályait, és egyúttal arra kéri a rajongókat, imádkozzanak érte. A színész végül megússza a börtönt, de a bíróság elvonóra kötelezi.

2001-ben az Eltanácsolt tanácsadó című közös filmjük forgatásán Sheen összejön kolléganőjével, Denise Richardsszal. 2002-ben összeházasodnak, pár hónappal később Richards azonban már arra panaszkodik, hogy férje szerencsejáték- és gyógyszerfüggő. Ennek ellenére 2004-ben és 2005-ben születik két lányuk, Richards viszont már a második gyerek világrajötte előtt, hathónapos terhesen beadja a válókeresetet.

Hírhedt válóper után újabb hírhedt házasság

A nagyon gyorsan és nagyon csúnyán eldurvuló válóper és a gyermek-elhelyezési eljárás aztán a következő év kedvenc bulvárlap-témája lett, melynek során az egész világ megtudhatta Richardstól, hogy férje ismét drogozik, molesztálta és megverte őt, valamint kártya-és pornófüggő. Richards még egy finom kis pedofilvádat is megfogalmazott, amikor azt állította, pornófüggő férje ráadásul ezen belül is a meglehetősen fiatal lányokat szereti nézegetni, sőt tulajdonképp saját lányai sincsenek tőle bizonságban, úgyhogy gyorsan el is tilttatta tőle a gyerekeket. 2006 őszére a válóper lezárul, a felek viszonya pedig pár évi fagyos hallgatás után az utóbbi időben már némi enyhülést is mutat. Persze ehhez jól jöhetett, hogy Sheen a köztes időben ismét megházasodott, majd újra botrányos körülmények közt vált el.

2008 májusában ugyanis Sheen újabb nőt vett feleségül: Brooke Muellert, akitől - a már ismert forgatókönyv szerint - egy évvel később, 2009 tavaszán gyermeke is született, ezúttal rögtön kettő. Mielőtt azonban tényleg úgy tűnhetett volna, hogy a színész megkomolyodott és felnőtt a családapai feladatokhoz, 2009 nyarán újabb hollywoodi luxusprosti-hálózat lebukott madame-ja nevezi meg kiemelt ügyfeleként, majd karácsony első napján ismét letartóztatják családon belüli erőszak miatt, mivel bántalmazta és állítólag késsel is fenyegette Muellert. Mint kiderült, az összecsapás idején egyikük sem volt józan, így a színész következő év februárjában kivesz egy kis szabadságot a Két pasi és egy kicsi című tévésorozata forgatásából, és - mint sajtósa fogalmaz - preventív jelleggel ismét rehabra megy.

A büntetést persze ennyivel nem ússza meg, 2010 májusában a bíróság 30 napos drog- és alkohol-elvonókúrára, valamint 36 órás közmunkára ítéli, és hátralévő életére eltiltják mindenféle fegyver birtoklásától.

Újabb kurvák, további függőségek

Bántalmazott nejével ekkoriban még azt nyilatkozzák, ikreik kedvéért rendbehozzák házasságukat, de Sheennél a párterápiával a jelek szerint simán megfér egy 3000 dolláros óradíjú prosti is, akihez a rehabról szökdösött ki. Muellernél viszont ez már nem fér bele, júniusra gyorsan alá is írják a válási papírokat. A színész karrierjének azonban ezek a bonyodalmak sem képesek ártani, időközben megemelik a Két pasiban kapott gázsiját, így a részenkénti közel kétmillió dollárjával jelenleg ő a legjobban fizetett tévés sorozatszínész.

Sheen az elmúlt hetekben pedig komolyan belehúzott, hogy ezt a szép összeget hogyan lehetne még inkább hatékonyan és minél lendületesebben szexre&drogra&rockandrollra költeni. A múlt héten tartóztatták le szállodai szobájának szétverése miatt pucéran és mocsokrészegen, ezúttal egy éjszakánként 12 ezer dolláros dolgozó lány társaságában - aki kikéri magának a "prostituált" szakmai meghatározást, mivel ő igenis tisztességes pornós -, és a TMZ információi szerint aznap éjjel előbb palackonként 6000 dolláros (ez alig több mint 1 millió forint) borokkal érte el ezt az alapállapotot, majd erre - mint a rendőröknek állítólag bevallotta - némi kokainnal is rásegített: itt tart jelenleg, alig pár hónappal az elvonó után.

Az időzítés mindenesetre igen szerencsétlenül jött ki, Sheennek 8 nap múlva járt volna le a harmadik neje bántalmazása miatt augusztusban kiszabott próbaideje, így most kérdéses, megússza-e újabb kényszerelvonóval, vagy esetleg le is csukják.

A színész a héten tért haza otthonába, és egyes pletykák szerint azóta nonstop bulit tart kurvákkal és koksszal, egy aggódó ismerős pedig azt is kifejtette, szerinte Sheen meg se éri a jövő hetet. Sajtósa, Mark Burg ugyanakkor cáfolja, hogy így lenne, azt állítva, ő azonnal átrohant Sheenhez, amikor ezeket a híreket olvasta, a színész pedig épp "tévézett, és józanabbnak nézett ki, mint valaha. Még rám is szólt, hogy legközelebb azért kopogjak". Igaz, Burg volt az is, aki a részeg és bekokainozott Sheen szállodai balhéját mindössze "egy gyógyszerre adott allergiás reakcióval" magyarázta.