A lényegretörő című, Anal Football Club pornófilmet Marc Dorcel forgatta Dunakeszin 2010-ben, a főszereplő többek közt az idei AVN-díjas Aleska Diamond. A focipálya öltözőjében orál-, leszbi- és análjelenet is van bőven, a pornószínésznőket a gyúró, az edző és társaik is mind megcsinálják.

A Dunakeszi Kinizsi Utánpótlás Sport Egyesület pályáján oráloznak

A francia felnőttfilmes, Marc Dorcel a dunakeszi önkormányzati sportpályán forgatta az Anal Football Club című 75 perces filmjét. A film egyik főszereplője az idei AVN-díjas Aleska Diamond, aki sajnos nem vállalja a nyilvánosságot. A magyar pornószínésznő a filmben anál dipit (double penetration), orált (arcraélvezéssel) és leszbijelenetet is vállalt. A pornófilm főleg politikai berkekben fog komolyabb fennakadast kelteni, bár nem újdonság, hogy a forráshiányos önkormányzatok olykor fejet hajtanak a felnőttfilmes iparágnak. Csakhogy utoljára ilyen körülbelül tíz évvel ezelőtt történt, azaz akkor derült ki. Pornós körökben semmi extrának nem számít a helyszín: a Dunakeszi Kinizsi Utánpótlás Sport Egyesület pályáján és öltözőjében forgatott Dorcel, a Magyar Narancs szerint 2010-ben, fényes nappal.

"Semmi olyan helyszínen nem lehet forgatni, ami a közerkölcsöt sértheti, ami megbotránkozást kelthet, vagy ha összeférhetetlen egy-egy intézmény szellemiségével. Gondolok itt a vallás gyakorlására szolgáló helyekre. Ezekre a helyszínekre nem való a műfaj" – nyilatkozta a Velvetnek Kovi, és arról is beszélt, hogy az egyik filmjében Michelle Wildnak volt egy olyan mozdulata, mintha a Vakok Intézetéből jött volna, de ott soha nem forgattak.

Fővárosi Szabó Ervin könyvtár, Hősök tere, kastélyok

Az eddigi legnagyobb botrány – ami a helyszíneket illeti – a Toldy Gimnáziumnak tudható be: a nyári szünetben a portás kiadta az egyik osztálytermet egy német felnőttfilmes stábnak még a kilencvenes évek végén. Az igazgatónő később azt nyilatkozta, a padokat lecserélték. "Olyan egyszerű egy tantermet berendezni, hogy nem éri meg bérelni. Bele lehet gondolni abba, hogy aztán ott majd gyerekek fognak annál a padnál ülni, ahol pár napja még szexeltek" – nyilatkozta Kovi a Velvet megkeresésére. A Festetics-kastélyban, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban, a Gellért szállón, a Hősök terén és a Lánchídnál is forgattak már, még melegpornót is. A könyvtár egyik olvasótermét, a jellegzetes régi bútordarabokkal – mint kandalló és a régi lámpák – többen viszontláthatták a genitáliák mögött. 2001-ben kiderült, hogy a könyvtárat még 1995-ben bérelték ki, fotózásra, nem pedig pornóforgatásra.

A felnőttfilmes helyszínekről Havas Henrik részletesen írt a Pornó című könyvében. 2008 nyarán pedig a Hősök terén készült egy hardcore POV típusú orál jelenet, nappal, a turisták tömegében. (Ez a pornóklip itt megtekinthető.) A villamosos pornójelenet városi legendaként kering, mindenki tudja, de senki nem látta, vagy csak hallott valakiről, aki látta. Mindenesetre abban megoszlanak a vélemények, hogy a 17-es villamoson forgatták vagy a régi 6-oson.