A leskelődni vágyók könnyen beleakadhatnak egy szeretkező párba valamelyik parkban vagy parkolóban, és ha úgy van, még be is szállhatnak. A dogging a hetvenes évektől terjed világszerte, itthon lenne igény a szervezett bokrozásra, de gyakorlatilag nincs ilyen - legalábbis a fórumokból úgy tűnik.

"Pár napja kimentünk a párommal a nyéki tóra nudizni. Ahol mi voltunk, ott nem volt senki más, és a párom elkezdett simogatni. Olyan izgalomba jöttünk, hogy elkezdtünk szexelni, aztán észrevettem, hogy egy fiatal srác figyel minket, és veri a farkát. Egyáltalán nem volt tolakodó. Mi még jobban izgalomba jöttünk, és vadul szeretkeztünk. Mindketten hatalmasat élveztünk, ekkor a srác már mellettünk volt, és ő is elélvezett. Megköszönte, hogy nézhetett minket, és elment. Csodálatos volt, hogy tudtuk, hogy néznek minket, ajánlom, hogy próbáljátok ki" – írja a mufin nevű kommentelő a Goldengate szex nyilvános helyen topikjában, ahol párocskák és kukkolók osztják meg élményeiket. Több hasonló fórumot is olvasva kiderül, hogy a főleg a hollandokra és a britekre jellemző szexuális magatartásformának bőven van itthon is rajongója – a műfaj igazi rajongói télen sem adják fel. A szervezett szabadtéri szex, azaz dogging nincs Magyarországon.

Sokan szeretik, ha idegenek nézik szex közben, vasúti átjárók, a Balaton, bányatavak, folyópartok, parkolók, erdők, a Hajógyári-sziget, Népliget, a boltok öltözői, autók mind-mind kedvelt helyszínek itthon. A leskelődni vágyók találomra bolyonganak éjszakánként a parkokban, hátha belefutnak egy bokrozó párocskába. Eközben hasonszűrő holland társaik parkokban, parkolókban kutatják a jeleket, ők ugyanis a párokkal előre megszervezik a közös alkalmi randit, és jelekkel értesítik egymást – mobiltelefon fényével, smsekkel üzennek egymásnak, vagy fényszóróval villognak. A fényjelzés nemzetközileg ismert jelzése a doggereknek, Brazíliában, Amerikában, Kanadában, Írországban, Ausztráliában, Barbadoson, Lengyelországban és Új-Zélandon is honos a dogging. A kukkolás, az exhibicionizmus, az idegenekkel való szex élvezete és a csoportszex szeretete mindenképp kötelező elemei a műfajnak. A dogging egyik alfaja az autóban szexelés, a legtöbb íratlan szabály az autószexelőknél van: ha csak a belső lámpát hagyják égve, akkor nézni lehet őket, ha letekerik az ablakot, akkor meg lehet érintheti a párocskát, ha pedig nyitott ajtóba botlik a kukkoló, akkor be is szállhat harmadiknak vagy többediknek.

Ha valaki tényleg ki akarja próbálni, milyen a szervezett doggingolás, nem kell sokat kutakodnia a neten, és főleg, nem kell sokat utaznia. A brit Swinginheaven oldalon részletesen, városra keresve megtalálhatók azok a parkok, ahol összejöhet a szex egy idegennel. A szabadtéri szexelés szinte mindegyik említett országban szabálysértésnek minősül (közszeméremsértés), azonban a rendőrség elnézően bánik a szeretkezőkkel, Skóciában például külön kézikönyv írja elő, hogy a rendőrök kötelesek a doggerek nyugalmát biztosítani – a felhőtlen szexnek sokszor a tolvajok szabnak gátat.

A '70-es évektől terjed a dogging

A dogging szó angolul kutyasétáltatást jelent, Nagy-Britanniából eredeztethető a szervezett szabadtéri szex. Hogy a miért pont ez a szó lett a nyilvános szex eufémizmusa, nem tudni. Meglehet, hogy a kutyasétáltatás közbeni véletlenszerű kukkolásból jött. Az 1970-es évektől folyamatosan terjed a brit hippik kedvelt szexuális magatartásformája, amikor divatba jött a swingerezés, a kellemest összekötötték a hasznossal, és a szabad ég alatt csoportosultak. A doggerek mindit sötétedés után ólálkodnak a köztereken. Nagyrészt nyilvános parkokban, parkolókban és csendes vidéki utakon botlanak egymásba a doggerek.