Akár havi háromszázezer forintot is összegyűjtenek a testükből élő egyetemisták, derült ki a napokban megjelent Egyetemista lány támogatót keres című könyvből. Az, hogy meddig maradnak az iparban, teljesen változó, a szerzők szerint van, aki a családalapításig tervezi, más akár egy klasszikus fix munka mellett is megtartaná mellékállásként.

"A saját környezetemben is egyre több fiatalról hallottam történeteket, pletykákat, egyre több jel utalt rá, hogy elterjedt a prostitúció az egyetemek, felsőoktatási intézmények hallgatói között. Először csak egy riportot akartam írni róla, de az osztályfőnököm (a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, tévés műsorkészítő szakon vagyok végzős) azt mondta, ez olyan erős és aktuális téma, hogy szerinte érdemes lenne könyvvé bővíteni. Így kezdődött..." - mondta Szabó Anna Eszter, az Egyetemista lány támogatót keres című frissen megjelent könyv társszerzője.

A másik szerző, Nagy Szilvia már a Velvet újságírójaként is sokat  foglalkozott a témával a Dubaj-ügy miatt, egyebek mellett emiatt is kérte őt fel a kiadó. A két író nekiesett a fórumoknak, blogoknak és hirdetőoldalaknak és mozgósította személyes kapcsolatait, és egy féléves anyaggyűjtés után publikálhatták a könyvet. Saját szerepüket úgy élték meg, mint valami szelep, amin keresztül a prostituáltak kiereszthetik addigi elnyomott élményeiket, emlékeiket. "Nem sokuknak van olyan barátja/barátnője, családtagja, akivel ezt megbeszélhetné és láthatóan sokuknak jól esett beszélni, beszélni, vagy írni mindenről, amit a hétköznapokban elfojtanak, eltemetnek" - magyarázta Szabó Anna Eszter.

A szex mint követendő trend

"Ma már abban sincs semmi meglepő, hogy 13 éves fiatalok ruhaüzletek próbafülkéibe járnak lezavarni egy gyors menetet" - magyarázzák a szerzők, hogy miért változott meg eleve a szex megítélése annyira, hogy már nem csak kényszerből, hanem logikusnak vallott döntés miatt is kurvává válhatnak lányok. Ráadásul a válság miatt is egyre kényelmesebb megoldás lesz ilyen módon előteremteni a tanuláshoz szükséges pénzt. Akár havi 200-300 ezer forint is lehet az így összeszedett pénz, függően attól, hogy a lányok kizárólag Magyarországon dolgoznak-e vagy esetleg külföldre, egyebek mellett Svájcba is kijárnak.

Szerinte abszolút változó, ki meddig marad az iparban. Van, aki csak a családalapításig és normális, fix munkahely találásáig csinálná ezt a második életét, illetve van, aki bármikor visszaszorulhatna. Ezek a lányok kettős érzéseket táplálnak a szakma iránt: "Az egyik lány azt írta, hogy aki ezt akarja csinálni, annak erős gyomra kell, hogy legyen és alacsony önbecsülése. Érdekes volt, mert ezt a legvégén írta, miután hosszú oldalakat írt arról, mennyire sokat tanult önmagáról, a férfiakról, hogy milyen pozitívan csalódott a vendégeiben és hogy végre jó nőnek érzi magát" - mondta a helyzetről Szabó Anna Eszter.

Akadt, aki unalomból próbálta ki

"'Ez picit fura, beteg szitu' – gondolta Zsófi, amikor látta barátnőjét levetkőzni, miközben L., a kedvelt törzsvendég csillogó szemmel méregette hol Zsófit, hol Verát. (...)
Pár pohár után Zsófi úgy döntött, nincs oka szégyenkezni, és elmondta, mivel keresi a pénzét. Vera egyáltalán nem döbbent meg, sőt, érdeklődni
kezdett. Épp véget ért élete első komoly kapcsolata, és pont arra gondolt, hogy kipróbálná, milyen egy egyéjszakás kaland, de fél, hogy nem lesz jó. Viszont annyira unatkozik mostanában, a suliban is, hogy ráférne valami újítás. Zsófi – az alkoholnak is köszönhetően – lazán odavetette, hogy kedvenc törzsvendége, L. milyen „irtó jól tud kefélni” és hogy „azt tuti nem
bánnád meg”. Az este végére meg is beszélték, hogy Zsófi felveti egy édes hármas lehetőségét L.-nek, és ha van kedve hozzá, akkor Vera csatlakozhat hozzájuk. (...)
Zsófi túlságosan is arra koncentrált, hogy minden simán menjen, ezért orgazmusra nem sok esélye volt, de úgy látta, L. szárnyakat kapott a két lány látványától, és attól, hogy egyszerre ketten dolgoznak rajta. Míg az egyikükben volt, a másikat ott markolászta, ahol csak tudta, és persze nem győzte kényeztetni a lányokat sem. Az biztos, hogy mindhárman keményen dolgoztak. (...)
L. megkérte őket, hogy foglalkozzanak egy kicsit csak egymással, a férfi pedig nézelődés közben magával játszadozott. Ekkor Zsófi teljesen megvadult, rájött, hogy életében először szeretkezhet egy nővel, és
ha jól csinálják, busás borravalót kapnak. L. nagyon elégedett volt. 50 000-et hagyott az asztalon. Miután megfelezték a pénzt, Zsófi nem bírta megállni, hogy ne faggatózzon.
– Na, milyen volt?
– Hát, nem volt rossz. Inkább közömbös volt."