Semmit sem tudott arról, hogy az általa Dubajba, hoszteszmunkára közvetített modellek pénzért szexuális szolgáltatást nyújtottak – nyilatkozott a kerítéssel gyanúsított Sz. Vivien helyett ügyvédje, Gerencsér András. A harminc év alatti nőt - két másik feltételezett tettestársához hasonlóan - június 23-án vették őrizetbe, egy VI. kerületi szállodába igyekezett, amikor elkapták a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, utoljára az őrizetbe vétel napján hallgatták ki, védője szerint akkor sem a rejtélyes, 119 nevet tartalmazó listáról, sem Rácz Ildikóról nem esett szó.

„Életvitelszerűen Dubajban él már közel tíz éve. Hazajött Magyarországra egy hétre, hogy a családjával együtt meglátogassa a nagymamáját. És mivel a nagymamánál szűkös volt a hely, egy szállodában kívánt megszállni arra a hétre. A szállodájába menet fogták el a hatodik kerületben” – nyilatkozta a Velvetnek Gerencsér András, Sz. Vivien védője. A harminc év alatti nőt – két feltételezett tettestársához, K. Zoltánhoz és P. Szilviához hasonlóan – június 23-án vették őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Mindhárom gyanúsítottat üzletszerűen elkövetett kerítéssel vádolják. Az NNI közleményében az áll: a gyanú szerint 2009-től kezdve rendszeresen közvetítettek hazai szépségversenyzőket és modelleket afrikai, ázsiai és távol-keleti országokba szexmunkára.

A pasija miatt költözött Dubajba

Úgy sejtik, a klienseket Sz. Vivien – aki nem azonos a luxusprostik történeteit jegyző Szalai Viviennel – biztosította, az ügyfelek szinte kizárólag a közel-keleti térség méltóságaiból kerültek ki. Portfóliókból választhatták ki és rendelhették meg a prostituáltakat – írják. „Valóban előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, és valóban üzletszerűen elkövetett kerítéssel vádolják, de semmiképpen sem kényszerítéssel. Aznap, amikor elfogták, a nyomozóhatóság kihallgatta gyanúsítottként, ő vallomást tett, a feltett kérdésekre érdemben elmondta, amit tudott.”

Szemben a korábbi információkkal, amelyek szerint Sz. Vivien a pornóvilágban ismert, 2003-ban egy fejlövést is túlélt K. Zoltán révén, prostituáltként került ki Dubajba, Gerencsér András azt állítja: védence közel tíz évvel ezelőtt, egy párkapcsolat miatt költözött ki. „Abból, amit védencem mondott, a következő derült ki: K. Zoltánnal valóban ismerték egymást, ahogyan az is, hogy lányokat közvetítettek ki Dubajba. A lányok azonban – és ezt szeretném külön hangsúlyozni – nem prostitúciós tevékenység céljából mentek ki, hanem hoszteszkedni.”

Se lista, se VV Gigi

Ügyvédje tájékoztatása szerint Sz. Vivien 2009-ben kezdett beszervezni modelleket – többen a barátnői közül kerültek ki – hoszteszmunkára az Egyesült Arab Emírségekbe. Néhány hónappal ezelőttig magánszemélyként intézte a lányokat, céget csak a közelmúltban alapított. „Arról, hogy ezek a lányok bárkinek szexuális szolgáltatást nyújtottak volna pénzért, nem tud, így erről nem is tudott nyilatkozni a nyomozóhatóságnak. Az ő szervezésében ilyen jellegű munkára soha nem került sor.”

A Keleti Györgyit is képviselő Gerencsér András nem tud arról, hogy K. Zoltánon, P. Szilvián és Sz. Vivienen kívül másokat is meggyanúsítottak az ügyben. Hasonlóképpen arról a listáról sincs tudomása, amin állítólag 119 dubajozó lány neve szerepel – köztük állítólag ismert modellekkel és szépségversenyzőkkel. „Az én ügyfelemtől körülbelül 10-12 nevet kérdeztek, ezek közül 2-3, ha ismerős volt nekem, azok sem a Playboyból vagy a CKM-ből. Ismert celebek neve nem hangzott el a kérdések során, ugyancsak nem kérdezték VV Gigiről, akit nemrég állítólag kihallgattak.”

Pedig a modelleket közvetlenül – még ha hoszteszmunkára is – Sz. Vivien közvetítette, persze a folyamatban K. Zoltán és P. Szilvia is részt vett – bár, mint kiderült, az utóbbiak egyáltalán nem is ismerik egymást. „Védencem pár hónappal ezelőtt, egy castingon találkozott P. Szilviával, úgy ismerkedtek meg. K. Zoltánt már előbb ismerte, de hogy hogyan találkoztak, azt már az ügyfelem sem tudta felidézni. Vivien mindkettőjükkel a hoszteszközvetítés miatt állt kapcsolatban” – mondta a Velvetnek Gerencsér András.

A családja csak a jövő héten látogathatja meg

Arra a kérdésre, hogy az ügyfelek valóban portfólió alapján választották-e ki a lányokat, Gerencsér annyit mondott, erről sem neki, sem a védencének nincsenek információi. Hozzátette: erre vonatkozóan nem hangzott el kérdés az első kihallgatáson. Az NNI gyanúja szerint Sz. Vivien, K. Zoltán és P. Szilvia nagy pénzösszegekkel és címlapfotózási ígéretekkel érték el, hogy a közvetített lányok prostitúciós munkát vállaljanak. A kurválkodásért 1000-1600 dollárt fizettek (kb. 183 ezer-292 ezer forint) nekik, a fizetség húsz százalékát a szervezők kapták meg. Gerencsér András szerint a gyanúsításban nem merültek fel konkrét összegek, Sz. Vivien a vallomásában pedig jóval alacsonyabb tételekről beszélt, bár, hogy mekkoráról, azt nem tudtuk meg, az ügyvéd szerint nem Sz. Vivien volt a pénztáros.

„A hoszteszkedés leginkább eseményekhez köthető, nem személyekhez. Nyilván, ha valaki rendez egy fogadást, és oda kell 5-20 hosztesz, akkor az valamilyen szinten egy személyhez kötődik, de azért leginkább ital -, ételkínálásra kell itt gondolni. A lányok megjelenésének egy ilyen rendezvényen leginkább reprezentációs célja volt - tehetős üzletemberek így demonstrálják Dubajban az anyagi erejüket” – magyarázta Gerencsér. Végezetül elmondta, Sz. Vivient jelenleg egy büntetés-végrehajtási intézetben tartják előzetesben, családja még nem tudta meglátogatni, csak a jövő hétre kaptak időpontot. Ha elítélik, akár öt év börtönbüntetést is kaphat üzletszerűen elkövetett kerítésért.

A Velvetet már a Facebookon is megtalálja, klikkeljen ide, lájkoljon minket!