Az olvasóktól kapott levelekből kiderül, hogy van olyan ember Magyarországon, aki állami hivatalban, munkaidőben, fizetésért néz pornót. És olyan is, aki 17 évesen már pornó tartalmú weboldalakat működtetett.

Rendvédelmi szervnél van, hogy pornót kell nézni

Itthon is vannak olyanok, akiknek mindennapi munkájuk része a pornónézés, igaz, nem feltétlenül egész nap, ahogy a kábeltévéknek pornót válogató fickónak. Van olyan rendvédelmi szervnél dolgozó igazságügyi szakértő, akinek olykor pedofil tartalmú filmek után kell kutatnia a rendőrség által lefoglalt szervereken. És olyan ember is van, aki már 17 évesen sikeres pornócéget vezetett.

"Én egy rendvédelmi szervnél dolgozom, mint igazságügyi szakértő. A hivatal jellegéből fakadóan elég nagy a rend, a szigorúság. Egyik alkalommal lefoglalt szervereket kaptunk a rendőröktől, amin pedofil filmeket kellett keresni. A szerveren ezres nagyságrendben volt mindenfajta pornófilm. Vicces volt, amikor a kollégáimmal hetekig csak pornófilmet néztünk, amiért mondjuk normál esetben esetben komoly fenyítés járna. És mindezért még dicséretet is kaptunk. Nem vagyok prűd, és az igényes pornófilmet is szeretem. De azért a kakis, állatos és gay filmeknél azért forgott a gyomrom. Még szerencse hogy a vizsgálat csak annyiból állt, hogy itt-ott "beletekertünk" a filmekbe... Csak az igényesebbeket vizsgáltuk meg alaposabban. Állami hivatalban, munkaidőben, fizetésért. Irigyeltek is a főnökök minket" – írta meg saját történetét  a Velvetnek Gábor. Egy másik olvasó, Frankie pedig azt írta meg, hogyan lett 20 éves korára vállalkozó, akinek a cége csak pornóval foglalkozik.

Húszéves, és pornós cége van

"Körülbelül 17 éves koromban kezdtem el erotikus töltetű weblapokat szerkeszteni, és ne is kérdezzétek, nem tudom, miért. Talán azért, mert szerettem volna kitűnni a sok hasonló korú gyerek közül. Ekkor még nem is tudtam, hogy a pornó ilyen szintű népszerűségnek örvend. Ekkor még nonprofit volt az egész, de volt 6-7 ingyenes oldalam. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy napi szinten az oldalak összesen 30-40 ezer látogatót fogadtak. 18 éves koromban már felnőttkorú lettem, és a legtöbb gyerekkel ellentétben nem azért vártam a 18. életévemet, mert milyen jól bepiálunk az ajándék pénzből, hanem azért, mert megalapíthattam egy kft-t. Amikor már tudtam számlázni, létrehoztam egy fizetős szolgáltatást, amit a 6-7 ingyenes, és nagy sikerű oldalon hirdettem. Nem emlékszem pontosan, melyik tanórán lehettem akkor, amikor hirtelen ötlettől vezérelve megnéztem az első napi bevételt. Körbenéztem az osztályteremben, és azt kérdeztem magamtól, hogy mi a francot csinálsz?! Hogy miért? Csak azért, mert az első napi bevétel messze szárnyalta a havi tanári bért. Nem szóltam senkinek, lapultam, és éltem az életemet ugyanúgy, ahogy szoktam, de a pénzt mindig sikerült elköltenem" – írta Frankie, és hozzátette, a szülei mit sem tudtak az egészről, csak a kft. létezéséről tudtak, és azt, hogy állandóan teli az autóban a tank.

"Egyszer édesapám megkérdezte, hogy lehet, hogy nem csinálok semmit, és jön a pénz, de látta rajtam, hogy erről nem fogok beszélni, és nem is különösebben foglalkozik vele. Természetesen voltak még necces pillanatok, amikor egy kötegnyi 10 ezres bankót kellett megszámolnom az osztályterem előtt, de ezek voltak a legjelentéktelenebb pillanatok a barátnőimhez képest." Frankie két év alatt jutott odáig, hogy már a saját, nem bérelt, belvárosi irodájában dolgozik saját pornós cégében. Állítása szerint ha pornót lát, a pénz jut eszébe. A csajok előtt nem titkolózik.

Kihívás a valóságshow-hősnőket pornófilmekben keresni

Nem utolsósorban a témához tartozik az is, milyen nőként a Velvetre pornót válogatni hétről hétre – merthogy ez is a munkánk része. "A legnagyobb kihívás az, amikor valamelyik valóságshow-szereplőről kiderül, hogy pornózik. Ilyenkor ugyanis végig kell nézni számos filmet lassítva, többször is, hogy végre találjon az ember egy olyan képkockát, amin az illető arca is látszik. Ha megváltoztatta a hajszínét, vagy plasztikáztatott, akkor jellegzetes anyajegyet vagy tetoválást keresek. A pornófilmek, pláne a pár perces jelenetek pedig nem azért készülnek, hogy arcot, vagy például lapockán lévő tetoválást csekkoljon az ember,  telibe a lényeget kapjuk. Ilyenkor a szerkesztőségben páran a monitorom köré gyűlünk, és együtt nézzük a pornót, közben megbeszéljük, hogy tényleg azt a valakit látjuk-e, akit, vagy sem. A pornófilmek válogatásától teljesen immunis lettem mindenféle pornóra, öncélúan évente ha egyszer nézek pornót. Gyakorlatilag egy Emmanuelle-széket önmagában izgalmasabbnak tartok, mint bármelyik pornót."