Koktélparti hangulatban, normális ruhába öltözött harminc-negyven körüli férfiak és nők szervezik maguknak a fenekelés partit. Az egyik amerikai újságírónő, Jessica Wakeman elment a partira, és megírta, mennyire biztonságban érezte magát.

Spanyolországban, október 19-21-ig szervezi az ír Miss Fantasia szexshop az év fenekelő partiját, "Sun, Sangrias and Spanking in Spain!!!" azaz "Napfény, sangriák és fenekelés Spanyolországban!" hívószavakkal. Lassan telt házas lesz  háromnapos esemény, amit idén rendeznek meg először. A programok közt természetesen gyakran szerepel a fenekelés, de lesz medence melletti grillezés is. Hogy milyen is egy spanking (fenekelés) party, és milyen oda először elmenni, Jessica Wakeman megírta a Friskyre. "Ha nagyon bizarr lesz, és el akarok menni, akkor azt mondom majd neked a telefonba, úristen, jól vagy? Rohanok is" – kezdte ezzel a jól bevált menekülési módszerrel élménybeszámolóját Wakeman, aki életében először ment el egy privát New York-i lakásba fenekelésre. A privát bulira internetes társkeresőn hívta meg egy férfi, az újságírónő hezitált, majd bevállalta a fura estét, és besétált egy New York-i loft lakásba. A hátborzongatóan perverznek tűnő öregemberek helyett 35-40 fiatal férfit és nőt talált a lakásban, egyenlő ivararányban. A bor és sajttálak felett harmincas-negyvenes emberek beszélgettek, mindenki átlagos ruhában volt, senki sem feszített latexben vagy bőr cuccokban.

"Az egyetlen, amiről eszedbe juthatott, hogy egy spanking partin vagy, az a hang, a verés hangja a háttérben. A verés egy külön elzárt részen zajlott, csak azt láttam, hogy párok ki-be járkálnak a szobából, nem lehetett látni, hogy mit csinálnak." A koktélparti hangulatban a férfi, akivel tulajdonképpen a fenekelés partin randizott először, érdeklődő volt, tudni akarta, milyen a nő.

"Egyáltalán nem féltem, írtam a barátnőmnek, hogy nem kell kimenteni, jól vagyok. Nem is lehetett volna ennél biztonságosabb és tiszteletteljesebb az első randi. Arról beszélgettünk, hogy mit akarok, mire vágyom, és megbeszéltük, mi lesz a biztonsági jelszó, amit akkor használok majd, ha ki akarok szállni a játékból." A SCONY nevű fenekelő klub 1997-ben alakult, aminek mottója a kölcsönös tisztelet, a biztonságos játék és biztonságos környezet. Szigorú szabályok közt működnek, például a névtelenség és a diszkréció a legfontosabb. A klub heteroszexuális párok klubja, akik a hétköznapokon privát fórumokon, online felületeken tartják egymással a kapcsolatot – azonban feltétel, hogy beceneves e-mail címen keresztül levelezzenek egymással.

Magyarországon jelenleg nincs ehhez hasonlóan szervezett fenekelés, fórumokon, BDSM társkeresőkön szerveznek maguknak páran fenekelést. Itthon az a gyakori, hogy hirdetést adnak fel azok, akik csak fenekelésre vágynak. "41 éves férfi érzéki szigorral vezet be csintalan kislányokat (20 év felett) és kikapós szépasszonyokat a fenekelés rejtelmeibe igényed szerint, türelmesen, szexmentesen, nyugodt körülmények között Budapesten. Diszkréció természetes" – így hangzik egy ilyen hirdetés, amire e-mailben lehet jelentkezni. Ezzel szemben külföldön már elképesztően szervezett a fenekelés: Amerikában, főleg New Yorkban és Texasban pedig külön csoportok alakulnak a közös érdeklődési körre, meglepően sokan tagjai a fenekelős kluboknak Angliában és Írországban is.