18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Hagyjanak minket békén a női orgazmussal!

2012.10.01. 21:35
Olvasóink véleménye szerint káros, hogy alapvető tulajdonságként van beállítva az orgazmusképesség, emiatt ugyanis sokan nem is érzik magukat igazi nőnek, szexuálisan normálisnak. Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus szerint az első csapda a férfiak elvárása, pedig tény, hogy a nőknek csak elenyésző százaléka képes elélvezni szex közben. Ezzel szemben a szakember azt javasolja, ne hőbörögjenek azok, akiknek még nem volt orgazmusa, hanem forduljanak szakemberhez.

Nem kifejezetten az orgazmuszavar, illetve az orgazmusképtelenség, hanem a női orgazmus, mint természetes, általános dolognak említése vágta ki néhány olvasónkál a biztosítékot. Unják már ugyanis, hogy a csapból is a női elélvezés folyik, miközben az is köztudott, hogy a nők mindössze elenyésző százaléka képes teljes mértékben kielégülni. Véleményük szerint káros, hogy alapvető tulajdonságként van beállítva az orgazmusképesség, emiatt sokan nem is érzik magukat igazi nőnek, szexuálisan normálisnak. Nem beszélve arról, hogy a férfiak elvárása is csak nő ezáltal.

Akkor most nem vagyok igazi nő?

„Tudjátok, mit? Menjetek a picsába a női orgazmusfajtákkal” – írta olvasónk, a 38 éves Rita. „Az A-tól az U-ig, a spriccelős orgazmustól addig, hogy van, aki még szülés közben is elélvez. És ha az orvosok, szexológusok szerint orgazmusra mindenki képes, csak tanulni kell, akkor nekem eddig miért nem jött össze? Hülye vagyok ennek elsajátításához? Nem vagyok igazi nő? És addig nem is leszek, míg nem spriccelem tele a lepedőt ájulásközeli állapotban? Nekem eddig nemhogy többféle, de egyféle orgazmus se jött össze, ennek ellenére a filmek, a média, a női blogok is a női orgazmusoktól csöpögnek, de elég csak a a munkahelyemen kimenni a dohányzóba, és egyből hallom az élménybeszámolókat a múlt éjszakáról, ki mekkorát élvezett, nem is egyszer, egyből ötször, hát köszönjük, nem kérünk ebből, hagyjatok minket békén.”

A 34 éves Ildikó szerint olyan az egész felhajtás a női orgazmus körül, minta az orgazmus elérése feltétlen szükségszerűség lenne, mintha csak akkor lennének a nők szexuálisan normálisak, ha minden egyes aktus alkalmával kielégülnek. "Az meg nálam végképp kivágta a biztosítékot, amikor valamelyik közkedvelt női magazinban azt olvastam: a hüvelyi orgazmus egy magasabb rendű orgazmus. Hát normális dolog ilyet kijelenteni? A nők mindössze 25-30 százaléka képes csak orgazmusra, ezen belül a 90 százalékuk csak a csiklóorgazmust éli át, de ne tekintse sikerélménynek, mert ez csupán alacsonyabb rendű orgazmus?”

"A mi kapcsolatunkban akkor történt egy nagy törés, amikor a barátom egyik nap azzal állított haza, hogy ágyba be, lábakat szét, és ma kipróbáljuk a női ejakulációt, mert ha a ronda és dagadt munkatársnője képes rá, akkor én miért ne lennék képes. Mondanom se kell, nem voltam rá képes, és ez eléggé rosszul érintett. Szinte hajszolni kezdtem ezt a fajta képességet, magányos óráimban a vibrátorommal próbáltam elérni a spriccelést, miközben a párom squirt pornókat nézett és mutogatott, szakirodalmat olvasott. Egy idő után nem éreztem magamat elégnek szexuálisan, és ugyan nem ez vezetett a szakításunkhoz, de erősen közrejátszott a dologban" – mesélte a 41 éves Violetta.   

A női orgazmus nem alap, sőt, ritka

Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus szerint az első és alapvető probléma ezzel kapcsolatban a férfiak elvárása a nők felé: "Minden nő tisztában van azzal, hogy a férfi számára mennyire fontos, hogy ő orgazmust éljen meg. Itt van rögtön az első csapda. A nőknél ugyanis egyáltalán nem természetes, hogy egyből, az első alkalmak egyikén ezt az élményt produkálni tudja a férfi számára. Elég sokszor elmondom a hozzám járó férfi pácienseknek, hogy ne próbáljanak női fejjel gondolkodni: a nők sokszor egy megfelelő izgalmi állapotot sokkal jobban megélnek, ha a szeretett férfi karjaiban töltik el azt az időt, mint egy igazi orgazmust. Mindemellett az is tény, hogy bár a nők azt remélik, ők is hasonló intenzitású orgazmust élnek meg, mint a férfiak, ez sajnos nagyon-nagyon ritka."

A szakember hozzátette, sokkal jobb helyzetben vannak azok a nők, akik még semmilyen formában nem élték át az orgazmust, mint azok, akiknél például a maszturbálás folyamán már berögzülések vannak. Dr. Rusz Edit mindemellett ragaszkodik ahhoz, hogy akiknek orgazmuszavarai vannak, és zavarja őket a helyzet, igenis forduljanak szakemberhez. "Sokkal könnyebben meg lehet tanítani az orgazmusra azokat a nőket, akiknek még nem volt, mint azokat, akik csak bizonyos módon/helyzetben/pózban tudnak elélvezni, és ezen változtatni szeretnének" – magyarázta.