A friss tanulmány eredménye szerint azok a nők, akik az átlagosnál nagyobb méretet fogadnak a testükbe, nagyobb valószínűséggel élveznek el csak hüvelyi úton. A kutatásban 323 nő vett részt, ők hónapokig jegyzetelték a szexuális szokásaikat, partnereik farokméretével együtt.

A Journal of Sex Medicine lapban megjelent amerikai tanulmány szerint a farok mérete a nők hüvelyi orgazmusát befolyásolja: a hosszabb, vastagabb farokkal állítólag nagyobb orgazmust élnek meg a nők. Mielőtt mindenki elkezdene méricskélni, tegyük hozzá, hogy erre a végeredményre online kérdőíveken keresztül jutottak a női orgazmust kutató orvosok, akik valójában igyekeznek feltárni a női, hüvelyi orgazmus evolúciós történetét. Costa RM, Miller GF, and Brody B. Women abból indult ki, hogy a hüvelyi orgazmus gyakoriságához vajon nagyobb méret szükséges-e egy átlagos farokétól. A vizsgálatban 323 nő vett részt, mindegyikük több hónapon át töltögette az interneten közzétett kérdőívet, amiben a szexuális szokásiakat, orgazmusaikat, és partnereik méretét kellett feljegyezniük.

A kutatók aztán megnézték a farokméret és a szex fontosságának, gyakoriságának összefüggéseit, és arra jutottak, hogy azoknak a nőknek, akik átlagos méretekkel találták magukat szembe, kevésbé fontos az orgazmus. Az eredmények alapján azoknak a nőknek kevésbé fontos az orális szex, akik az átlagméretnél nagyobb partnert tudhatnak a lábuk közt.

Ön szerint? Nagyobb farok = nagyobb orgazmus?

Az orgazmusok közt természetesen vezetniük kellett a nőknek azt is, izgatták-e közben a csiklójukat, vagy sem. Az eredményt ennek tudatában érdemes megnézni. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azok a nők, akik a mélyebb, "pénisz-vagina stimulációt" jobban szeretik, nagyobb valószínűséggel van hüvelyi orgazmusuk. Ez pedig összefüggésben állhat tudósok szerint a párválasztással, legalábbis amiatt, hogy az átlagméretnél nagyobb farkú férfiakat előnyben részesítik a szexben.

Azt azért tegyük a kutatáshoz, hogy egyrészt a világ farokméretét ábrázoló térképen a magyar férfiak egész előkelő helyet foglalnak el – az amerikaiak mérete átlagosan 11-13 centi. Másrészt olvasói levelekből kiderült, hogy a nagy farok inkább átok, mint áldás, sok türelem, redukált pózok és síkosító szükséges a túlméretes farokhoz. A szexológus véleménye, miszerint a méretbeli problémák a legnehezebben áthidalhatók, itt is érvényesek, nem csak a nyúlfarknyi méreteknél.