A kutatók laboratóriumi és egyéb vizsgálatok alapján jutottak arra, hogy például a sperma jó a depresszióra, ha a nőn zokni van, nagyobb eséllyel lesz orgazmusa, a nő szájáról és járásáról megállapítható, hogy képes-e a hüvelyi orgazmusra.

Több tesztoszteron, több maszturbálás

A Michigan Egyetem kutatói 196 nő maszturbálási szokásait vizsgálták meg, arra voltak kíváncsiak, milyen gyakran maszturbálnak, és milyen gyakran szexelnek. Elemezték a tesztalanyok nyálmintáit, amiből arra a következtetésre jutottak, hogy amelyik nőben több a tesztoszteron, az többet maszturbál. Azt is sikerült megállapítaniuk, hogy akiknek magas volt a tesztoszteronszintjük, azok kevésbé vágynak társra.

A nő szájáról megállapítható, képes-e hüvelyi orgazmusra

A Journal Of Medicine 2011-es tanulmánya ráadásul online formában készült el, nem is laboratóriumi körülmények között. A kutatók 258 nőt kérdeztek meg arról, milyen formájú a szájuk, és hogy képesek-e a hüvelyi orgazmusra. Arra az eredményre jutottak, hogy azok a nők, akiknek a felső ajak közti terület ívesebb (középen), nagyobb eséllyel képesek a hüvelyi orgazmusra. Az, hogy kinek milyen alakú a szája, egyértelműen a születés előtt alakul ki, még az anyaméhben.

Zokniban nagyobb az esély az orgazmusra

A holland Groningen Egyetem kutatói azt az összefüggést találták, hogy ha zokni van a nők lábán szex közben, akkor 80%-kal nagyobb eséllyel lesz orgazmusuk. Pontosabban, ha a nő lába hideg, akkor kisebb eséllyel képes elélvezni, ezért kell a zokni. A professzor azzal magyarázta a zoknis dolgot, hogy a félelem és a szorongás oldására meg kell teremteni a biztonságos, kényelmes környezetet. A zokni ezek szerint a titok nyitja.

A nő járásán látszik, képes-e orgazmusra

Az energikusan lépkedő nők nagyobb valószínűséggel képesek az orgazmusra, állítja a Journal Of Sex Medicine-ben megjelent egyik kutatás. A kérdezők a nőket két csoportra osztották. Az egyik csoportba azok kerültek, akik rendszeresen elélveznek, a másik csoportba pedig azok, akik ritkábban teszik ezt. Mindkét csoport azt az utasítást kapta, hogy sétáljanak 100 métert, amit természetesen tudósok figyeltek, akik nem tudtak a csoportok. Arra kérték a nőket, hogy sétálás közben gondoljanak kellemes élményekre, strandra, a nyárra, bármire, de legyen a fantáziában férfi is. Megállapították, hogy azoknak a nőknek, akik rendszeresen elélveznek, másképp jár a csípőjük. A szexológusok arra a következtetésre jutottak, hogy az orgazmus képessége laza medenceizmokat eredményez.

A sperma jó a depresszióra

Ha a nő nem találkozik szex közben a spermával, akkor hajlamosabb a depresszióra – ez a hír körülbelül kétévente előkerül az interneten. A kutatásban 293 főiskolás, amerikai nőt kérdeztek meg egy kérdőív segítségével. A kérdések a nők érzelmi állapotára és a szexuális szokásaira irányultak. A kutatók arra jutottak, hogy azok a nők, akik koton nélkül szexelnek kevésbé depressziósak, mint azok, akik óvszert használnak. A spermát megvizsgálva kiderült, hogy az ondó hangulatjavító anyagokat tartalmaz. A hüvely pedig felszívja az ondó számos összetevőjét. És akkor itt említenénk meg a szexuális fertőzéseket, a szifiliszt, a hepatitist, a chlamydiát, a herpeszt és a többit – az ilyen betegségekkel küzdő nők egész biztos nem boldogabbak, mint az óvszerrel szexelő társaik.