Az arcraélvezésről ugyan először de Sade márki írt, azonban a pornófilmek tették igazán népszerűvé. A fordított lovaglást, a hármasszexet, az análszexet és a közös masztizást is a pornófilmekből vettük át.

A hetvenes évek előtt ha valaki nézni akarta, hogyan szexelnek mások, nemigen tudott hova menni. A pornó berobbanásával hétköznapi életünk részévé váltak a pornófilmek, amik folyamatosan fejlődnek, torzulnak, a kereslet igénye szerint. A VHS-korszakban sem voltak olyan szexpózok a pornófilmekben, amiket ma látni, és nem is láthattunk ennyire közelről mindent. Az pedig egész biztos, hogy a dédanyáink arcára nem élvezett a férjük, ahogy hármasszexre se valószínű, hogy valaki rávette őket. A pornó akarva akaratlan hatással van az igényeinkre, a szexuális életünkre, ha mást nem is, de kitágítja a fantáziánkat – néha sokkal jobban is, mint kellene – annyira, hogy kipróbáljuk az életben is  azt, amit látunk. A pornónak köszönhetően ma már nem sok lánynak nincs tapasztalata az análszexről, a hármasról vagy a mélytorokról.

Arcraélvezés

Az arcraélvezésről de Sade márki írt először a Szodoma 120 napjában, így aztán érthető, hogy miért volt sokáig ördögtől való. A hetvenes évek pornófilmjeiben csak arcraélvezős videók nem igazán születtek, azonban a pornószínésznők igen látványosan nyelték a spermát. A pornó aranykorában – ami Magyarországra csak sokkal később érkezett – a hardcore kategória kötelező elemévé vált az arcraélvezés, ez mára bővült a a mellre, seggre való élvezéssel.

Az arcraélvezés még tíz évvel ezelőtt sem volt az a dolog, amire a pasik vagy a csajok vágytak volna a magánéletükben – nézni ugye, az egész más. Aztán ellepték a pornóoldalakat az arcraélvezős videók, és mára nem is annyira szokatlan, ha ez megtörténik.

Anál őrület

Az anál vagy nem anál mostanra örök kérdés, alig van ma már olyan ember, aki erről ne tudna részletesen beszámolni. Az análszex a pornófilmekben jóval könnyebbnek tűnik, mint amilyen valójában: sokkal több felkészülést, tágítást, síkosítót és higiéniát igényel.

Ráadásul kevés nő tágul análisan annyira, mint a pornószínésznők, akik az análjelenetekért kapják a legtöbb pénzt.

Hármasszex

A kutatások szerint a legtöbb hármas felállás a két csaj egy pasi, a leszbikus szex pedig előkelő helyet foglal el a férfiak fantáziájában. A hármasszexet nem a pornóipar találta fel, azonban ami korábban a regényekben romantikus szerelmi háromszög volt, mostanra igény lett. Párocskák keresnek maguknak harmadik játszótársat a bárokban, szexpartnerkereső és társkereső oldalakon. A pornótól a valóság e tekintetben is messze esik, a felnőttifilmekből úgy tűnik, mindenki csak nyerhet ezzel, az életben jóval több problémát, szakítást és megfelelési kényszert is kialakíthat a hármasszex. Ha másra nem is, arra használhatók a pornófilmek, hogy azt a pár hármas szexpózt – ami nem abban merül ki, hogy a két csaj egyszerre nyalogatja a pasi farkát – megjegyezze az ember.

Maszti egymás előtt

A pornófilmek tele vannak olyna nőkkel, akik kérésre maszturbálnak, sőt csinálják azt maguktól is, simogatják a melleiket, nyaldossák a szájukat. Ráadásul a legtöbb jelenet sémája – még az internet előtti időkbről beszélünk, amikor végig kellett várni A Nagy Dugást –, hogy a nő kéjvággyal teli fetreng az asztalon vagy az ágyon, majd bejön a szerelő/főnöke/barátja/szomszéd, és megdugja.

A maszturbálás a legnagyobb tabunak számított évszázadokon át, a mai napig sok kamasz bűntudatot érez, miután magához nyúlt. A pornófilmekben a maszturbálás egy dildóval, kettővel, pörgő-forgó izékkel, óriás dildókkal hatalmas élvezetet okoz a pornószínésznőnek, aki még olykor tele is spricceli az egész kamerát. Nem csoda, ha vannak pasik, akik ezt élőben is látni szeretnék a partnereiktől, csak hát a valóságban nem sok nő fetreng tűsarkúban és nyaldossa a mellbimbóit élvezettel. Azonban az egymás előtti, igazi maszturbálásnak vannak pozitívumai, ha látjuk, hogy nyúl magához a másik, könnyebb lesz kielegíteni.

Torokszex

Az állhátrafeszítős, hajtépős orálozás a pornófilmekben is sokszor végződik öklendezéssel, és ezeket nem csak a BDSM kategóriában lehet látni. A torokszex a mélytorkozás keményebb formája, a mélytorok technikát mondani sem kell, hogy egyértelműen a pornónak köszönhetjük.

A mélytorkozásra csakúgy, mint az ejakulálásra, kevés nő képes, még a pornószínésznők közt is akadnak bőven olyanok, akiknek ez annyira nem megy.

Fordított lovaglás

A felnőttfilmekben maximum 30 pózt látni állandóan, ami csak amiatt van, hogy a kamerák mindent jól lássanak. A háttal lovaglás igazi pornós szexpóz, a pózban a pornószínésznők sunájának minden redőjét látja így a kamera, és még a férfi farka is benne lesz a képben. További előnye a kamera szempontjából, hogy hátulról kamerázva is jól mutat. A fordított lovaglás a valóságban ennél jóval több izgalmat tartogat, hátulról a behatolás intenzívebb érzés, ráadásul a nő csiklójához is hozzáfér a férfi, ráadásul jólva intimebb, mint a felnőttfilmekben: test a testtel egyszerre liheghetnek, olykor egymás szemébe nézve.