Ha már nagyon nem bírja ki, amíg hazaér, használjon monitorvédőt, üljön olyan helyre, ahol senki nem lát a gépére, inkognitó ablakban nyisson meg minden felnőtt tartalmat, és titkosítsa az IP-címet!

Keveseknek adatik meg, hogy a munkájuk része a pornónézés, ráadásul sok cégnél letiltják a főbb mocskos oldalakat. Azonban annyi oldalt úgyse lehet letiltani, mint amennyi pornó tartalom van, így ez azért könnyen kijátszható. A monitorba belebámuló kollégák, a pornóval bekapott vírus és a merevedés azok, amik elég hamar lebuktathatják az embert. A legjobb megoldás, ha az ember nem néz pornót, de ez tudjuk, hogy nem így megy. A Harris Interactive felmérése szerint az amerikaiak 3%-a néz pornót a munkahelyén nap mint nap, és ők azok, akik ezt be is vallják. A felmérésből ugyan nem derült ki, hogy telefonon vagy számítógépen nézik, de az mindenképp érdekes, hogy vajon hogy csinálják lebukás nélkül.

Üljön olyan helyen, ahol senki nem lát rá a gépére!

Ön néz pornót a munkahelyén?

Ha a munkahelyén módjában áll, keressen olyan helyet, ahol a lehető legkevesebben látnak rá a monitorra. A legjobb a saját iroda, ahol egyedül ül, de az is megfelelő, ha valamilyen oszlop mögé ül, vagy az ablakkal, ajtóval szemben, és a háta mögött nem mászkál senki. Ha nem megoldható, akkor például virágot tegyen maga mögé, hogy takarásban legyen. A legelvetemültebbek a tükrös megoldással is próbálkozhatnak, azaz a monitor szélére rakjanak egy visszapillantó tükröt, hogy lássák, ki közeledik arrafelé.

Böngésző: Használja az inkognitóablakot, ürítsen cache-t!

A Firefox és a Chrome is lehetőséget ad arra, hogy nyomtalanul böngésszünk. Ahogy kinyitja a böngészőt, azonnal nyisson meg egy inkognitóablakot, így az előzményekben, az url-ek közt és a cookie-kban sem lesz nyoma annak, hol kóborolt.  A Ctrl+Shift+N kombinációt is próbálgassa bátran. Chrome-ban arra is lehetőség van, hogy a fogd és dobd technikával egy adott fület új ablakba helyezzen, így a felnőtt tartalom azonnal eltüntethető. A cache-t időről időre egyébként is célszerű üríteni, a megváltozott oldalakat ugyanis sokszor a cache-ből hívja be a böngésző. Minden böngészőnél az Eszközök menüben találja meg az internetes beállításoknál vagy az adatvédelemnél.

Használjon képernyővédőt!

A monitorra rátehető szűrő egyrészt védi a szemet, másrészt eltakarja a kíváncsi szemek elől, mi is van a monitoron. Aki azonban a gép előtt ül, mindent tökéletes lát. A sétálgató kollégák bármilyen szögből is nézik a gépet, biztosan semmit nem látnak majd, így nyugodtan csetelhet valamelyik livejasminos, masztis luvnyával is egész nap.

Titkosítsa IP címét és használja az Alt+tabot!

Az ingyenes proxy szolgáltatásokat előszeretettel ajánljuk, mindegyik program lényege, hogy minden alkalommal más IP-címet generálnak. Az IP-cím gyakorlatilag olyan, mint a személyi, minden adatot elküld, és nyomon lehet követni, ki használja épp, és honnan pontosan. Az IP-cím nem azonosít senkit személyesen, csak majdnem. A kifogásolható tartalmakra is proxy szolgáltatásokat használnak a cégek, ezek biztonságosabbá teszik a böngészést, és szűrik a nem kívánt tartalmakat. A fájlcserélők is ezen keresztül kommunikálnak egymás gépeivel, névtelenül kommunikálhatnak egymással. Az is egyszerű módszer, ha az alt+tab billentyűkombinációt használja, ha muszáj, ezzel gyakorlatilag az összes nyitva lévő alkalmazást látni. Jó, ha nyitva van a háttérben egy excel tábla is, színes, sok adattal, biztos ami biztos.

Ha rúgták már ki amiatt, hogy pornót nézett, vagy akadtak kínos pillanatok a munkahelyén a felnőtt tartalmak miatt, írja meg a velvetszex@mail.index.hu mailcímre!