Amerikai kutatók szerint 7-13 perc az ideális menet hossza, és ez ellen olvasóink se nagyon tiltakoztak. Ebbe viszont nincs beleszámolva az előjáték, amiben viszont különböző igények lépnek fel a nemek közt. A pasik 5-10 perc alatt szeretik lezavarni a dolgot, míg a nők fél óráig is szeretnék, hogy kényeztessék őket. Ön hány percig szokott szexelni?

A romantikus filmek és könyvek hatására leginkább a fiatal nők elképzelése az a tökéletes szexről, hogy órákig, vagy akár egy éjszakán át is tart. A gyakorlatban viszont azt mutatja, hogy egy normál kapcsolatban ennél jóval kevesebb időt szánnak az ágyjelenetre, hiszen a világ rohan, az igényeiket pedig a férfiak igényeivel is egyeztetniük kell.

Amerikai kutatók szerint egyébként 7-13 perc az ideális menet hossza, már ami az előjáték és utójáték nélküli aktust illeti, és hasonlóan nyilatkoztak erről olvasóink is. A Velvet által megkérdezett szakember szerint ez az átlag jó, bár az igények változóak, és semmiképp sem szabad megfeledkezni a pettingről sem, ami elengedhetetlen velejárója a tökéletes szexnek – azzal viszont jóval hosszabbra nyúlhat a dolog.

Lényeg, hogy mindkét fél tisztességesen kielégüljön

"Fogalmam sincs, meddig tart a jó szex. Azt hiszem, sosem mértem még" – mondta a 37 éves Dénes. "Azért, ha utána valamiért rá is nézek az órára, általában az első, ami eszembe jut, hogy hűha, de kurva késő van. Tehát valószínűleg sokáig tart, még akkor is, ha csak afféle gyors menetnek indult, hűbelebalázs módjára".

Ön szerint a 7-13 perces aktus:

Olvasónk barátnője hozzátette, pasijával azért előfordulnak rövidebb menetek is, de akkor idő híján direkt az orgazmusra hajtanak mindketten. "Viszont  szerintem az is minimum tíz perc körüli szokott lenni" – tette hozzá a 32 éves Veronika. "Az esetek többségében az előjátékra, orális játszadozásokra mi nagy hangsúlyt szoktunk fektetni, úgyhogy általában fél órán belül biztosan nem ússzuk meg a dolgot. Háromszor-négyszer biztosan el kell, hogy élvezzek, mire a pasim befejezi a nyalást. Ezek után nem is igénylem a hosszadalmas reszelést, egy pár perces aktus simán elég. Egyébként nem hiszem, hogy a jó szex az időtartamon múlik. Ha a végén mindkét fél tisztességesen el tud élvezni, és tartalmasan, színesen telik az idő, akkor teljesen mindegy, hány percről szól a dolog".

"Nálam változó, mennyi ideig tart a jó szex, és nem csak az időtartamon múlik. Számomra az az ideális, ha minimum 10-15 perc. De ettől még olykor jóleső tud lenni egy-egy gyors rapidszex, már ha a másik félnek is arra van igénye" – fogalmazott a 38 éves Krisztián, és a huszonéves korosztályból is cirka ennyi időre szavazott Dávid: "A kapcsolat elején még hosszabb ideig tart a szex, jóval nagyobb figyelmet kap a másik, aztán később elkopik az előjáték, sőt, van, amikor el is marad. Szerencsére a csajom ezen nem akad ki, ő magát az aktust szereti, legalábbis eddig még nem volt panasz. Körülbelül 10-15 percig tart egy átlagos dugás nálunk".

A nők többre vágynak

Mennyi ideig tart a jó szex?

Dr. Rusz Edit, szexuálpszichológus szerint ha férfiakat vesszük, ők célirányosan szeretkeznek: megadják a nőnek az előjátékot és az utójátékot is, mert tudják, hogy a kulturált szeretők így teszik. "De nekik a szex a szexuális aktust jelenti. Ha mindenképp akarunk mondani egy időintervallumot, akkor a férfiak 5-10 percet szánnak az előjátékra, 5-10 percet magára az aktusra, az utójátékra pedig mondjuk 3-at. Ez egy ideálisan elfogadható időtartam, ami mindenki számára jó lehet. Ha ennél hosszabb időtartamot ölel fel a szerelmeskedés, az jó, ha pedig kevesebbet, akkor a nő nehezményezheti a dolgot" – mondta Rusz Edit.

"A nők sokkal nagyobb igényt tartanak a babusgatásra. Ők fél órán keresztül is igényelnék a kényeztetést, pettinget. A szexuális aktus intervalluma nem határozható meg olyan pontosan, mint egy férfinál. Ha az előjáték számára megfelelő és kielégítő, akkor akár egy 5 perces aktus is jó a számára. Ha viszont az előjáték kevés, akkor ez elhúzódhat akár 20-30 percig is, és esetleg akkor sem elégül ki. Tehát ebben benne van az is, hogy a nő milyen módon tud kielégülni: csiklóorgazmussal vagy hüvelyi orgazmussal. Ezek után igénylik az utójátékot is, egy kis simogatást, puszilgatást, és ha ez is megvan, akkor ezt az időtartamot vehetjük átlagosnak" – mondta a Velvetnek a szakember.