Úgy tűnik, mégis van értelme szextippeket olvasni, a michigani szexkutatók felmérése szerint a női magazinokban olvasható cikkek rövid távon jó hatással vannak a nőkre. A kutatásban 160 nőt kérdeztek meg, két csoportra osztották őket, az egyik csoport szexcikkekkel teli magazint olvasott, a másik szexmentes cikkeket. A végeredmény szerint a szexcikkeket olvasó nők szórakozásnak veszik a szexet, jóval többen gondolják azt, hogy a testüket, külsejüket tartják a férfiak vonzónak mint a szexmentes magazinok olvasói.

"Nem is értem a lányokat, ha tényleg így nyúlnak a farokhoz, ahogy le van írva némelyik magazinban, hogy például harapdálniuk kell, egész biztos, hogy azonnal kidobják őket a pasik" - mondta a Velvetnek az egyik megkérdezett férfi arra a kérdésre, mit szól a szextippekhez, amiket a női magazinokban olvasni. Az általános hit az, hogy a magazinok szextippjei, mint például az, hogy hazafelé a munkából kezdj el masztizni, és véletlenül hívd fel közben inkább nevetségesek mint praktikusak. A Kinsey Intézet pontosan ezek miatt felmérést készített, arra voltak kíváncsiak, mennyi haszna van a magazinokban olvasható szextippeknek.

A Michigani Egyetem két professzora azt vizsgálta meg, milyen hatással vannak a nőkre a női magazinokban olvasható szexcikkek, főleg ami a testképet és a szexuális elégedettséget illeti. A kutatást végzők a rövid távú hatást vizsgálták meg, a résztvevőknek a magazinok olvasása után kellett válaszolniuk a kérdésekre. A felmérésben résztvevő 160 egyetemistát két csoportra osztották, a kísérleti csoport olyan magazinokat olvasott, amikben voltak szexcikkek, a másik, a kontroll csoport pedig olyan magazinokat, amikben nem voltak szextippek. A vizsgálatban résztvevő nők átlagéletkora 20 év, főleg ez a korosztály a női magazinok célcsoportja. A kutatás célja az volt, hogy megnézzék, rövid távon milyen hatással vannak a nőkre a sokszor butácska szextanácsok.

A kísérleti csoportban lévő nők a szexcikkek olvasása után jobban hittek abban, hogy a vonzó külső és a testük formája az, amire a pasik felfigyelnek. A szexcikkeket olvasók tábora jóval inkább szórakozásnak vélte az aktust, de kockázatosabbnak is, mint a kontroll csoport tagjai. A kísérleti csoport válaszadói közt többen válaszolták azt, hogy az a jó, ha a nő a szexet a saját kedvéért teszi, nem pedig a férfi örömére. Ezt jóval többen gondolták, mint akik szexcikkek nélkül olvasták a magazinokat. A felmérés szerint általánosságban elmondható, hogy a női magazinok szextippjei nem is olyan szörnyűek, ugyanis az így orálozzon jól, hogy megőrüljön a férfi cikkek mellett olyan alapvető problémákra is felhívja a figyelmet, mint a védekezés, a szexuális fertőzések és a kommunikáció fontossága.