Van, aki golyókat visel a fitymája alatt, ami behatoláskor a férfi és a nő szexuális izgalmát is fokozza. Van, aki kiszedeti a makkot díszítő piercinget szex előtt, és olyan is van, aki elvből nem fekszik le olyannal, akinek a farkán piercing van.

A legtöbb piercing pusztán díszítő funkciót tölt be, azonban rengetegen használnak kifejezetten intim piercingeket a szexuális élvezetért, akár 50 évesen is. A kérdés az, mennyiben fokozzák ezek a szexuális stimulációt, vagy különösebben nem is érezni mást szex közben? Férfiakat és nőket kérdeztünk meg a témáról, ha tapasztalatát meg szeretné osztani, küldje el azt a velvetszex@mail.index.hu e-mail címre.

Bőr alatt a golyók...

Az intim piercingek lehetősége igen széles, szinte csak a fantázia szabhat annak határt, ki mit szeretne. A megkérdezettek mindegyike azt válaszolta, fogalma sem volt arról, hogy partnerének intim piercingje van, így meglepetésként érte őket. "Olyan, mint a rücskös óvszer, csak fordítva, a pasiknál a golyók a bőr alatt például a pasit is izgatják és a nőt is nagyon. Személyre szabottan függ, hogy kinek mi a jó, de a Merci-csillag elrendezés 120 fokban és felül sorban nagy, majd kisebb, nagyon be tud jönni. A csiklónál lévő idegvégződéseket eszméletlen módon tudja izgatni" – írta a Velvetnek a 34 éves Ádám, aki jól ismeri az eljárást, és aki soha nem mondja meg partnereinek, mit visel a farkán. A hol nagyobb, hol kisebb fémgolyók nem mindenkinek tetszenek, a kísérletező típusú nők és férfiak közt is kevesen vannak, akik nem hőkölnek fel a látványtól. A 26 éves Klári amikor meglátta partnere piercinggel díszített farkát kiszedette azt. "Amikor levetkőzött, akkor láttam, hogy van egy karika a makkján. Mondtam neki, hogy vegye ki, különben nem lesz szex. Kivette, és aztán szexeltünk."

A bőr alatti golyók a behatolás közbeni mozgáskor a férfit és a nőt is stimulálják. A makkon átszúrt, a makk peremére helyezett piercingek egyértelműen stimuláló hatásúak szex közben. Ezeknek több fajtája van, a Prince Albert piercing, az Ampallang piercing (rúd) a makkon átszúrt ékszerek, a Dydoe piercinget a makk peremére helyezik, a Hafada nevű piercinget pedig a herezacskón szúrják át. A Velvetnek korábban elmondta az egyik piercing szalon tulajdonosa, hogy a férfiak jóval nehezebb helyzetben vannak mint a nők, ugyanis hiába fújják le érzéstelenítővel a makkot, sokszor az egész eljárás érezhető.

Függőlegesen vagy merőlegesen legyen a csiklópiercing?

A kifejezetten szexuális célra használt piercingeknél a szakértők gyengédséget javasolják szex közben, mert könnyen felszakadhat, és természetesen a tisztálkodás fontosságára is felhívják a figyelmet. Amíg a seb be nem gyógyul, addig tilos a szex. A csikló piercingek esetében a kérdés az, függőlegesen vagy vízszintesen legyen a piercing. A vízszintes piercingeknél a csiklót borító bőrre (csiklófityma) kerül a fém, a függőlegesnél, az úgynevezett hood piercingeknél pedig a csikló alsó és felső részét szúrják át. A súrlódás miatt nagyobb lehet az izgalom foka, a csiklóra tett piercingeknek a szakértők szerint kisebb a sérülés kockázata. Sokan választják azt is, hogy a csikló felé, a Vénusz-dombra rakatnak piercinget, pusztán díszítő célra. Szex közben ahogy a csikló megtelik vérrel, a szexuális stimuláció fokozódhat, de ez nagyban függ az egyéntől és a piercing fajtájától is. És bár kifejezetten nem intim ékszer a nyelvpiercing, az orális szexre is rákérdeztünk.

Többen arról számoltak be, hogy nyelvpiercinggel különösebb eltérést, kiugró élvezetet nem éreztek orálszex közben. Ennek az is lehet az oka, hogy a nyelvben lévő orvosi fém átveszi a test hőmérsékletét, másrészt a technika sem mindegy.  "Volt egy pasim, akinek nyelvpiercingje volt, de elég régen jártunk, és nem igazán emlékszem az élményre. Bár ha nem emlékszem, akkor valószínűleg nem volt annyira hűdeha" – írta az egyik női Velvet-olvasó a választ. Van, aki rezgős nyelvpiercinges partnerrel találkozott. „Volt egy nyelvpiercingesem, aki direkt vett egy rezgőset. Jó találmány, örömteli élmény volt, de nem pótolja a tehetséget. Pöcspiercingessel nem feküdtem le, de az nálam amúgy is kizáró ok lenne, bár élőben még nem láttam olyat" – írta a 27 éves Fruzsina a Velvetnek.