A piercerek szerint kamu a nyelvékszer jótékony orális hatása, aktus közben pedig mit sem jelent a csiklóba vagy kisajakba lőtt piercing. Na jó, lehet, hogy előjátéknál mégis. Foxy, Benkő Dániel rajongója viszont az extrém érzékeny nők közé tartozik, állítása szerint még sétálás közben is fel tud izgulni, ha épp úgy vág a bugyija. Egyébként pedig már az 50 évesek is gyakran rakatnak be intim testékszert. Önnek van?

Egyesek szerint az intim testékszerek csodatevő szexuális hatásokkal bírnak, ám, mint kiderült, annyira mégsem nagy szám, ha valakinek épp a csiklójában vagy a péniszében van piercing. A piercing-tulajdonosok életkora is egyre változatosabb: van, aki már 16 évesen, szülői engedéllyel megszerzi első intim piercingjét, de olyan is akad, aki 50 körül gondolja úgy, ezzel lepi meg párját.

Már az 50 évesek is kérnek

„20-50 közötti nők és férfiak vegyesen jönnek, bár a nők száma még mindig magasabb. A vendégek nagy része felkészülten érkezik, esetleg még ékszert is hoznak magukkal." – mondta a Velvetnek Pöti, a Pöti Piercing szalon szakembere. Nem okozott túl nagy meglepetést, hogy a vendégek nagy része a szexuális élete fellendítését reméli az intim ékszerektől, de mint kiderült, van, aki csak a párját szeretné meglepni. „Az aktusnál leginkább a férfiaknál alkalmazott, bőr alá ültetett golyó [felvágják a bőrt, aláhelyezik a golyót – a szerk.] érzékelhető, a többinek (nőknél csikló fölé, a csiklóba, a kis- vagy nagyakajakba helyezett, férfiaknál gát-dísz, Prince Albert, fityma piercing, stb.) inkább csak az előjátékban van szerepe". Pöti hozzátette, a férfiak nehezebb helyzetben vannak a nőknél, ugyanis a makkot sok esetben hiába érzéstelenítik Lidocain spray-vel, szinte az egész eljárás érezhető.

A hazánkban egyelőre még kevéssé elterjedt beültethető golyókon kívül többféle testékszer létezik a férfiak számára, bár jelenleg inkább ez, illetve - a kis méretű szerszámmal rendelkező versenyzők esetében - a vazelines feltöltés örvend nagy érdeklődésnek. Szabó László, a WestEnd Tattoo & Piercing szalon piercere ugyancsak felfigyelt az idősebbek érdeklődésére. Mint mondta, öt-hat évvel ezelőtt főként a 18-25 éves korosztály rakatott be magának intim ékszert, a korhatárt azonban kénytelen voltak levinni 16 évre a sok fiatal vendég miatt - akik azonban csak szülői beleegyezéssel eshetnek át a beavatkozáson -, és egyre több az ötvenes vendég is.

Gyorsabban gyógyul

Szabótól azt is megtudtuk, érdekes módon a gyógyulási folyamat sokkal rövidebb egy intim piercing esetében, mint a test más részébe helyezett ékszernél, ahol nagyjából 2-3 hétre van szükség a regenerálódáshoz. A West End tetováló- és piercing szalon szakembere elmondta, náluk jóval kevesebb férfi fordul meg intim testékszerért, mint ahány nő, de ennek is megvan az oka. „A férfiak elsősorban bőr alatti golyót vagy vazelines feltöltést szeretnének, de nálunk erre nincs lehetőség" – tette hozzá Szabó, aki úgy véli, a fenti dísz és korrekció egyértelműen a szexuális élet minőségi változására szolgál. Mindeközben a nők nem annyira az élvezetért, inkább az ékszer díszítő jellege miatt tetetnek be intim piercinget.

Divat, nem élvezet

„A női vendégeinknél ez inkább divat, mert nem is annyira a csiklóba, vagy a kis-, nagyajakba, hanem a szeméremdobra kérnek ékszert. Annak pedig nincs jelentősége a szexuális életben, mindössze szép." A piercer azt is megjegyezte, míg a szeméremdombra pici, kétköves szemöldök- vagy köldökpiercinget kérik, addig a csiklóba, kis- vagy nagyajkakba karikát vagy patkót [két végén kis gömbökben végződő testékszer – a szerk.] rakatnak.

Benkő Dániel rajongója, Foxy - eredetileg Simon Eszter - rácáfolt a piercerektől begyűjtött információinkra, miszerint a csiklóba helyezett intim testékszer semmi plusszal ne dobná meg a szexuális életet. „A csiklópiercing nagyon izgató, akárcsak a kis- és nagyajkakba helyezett testékszer, ami nemcsak a csiklót, hanem a hüvelybemenetet is nyomja. Az én szexuális életemet feldobta" – mondta a Velvetnek Foxy, aki így feldobott szexuális életében szeret(ne) több vasat tartani a tűzben: amellett, hogy odáig van a lantművészből celebbohóccá lett Benkőért, Koroknay Géza szinkronszínész jegyese is.

Foxy azt állítja, ő még egy szimpla napközbeni vásárláskor is élvezi a testékszer előnyeit. „Vezetés, de akár sétálás közben is nagyon izgató, ha éppen úgy esik a bugyi" – tette hozzá, majd részletezte, miért döntött úgy negyven fölött, hogy ékszerrel dobja fel testét. „Azért döntöttem úgy, hogy intim piercinget tetetek be, mert nagyon szépnek tartom a puncimat, és úgy érzem, megérdemli, hogy feldíszítsem" – jegyezte meg Foxy, akinek piercingjét ide kattintva tekinthetik meg erős idegzetű olvasóink.

Szabó László azt is megjegyezte, a téveszmékkel ellentétben a nyelv piercingnek sincs jótékony hatása az orális szexben, de ha nagyon akarunk, akár már 14 éves kortól kérhetünk egyet. Persze, csak és kizárólag szülői beleegyezéssel. „Felborult a világ. Míg korábban 18-25 éves korosztály kért nyelv piercinget, már 12 éveseket kell elküldenem, hogy nem vállalom. Anyuka pedig meg van sértődve, hogy nem csinálom meg" – mondta a piercer, aki szerint normális szalon nem vállal be egy 12 éves gyereket, hiszen felelősségtudat hiánya miatt akár hosszú távú probléma is keletkezhet.

Harminc ékszer után orvoshoz vezetett az út

A tetováló – és piercingszalon munkatársa azt is elmondta, több intim testékszert – egy-két kivételtől eltekintve – főleg a pornós, illetve a táncoslányok rakatnak be. „De vannak teljesen elmeháborodottak is. Néhány évvel ezelőtt egy kínai fiatalember azzal jött be a szalonba, hogy rakjunk be a herezacskójába 100 intim testékszert. Hosszas beszélgetés után végül elvállaltuk, de csak egy feltétellel: 10 darabonként behelyezzük, de a következő adagot csak akkor, amikor az előző már meggyógyult. Beraktuk az első tízet, majd amikor visszajött, még vagy 20-30 volt a herezacskójában azon kívül. Mint kiderült, más szalonokba is elment, mielőtt visszajött hozzánk. Végül elküldtük orvoshoz, mert annyira betokosodott, begennyesedett a herezacskója, hogy nem lett volna hova szúrni."

Természetesen az sem mindegy, milyen minőségű testékszert helyeztetünk be, ezt a Pöti Piercing szalon munkatársa is megerősítette. „Mostanában sokan jönnek ázsiai ékszerrel, ami bár orvosi fém, mégsem olyan jó, ugyanis magas a nikkel és a krómtartalma, így a seb is nehezebben gyógyul, valamint a fémallergiásoknál is hamarabb előjönnek az allergiás tünetek."

Sokszor visszanő a testékszer okozta csomó

Az ékszerek minőségére dr. Svajda Benadett bőrgyógyász is felhívja a figyelmet, tapasztalata szerint ugyanis nagyon gyakoriak a testékszer okozta allergiák. A doktornő elmondta, fontos, hogy időben észrevegyük a problémát, és orvoshoz forduljunk vele. „Az allergiás tünetek nem mindig kiütés vagy ekcéma formájában mutatkoznak meg, sok esetben becsomósodnak, betokosodnak. Az illető egy nagy, kemény csomónál nem is gondol arra, hogy ez az elején allergia volt. Sajnos ezeket általában ilyenkor ki kell vágni, de sokszor ez az eljárás is hasztalan, mert előfordul, hogy visszanőnek ezek a csomók."

Önnek van intimékszere?

Dr. Svajda Bernadett az olyan hiedelmekre is rácáfolt, mint a genitáliák környékére helyezett intim testékszerek kiszakadása. Sokkal esélyesebb, hogy begyulladnak. „Komoly bakteriális felülfertőződések fordulhatnak elő, amelyek akár rögtön a behelyezés után is jelentkezhetnek, de arra is volt már példa, hogy csak később alakultak ki. Természetesen attól is függ, milyen körülmények között, tehát sterilen szúrják-e be az ékszert" – mondta a Velvetnek a doktornő, aki úgy véli, mindenképp orvosra kell bízni az ilyen beavatkozást.