Ha annyira ittas, hogy nem tudja betenni a kulcsot a zárba, ne is álmodozzon az análszexről. Akkor se, ha partnere laktózérzékeny, vagy influenzás, esetleg ételmérgezése van. Az se árt, ha tudja, hogyan épül fel a végbélnyílás, mik azok a pontok, amik erős fájdalmat okozhatnak, ha nem figyel, és vége is a szexnek.

Az análszex lehet csodálatos és borzasztó élmény is, kellő anatómiai ismeretek nélkül egy életre el lehet venni valaki kedvét tőle. Akkor is, ha arra alkalmatlan tárggyal próbálkozik, és akkor is,  ha valamilyen komolyabb betegsége van a befogadó félnek, például influenza, ami sokaknál rendszertelen bélműködéssel jár együtt.

Piásan hagyni kell az anált

Az a fajta ittas állapot, amikor az ember nem talál bele a kulcslyukba, vagy amikor mellényúl a bejárati ajtónak, mert azt hiszi, az 20 centivel arrébb van, nem alkalmas az análszexre. De úgy nagyjából semmilyen szexre. Az análszex koncentrációt igényel, és ez a figyelem nem a férfi saját testét jelenti, hanem a nőjét, akinek az egész testét, nyaktól a lába ujjáig fel kell annyira izgatni, hogy mindenki élvezze az anált.

Az anatómia ismeretek hiánya fájó lehet

Ahhoz, hogy jó élmény legyen az análszex mindenkinek, fontos tudni, hogyan épül fel a végbélnyílás, hol vannak abban azok a pontok, amik fájdalmasak vagy épp izgatóak. Az ánusz első részébe, ami körülbelül egy fél ujjnyi részt jelent, kellő izgatás mellett fájdalommentesen be lehet hatolni. Azonban a hazai és külföldi szexedukátorok tanácsa az, hogy ennél tovább legalább 10 percig nem szabad beljebb menni, és amikor a befogadó fél megszokta, és láthatóan, érezhetően élvezi, ami vele történik, csak azután szabad beljebb hatolni. Azzal magyarázzák ezt, hogy a végbélnyílásban van még egy gyűrű, amin át kell hatolni, ezt pedig a legegyszerűbb úgy, ha közben van a nőnek orgazmusa – például a csikló izgatásával.

Betegség miatt feltétlenül mellőzni kell

Emésztési zavarok, ételmérgezés, aranyér-problémák, de még influenza esetén is kerülni kell az anált. Egyeseknél az influenza egészségtelen bélműködést okoz, az aranyeret olyan nagyon magyarázninem  kell, ahogy az ételmérgezést és emésztési zavarokat, az IBS-szindrómát se. Az ételallergiásoknak, főleg a laktózérzékenyeknek is oda kell figyelniük, mikor mit fogyasztanak, hogy ne a vécékagylón töltsék el az éjszakát. A partnereiknek pedig érdemes észben tartani, és türelmesen kivárni az análszexre alkalmas időpontot.

A konzervnyitó nem arra való

Aki nagyon szükségét érzi annak, hogy tárgyakat dugdosson az ánuszba, mindenképp egy arra alkalmas, arra a célra teremtett eszközzel próbálkozzon. Az uborka, a fésű nyele, a konzervnyitó nyele, a banán vagy bármilyen más hengeres tárgy alkalmatlan a hátsó nyíláshoz. Az anál plugok, análtágítók egész más alakúak, mint általában a dildók, kúp alakúak, pontosan azért, mert az ánusz nem tágul annyira, mint a hüvely.