Férfiakat és nőket kérdeztünk meg az anális szexről és az análnyalásról, kiderült, a megkérdezettek mindegyikének volt már része ezekben. Azonban sem a nők, sem a férfiak nem csinálják csak úgy bárkivel, és még csak rendszeresen sem.

Tíz nőt és férfit kérdeztünk meg arról, mi a véleményük az anális élvezetekről, mennyire tabu ma a hátsó behatolás, hogy mennyire köszönhető a pornóiparnak ennek létezése, és mit szeretnek, mit élveznek az anális szexben. A nem reprezentatív felmérésből kiderült, mind a nőknek, mind a férfiaknak volt már análszexben és anilingusban (análnyalás) is része. A nők legtöbbje általánosságban nem élvezi, csak a pasija kedvéért megy bele, a pasik viszont izgatónak tartják, és szeretik. Sem a megkérdezett pasik, sem a csajok nem élvezik a hátsó örömöket csak úgy bárkivel vagy rendszeresen, komoly kapcsolatban egy-egy partnerrel szívesen csinálják. (Ide kattintva megnézheti lépésről lépésre, hogyan kezdjen neki az análszexnek.)

"Az ember ide dugja a nyelvét, oda dugja a nyelvét"

"Azt szeretem, amikor ő szétteszi a lábát, én befekszem a lába közé, és azt érzem, hogy ez most teljesen az enyém, száz százalékig. Az ember lebarangol, felbarangol, ide dugja a nyelvét, oda dugja a nyelvét" – mondta a Velvetnek a 38 éves férfi. "Nyalás után megfordítom, és elkezdem a seggét simogatni, de nagyon finoman, és ezzel kezdődik az egész. Ott vannak nagyon izgalmas idegvégződések" – tette hozzá.

"Soha nem felejtem el, életem második pasija, akivel valaha szexeltem, teljesen kontrollvesztésen esett át, amikor szexeltünk - jó értelemben persze. Olyan dolgokat művelt velem, hogy még ma is beleborzongok, számára például nem volt tabu a popsi sem. Gyakran ujjazott, csókolt, ami az elején iszonyatosan zavarba hozott, mégiscsak a fenekemről van szó, de megbeszéltük a dolgot, feloldotta bennem a gátlásokat, s utána baromi jó lett. Ő nagyon élvezte, hogy a testem minden szegletét falja, nem volt ez alól kivétel se a fülem, se a hónaljam, se a popsi" – mondta el a Velvetnek a 26 éves nő. Hozzátette, azóta sem volt olyan pasi, akivel ezt szívesen csinálta volna, viszont akármilyen férfiba botlott eddig, mindig kérték tőle az análszexet.

Egy 32 éves férfi olvasótól nője kérte, hogy izgassa őt análisan is. "Egy csaj volt, aki azt kérte, hogy simogasd meg a fenekem. Ehhez tényleg nagyon óvatosan szabad hozzányúlni, mintha az ember selyemhez nyúlna, úgy szabad csak simogatni, egész finoman. Azonnal berakni seggbe nem szabad."

Erős az igény az análszexre, és még mindig tabunak számít

A Velvet által megkérdezett nők és férfiak egyöntetű véleménye, hogy az anális szex kreált igény, azaz a pornófilmeknek köszönhetően lett ennyire felkapott, azonban még mindig tabunak számít az ágyban. Az egyik megkérdezett 37 éves nő szerint körülbelül 10 éve erős igény az análszex, kutatások szerint is tíz-húsz évbe egyre többen űzik.

A Playboy 1974-ben készített egy felmérést az anális szexről, 2000 embert kérdeztek meg arról, kipróbálták-e valaha az anális szexet. A megkérdezettek 14%-a válaszolt igennel. Az évek múlásával az arányok nőttek, 1990-ben a Kinsey Intézet kutatásából az derült ki, hogy a korábbi 14% 27%-ra kúszott fel. Az egyik kutató a Kinsey Intézetben akkor azt állapította meg, hogy az análszex kipróbálási valószínűsége több mint háromszorosára nőtt az elmúlt évekhez képest. 2002-re a 27%-ból már 30% lett, a legutóbbi 2009-es felmérés szerint a megkérdezettek 40%-a próbálta már ki az anális szexet. A The Journal of Sex Research-ben megjelent publikációban a számokat azzal magyarázza Kimberly R. McBride, hogy intimebbnek, izgalmasabbnak találják az análszexet a férfiak, mint a vaginális behatolást.

Ebből az írásból az is kiderül, hogy az amerikai lányok többsége análszexszel tartja magát szűzen, így kerülik a hüvelyi behatolást. Az itthon végzett Nagy Szexteszt eredménye szerint a magyarok felének volt már része anális szexben, bár e teszt szerint azok, akik análoznak, és szeretik a különleges helyszíneket, állítólag előszeretettel használnak segédeszközöket, sőt, hármasszexbe is bonyolódnak, ha úgy adódik.

Útmutató az anális szexhez

Mint minden, az anális szex is agyban dől el, ne erőltesse, ne beszélje rá partnerét, mert abból semmi jó nem lesz. Az erőteljes behatolást mindenképp kerülje, az ánuszt, az ellenálló izmokat hozzá kell szoktatni az anális szexhez. Azon a területeten nem képződik testnedv, és ha nincs elég nedv az anális kalandozáshoz, síkosítóval, nyállal pótolja. Kezdetben szájjal, ujjakkal ingerelje a területet, majd fokozatosan haladjon tovább. Az análszex lehet élvezetes a nőnek is, a szexuális ingerekre érzékeny területen ugyanis a hüvely és a végbél egymás mellett futnak. A végbélnyílás érzékeny az izgatásra. A fertőzésveszélyre mindenképp ügyeljen, ne váltogassa az anális és a vaginális behatolást egymás után közvetlenül. (Bede Zsuzsanna szexuálpszichológus cikke nyomán)