A készítői arra találták ki az utcákat lefotózó és közzétevő internetes portálokat, hogy a gép előtt megnézhessünk egy várost. Azonban akad egy sokkal hasznosabb felhasználási mód: utánanézhetünk, hogy festenek a világ prostijai.

Pazar dolog a Google Street View: az ember megnézhet rajta híres épületeket, életképeket ismert városokból, turisztikai centrumokból vagy akár végigtúrázhat rajta a Grand Canyon mentén is, de hiányzik belőle az a plusz, ami élettel telivé teszi. Az SWNS szerint ennek vége, egy szemfüles netező lelkes kutatást indított, aminek meglett a gyümölcse: a világ utcáin összesen 5000 dolgozó prostituáltat talált a Street View képein.

Egy magyar embernek fájó pont lehet, hogy az említett oldalon alig látni hazai prostituáltat. Nekiestünk hát Kelet-Európa Street View-jának, a NORC-nak, és örömmel észleltük, hogy a magyar lányok is megtalálhatóak az ország frekventált úrjai mentén. A cikkben látható összes kép 2009 nyarán készült, jellemzően késő délelőtt és kora délután, amikor nem olyan nagy a forgalom. Talán ez is magyarázhatja a kevés lányt. (Persze minden fűszálat mi sem tudtunk átvizsgálni, ezért kattintson a képekre újabb virágszálak felfedezéséért!)

A Google és NORC kocsija feltűnő – ha kell, egyes helyekről el is űzik, ha meglátják –, de sok prosti nem volt ennek tudatában, vagy nem figyelt eléggé. Sokszor a lelassító, megálló kuncsaftok is látszanak, némi kutatással beazonosíthatja az asszony, valóban túlórázott-e a férj. Az SWNS által említett gyűjtésban örömlányokat lelni Franciaországtól Brazílián át Brüsszelig. A listát Olaszország vezeti 2000 megfigyelt kurvával, ezután a kb. 640 brazil és 222 belga követi őket (persze lehet, hogy egy ismeretlen olasz szedte össze az észleléseket).

"Hogy öljem az időt, elkezdtem egzotikus helyeket keresni a Street View-n, hogy egy 'mini vakációt' töltsek el" – nyilatkozta az oldal anonim alapítója. Ez hamar unalmassá vált, ezután döbbent rá, hogy a Street View tele van kurvákkal. Az egyik kedvenc megfigyelt helyévé hamar Madrid vált, a városnak is az ipari övezete. Itt látta meg az eddigi legdögösebb lányt (a félreértések elkerülése végett alant a rákospalotai szemétégető látható).

A Street View-val tehát nem árt vigyázni, nemrég egy orosz nő kapta rajta hapsiját egy másik nővel egy hasonló (csak az arcokat nem kipixelező) szolgáltatással. Annak a történetnek szakítás lett a vége.

Magyarországra jön a Google Street View

A Google Street View hamarosan Magyarországra is eljöhet, miután január 28-án Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság elnöke bejelentette, az új adatvédelmi jogszabályok lehetővé teszik a Google korábban leállított fotókocsijának újraindítását. A témáról bővebben az Index korábbi cikkében olvashat.