Április 2-a lehet a Dugj Rondával Nap, azaz a csúnya emberekkel elköltött szex pirosbetűs ünnepe. A kérdés az, van-e értelme ilyen napot tartani, vagy teljesen mindegy, ki mennyire szép és vonzó?

A LanceManion oldal szerzője feldobta az ötletet, mi lenne ha lenne nemzeti napja a csúnya emberekkel való szexnek. A dátumot április 2-ra lőtte be, ötletét azzal magyarázva, hogy tele a világ olyan emberekkel, akik egyáltalán nem úgy néznek ki, mint amilyen a társadalom elvárása általában. Ráadásul az önsegítő könyveken át a pszichológusokon keresztül sokan hangoztatják, hogy számtalan ember könnyíthetné meg az életét azzal, ha elfogadná önmagát olyannak, amilyen, és nem azzal gyötörné magát, hogy hogyan legyen szép és vonzó. Az oldal szerzője szerint fárasztó csata ez a csúnyácska embereknek, és a statisztika valószínűleg azt igazolná, hogy jóval több a kevésbé jó adottságú ember a világban, mint azt hinnénk. Azt azonban, hogy mi számít egyezményesen szépnek vagy csúnyának, nem taglalja, pedig ez csak és kizárólag az egyéni ízléstől függ. És egyáltalán nem biztos, hogy szükség van ilyen nemzetközi napra, csakhogy szegény csúnyákkal is szexeljen valaki, hiszen nap mint nap megtörténik, hogy kevésbé vonzó, az ideáltól teljesen eltérő emberrel élünk meg olyasvalamit, amit azelőtt soha. A kérdés az, mennyire kell a szépség a szexhez? Az ellenállhatatlan külső vagy a tartalom a fontosabb?

Az tény, hogy mindenkivel megesik egyszer az életben, hogy lefekszik olyasvalakivel, akit egyáltalán nem talál szépnek, talán csak érdekesnek – és ehhez az alkohol is hozzásegít. A génjeink úgy vannak kitalálva, hogy a számunkra legvonzóbbal párosodjunk, pusztán a fajfenntartás miatt, de hát ugye nem ezért szexelünk. Megesik, hogy egy kifejezetten előnytelen külsejű, ronda pasin csüngnek a nők egy asztaltársaságban, pusztán azért, mert a külsejükkel ellentétben a személyiségük lenyűgöző, és tényleg képesek kidumálni bárkit a bugyijukból. Ugyanez igaz fordítva is.

"Ha nincs meg a sistergés, nekem nem megy. És ez nem egyenlő a testi szépséggel. A pofija kell, hogy megragadjon, de a többi nem kritikus. Inkább az, hogy mit vált ki belőlem a kisugárzása, a viselkedése, a mozdulatai. A nőies nőket szeretem, legyen álmodozó, kalandra hívó, legyen szerető, határozott. Ez mind megvan az összes nőben. Nem számít, hogy kis melle van, vagy nagyobb a segge, a személyisége nagyon meghatározó, hogy mit hoz ki belőle, kettőnkből az együttlét – főleg ha csak szexről beszélünk. Nagyon sok csinos külsejű nő egy kalap szar, mert azt hiszi, ennyi elég, pedig a fizikai szépség múlandó, és nem azért élvezek el mélyen lelkileg egy nővel, mert szép" – írta a Velvetnek a 37 éves István.

Több nőt is megkérdeztünk ma témában, és meglepően nagy arányban válaszolták azt, hogy csak ronda pasikkal voltak, akikhez a szex után vonzódtak, de nagyon. "Amikor megismertem őket, nem láttam szépnek őket, aztán idővel valahogy már nem volt fontos, hogy néznek ki. Akartam őket, de nagyon, ezen a ponton pedig már mindegy a nagy has, a piszkafa láb, az izomtalan felsőtest. Mondjuk el kell telnie egy kis időnek, hogy szépen lássam azt, ami egy kívülálló számára a randa kategória, de eljön ez a pont, és ez nagyon jó!" – írta a 27 éves Klári, akit sokkal jobban zavar a nonfiguratív tetoválás egy férfin, röhejesnek találja. "Hat hónap intenzív nyomulás után kifejezetten szépnek találtam, holott amikor először elhívott randizni, elképzelhetetelennek tartottam, hogy hozzáérjek. Aztán annyira belezúgtam, hogy amikor szakítottunk, külföldre menekültem" – írta a Velvetnek a 34 éves Zsuzsa. A megkérdezettek közül senki nem válaszolta azt, hogy annyira fontos lenne számára a külső, abban mind egyetértettek, hogy a legfontosabb a nyitottság és a kisugárzás, tényleg. Az egyik férfi szerint van kifejezetten jót tesz, ha csúnya emberrel gabalyodik össze valaki. "A férfiak többségének létezik legalább egy olyan története életében, amikor egy kifejezetten csúnya nőt szedett fel. Erről amúgy azt hiszem Freud okoskodott egy tök jót, amiben azt fejtegeti, hogy egy jó nő hat az ember szépérzékére is. Mivel szépnek látjuk, ezért tiszteletteljesebben bánunk vele, kevésbé merjük kérdés nélkül cibálni a haját vagy turkálni minden létező testnyílásában, merthogy szép, és nem akarjuk összerondítani a szépet" – írta a 28 éves Zoltán, és hozzátette, ez egy jó dolog a kevésbé szép lányokkal való szexben.

Hogy a csúnya emberekkel való szex világnapja mekkora sikernek örvend majd, hamarosan eldől, azonban a feltett kérdésekre kapott válaszokból kiderül, értelmetlen is ez a világnap. Teljesen mindegy, ki mennyire szép vagy csinos, a szerelemben és a kölcsönös vonzódásban ez mit se számít.