A szex közbeni kommunikációnak fontos része a hangok kiadása, ami ha gyerekkorban a maszturbálás közben rosszul rögzül, akár a párkapcsolat rovására is mehet. A hangokkal nemcsak a partnerünket, de magunkat is izgatjuk, és a megfelelő légzéstechnikával nagyobb élvezetet érhetünk el.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a szex közbeni kommunikáció, amihez nem feltétlenül kellenek szavak. Fontosak a mozdulatok és a hanghatások is, így a sóhajok, sikolyok, lihegések.

Már gyerekkorban rögzül, hogy csendben kell lenni

"A szex közbeni nyögésnek az a szerepe, hogy jelzem a partner felé, hogy ez most isteni, ez fantasztikus, ami tovább fokozza a másikat. Ha valaki kap a partnerétől egy szívből jövő nyögést, az érzi, hogy azt most jól csinálom, és hogy mindketten jók vagyunk az ágyban. Nagyon sokan sajnos abba a hibába esnek, hogy a gyerekkorban rögzült maszturbálási szokásuknál maradnak meg, vagyis hogy csöndben kell lenni közben, mert anyu vagy a testvér meghallja. Ezek az emberek csendben maszturbálnak, és ezt a szokást átviszik a párkapcsolatba, a társas szexbe is" – mondta el a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexuálpszichológus, és ezen a véleményen van a Velvet egyik olvasója, Csaba is. "Kellenek a hangok szex közben, mert egyrészt izgató, másrészt akkor tudom, hogy mindkettőnknek jó. Persze ne üvöltözzön, vagy ne játssza túl, ha nem muszáj. Élvezetből csinálja, lássam a szemén, hogy tényleg jó neki. Olyan nővel még nem voltam, aki teljesen csendben volt, csak olyannal, akin látszott, hogy visszafogta magát."

Megfelelő légzés - nagyobb élvezet

A szexuálpszichológus szerint nem csak a hanghatásoknak van fontos szerepe a szexben, de a légzésnek is, mivel ha megfelelően vesszük a levegőt, nagyobb élvezetet lehet elérni. "A férfiaknál az orgazmus például sokkal nagyobb, ha a nyögések szabályozásával időnként visszatartják a levegőt. Ez a nőknél is ugyanúgy szerepet játszhat, de hüvelyi orgazmus esetében. Ez a fajta nyögés gyakorlatilag kilöki a tüdőből a levegőt, amitől egy pici oxigénhiányos állapot lép fel, és ettől még nagyobb az élvezet, még nagyobb az orgazmus. Ennek fiziológai okai vannak. Valóban létezik ez a dolog, sokan gyakorolják is, néhányan bele is haltak, de ők ennek a fojtásos típusát alkalmazták. Ehhez az élvezethez viszont nem szükséges kötelet használni, kötél nélkül is ugyanúgy meg lehet oldani, pontosan a nyögéssel."

A 30 éves Vanda sem tudja hangok nélkül elképzelni a szexet, és zavarja, ha a partnere teljesen csendben van. "Egyszer voltam egy sráccal, aki annyira csendben volt, hogy untam vele a szexet. Zavaró volt, hogy nem kaptam visszajelzést, maximum csak a táguló pupillájából tudhattam, hogy épp élvezi-e vagy sem, amit csinálok. Egy másik esetben viszont azt tapasztaltam, hogy túl sok is lehet, ha egy pasi hangokat ad ki. Egy szintén egyéjszakás kaland volt, mikor egy olyan férfival voltam, aki konkrétan hörgött szex közben. Szeretem a vad dolgokat, és ezt akár állatiasnak is nevezhettük volna, de a hangja számomra inkább már nevetséges és megdöbbentő volt, mint izgató."

Akár a munkahelyén is kipróbálhatja

A szexuálpszichológus szerint az a legnagyobb baj, hogy Magyarország lakossága prűd, és nagyon furán éli meg a szexet, mert bár mindenki szétteszi a lábát a másiknak, a kommunikációra már nem képesek az emberek. Se nyögéssel, se szavakkal, se sehogy. "A nyögés legjobb módja annak, hogy a társunkkal közöljük, hogy milyen a szex. Ez a fajta hanghatás egy olyan frekvencia, ami tovább tudja gerjeszteni mindkét félt. Már attól is érezni lehet egy szexuális késztetést, ha csak és kizárólag hangokat adunk ki, mert így van bedrótozva az agyunk. Ezt ugyan a nyugati pszichológia nem ismeri el, de az ajurvédikus tudásban benne van, hogy így működünk."

"Mindenki, aki megpróbálja kiereszteni a hangját, észre fogja venni, hogy tényleg nagyobb lesz az élvezet. Ha valakinek problémái vannak az orgazmussal, annak érdemes megpróbálnia fejből elindítani, és visszaemlékezni arra, hogy milyen volt egy korábbi orgazmusa, majd elkezdeni úgy venni a levegőt. Ez fokozza majd a hormontermelést a testében, már azzal, ahogy kiadja a hangokat magából, ahogy utánozza az orgazmus lélegzetvételét, hangjait. Ezzel el tudja érni azt, hogy sokkal nagyobb lesz a libidója. Érdemes kipróbálni, akár a munkahelyen is, természetesen a többiektől félrevonulva leülni, és úgy venni a levegőt – érezni lehet, hogy baromira kívánja az ember a szexet, pedig állig felöltözve ül az irodában."