horoszkóp
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

9 tény a péniszről

2013.03.18. 20:52
Régen tüskés volt, ráadásul csontos is, a polipok le tudják csatolni, alvás közben sem áll le, gyűlöli a nikotinistákat, az elefántok a hasukat is megvakarják vele, a miénk egész nagy, az orvostudomány ölni tudna egy fitymáért, egy hal pedig a fején hordja. Ezt mind megtudhatja most a péniszről.

A férfiak naponta használják erre-arra, mégsem szokás elmerengeni rajta, vajon miféle meglepetéseket rejtegethet egy egyszerű pénisz. Ezért is hiánypótló a Jezebel gyűjtése, ami most végre előállt kilenc olyan ténnyel, amit a legtöbben valószínűleg egyáltalán nem sejtettek a hímtagról.

1. Régen tüskés volt

Igencsak nehéz elképzelni, hogy ez a mindenre érzékeny szerszám régen egyáltalán nem volt teljesen védtelen. Az evolúció a kis tüskéket is eltüntette, pedig a tudósok szerint egészen punk-szerű volt, ahogy a kreatinból lévő tüskék kiálltak a péniszből. A találgatások szerint nagyjából a Neandervölgyiek vesztették el, és valószínűleg a promiszkuitás növelése, illetve a közösülési idő lerövidítése volt a célja.

2. Csont volt benne

Bár mivel a pénisz képes eltörni, sokan gondolják úgy, hogy emiatt biztosan csont is van benne, de erről szó sincs. Régen viszont létezett a baculum, vagyis péniszcsont. Több állatnak még mindig van ilyenje, ez tartja mereven, illetve a sperma szállításában is segít. A legtöbb főemlős még rendelkezik vele, de az emberek hímjei már csupán az izmaikra és a vérnyomásra bízzák magukat. A csontot a hasfal tolja ki erektált állapotban. Érdekes, hogy ettől függetlenül ez sokkal megbízhatóbb, mint várni a vér megfelelő áramlására, és lehetővé teszi a gyorsabb közösülést is.

3. A polipoké tényleg saját életet él

Persze sokan mondják, hogy a farkad irányít, és sokan emlegetik, hogy néha külön életet él a pöcsük, de egyetlen lénynek van meg erre valódi képessége, a hajóspolipnak. Nekik ugyanis a jobboldalon elhelyezkedő harmadik karjuk egyben a péniszük is, amik le is tudnak válni, és így termékenyítik meg a nőstényeket. Ezek később mindig újranőnek. Képzeljük csak el: elmegyünk dolgozni, elmegyünk sörözni a haverokkal, utána otthon tévézünk egy kicsit, miközben még dugni is tudunk.

4. Alvás közben is gyakorlatozik

Az esetek többségében nem a farok a legaktívabb része a testnek, de ez az egyetlen, ami még akkor is aktív, amikor a test többi része alszik. Teljesen mindegy, miről álmodik a férfi, átlagosan 3-5 erekciója van egy átlagos hosszú alvás közben. “A rendszeres erekciók nélkül a pénisz sokkal kevésbé lenne rugalmas, és 1-2 centivel rövidebbé is válna” – mondta az indokokat a kutató Martin Downs.

5. Nem szereti a dohányzást

33

Persze rá van írva a dobozokra is, de így is durva vele szembesülni, hogy mennyire rosszat tesz a faroknak a dohányzás. Egy kínai kutatás szerint a cigiző férfiaknál 30%-kal valószínűbb az impotencia kialakulása, de a magát a merevedést is gyengébbé teheti. Amellett, hogy tönkreteszi az ereket, a szövetet is károsítja, amitől kevésbé lesz rugalmas a hímtag.

6. Az elefántok trükköznek is vele

Ameddig mi leginkább pisilésre és közösülésre használjuk, az elefántok egyéb felhasználási módjára is rájöttek a pénisznek. Aki látott már elefántpöcsöt, az tudja, hogy olyan méretekről van szó, amit szinte az állat lábával is össze lehet keverni, de ráadásul funkciójában is hasonlít a lábra: meg tudják vele vakarni a hasukat, illetve egyfajta kapaszkodóként is szolgál.

7. Mi jól jártunk

Persze az elefántpöcs nagy, de igencsak jól állunk méretben, ha a többi főemlőst nézzük, például átlagosan kétszer akkora farkunk van, mint egy csimpánznak. Ez természetesen a vagina mélyebb elérésére szolgál. Bár sok nő tiltakozna, de az evolúciókutatók szerint egy még hosszabb farok természetesen még hasznosabb lenne ebből a szempontból.

8. A fityma életet menthet

Az előbőr, ami a péniszt takarja, az orvostudomány számára is hasznos: égési sérülések eltüntetésére gyártanak belőle mesterséges bőrsejteket. Egy csecsemő fitymájából Molly Edmonds kutató elmondása szerint akár négy hektárnyi mesterséges bőrt lehet termelni, amit ráadásul nem is dob ki magából az emberi szervezet. Ráadásul a mesterséges bőrrel később akár az állatkísérleteket is lehetne helyettesíteni. A körülmetélt gyermek előbőrének esetleges orvosi felhasználásáról természetesen a szülők dönthetnek.

9. Tényleg létezik faszfej

Mondjuk ezt rendszeresen ellenszenves emberekre, de egy halfajta tényleg el tudja mondani magáról, hogy a fején hordja a farkát: a két centi hosszú priápiumhal nevű állat nem klasszikus értelemben vett pénisszel rendelkezik, de van valami a fején, ami olyan mint egy szórófej, és közösülni szokott vele. A hal közösülését viszont még soha nem sikerült elkapnia embernek, de a 2009-ben Vietnámban felfedezett faj valószínűleg teljesen egyedülálló.

Phallostethus
Phallostethus