1989-ben készült az azonos című könyv filmadaptációja, a főszereplő Leiter Laura később Kovival forgatott a Hótehénkében. Az első magyar pornófilmben főnök-titkárnő, rendező-színész és fotós-modell szexjelenet is akad, a jelenetekből pedig körülbelül annyit látni, mint egy Emmanuelle-filmben. A rendszerváltás előtt is készültek itthon pornófilmek, azokat azonban külföldi rendezők készítették Magyarországon, magyar szereplőkkel.

A szőke titkárnő besétál a főnöke irodájába, a blúza természetesen láttatni engedi a melleit. Már a negyedik percben csókolgatja a melleit a főnöke, majd a titkárnő térdel és szeret. Körülbelül az ötödik percben van az első szexjelenet, ami kimerül az orálban, és amiben még annál is kevesebbet látni, mint egy átlagos mai 16 pluszos mozifilmben – ilyen az első magyar pornófilm. A Pornósztár volt őnagysága a története és szexjelenetei alapján tulajdonképpen a magyarok válasza az Emmanuelle-re, Laura Lynn főszereplésével.

A több mint hetven perces filmben Anita, a főszereplő elmeséli az életét: hogyan lett a főnöke, a fotósa és egy pornófilmes szeretője. Az 1989-ben készült első hazai pornófilmben orgia, maszti és oráljelenet is van. „Az első magyar profi felnőttfilm a Pornósztár volt őnagysága volt, amit 1989-ben forgattak Leiter Laura főszereplésével. Ő volt a Hótehénke című film címszereplője is 1994-ben. Ezt követően teljesen eltűnt, azóta sem lehet róla semmit sem tudni" – mondta Kovi a Velvetnek. A film alapja az azonos című erotikus könyv, amit természetesen az Erotikus könyvek sorozat részeként volt ismert. (A Pornósztár volt őnagysága teljes filmet ide kattintva megnézheti.) A rendszerváltás előtt is forgattak és néztek is itthon pornófilmet, a Budapestre érkező külföldi producerek magyar szereplőkkel forgattak, és akkor még megígérhették, hogy soha nem fog kiderülni. „Németek, olaszok forgattak itt, nem volt ebben semmi titok, csak hát nem volt publikus." A német vagy olasz rendező beült a kocsijába a kazettával, hazament, majd a külföldi tékák polcain landoltak a pornófilmek. Azzal a felirattal, hogy "magyar szereplők". Az internet akkor még nem létezett – vagyis nem a mai formájában – és utazni sem utaztak ennyit, így kevesekről derülhetett ki, hogy pornót forgattak. A külföldről becsempészett pornófilmeket pedig aki tudta, másolta.

A rendszerváltás előtt jellemzően a másolt, rossz minőségű, hangalámondásos filmek terjedtek itthon – mindenki vásárolta a másolt kazettákat. „300 Ft volt egy film, 600 Ft-ot kellett fizetni egy kazettáért, amin két film volt. Ez akkoriban sok pénznek számított" – mondta a Velvetnek Kovács 'Kovi' István felnőttfilmes, és hozzátette, több száz kazettája volt otthon. "Átjáróház volt a lakásom, mindenki csereberélt. Nekem volt több száz kazettám, mindig jöttek, hogy van-e új filmem. Ő is hozott kettőt, én is adtam kettőt. Már reggel 7-kor csengettek, hogy van új filmed? Ez a rendszerváltás előtt történt."

Induló sorozatunkban a hazai pornótörténelmet mutatjuk be, az első magyar pornóújságtól kezdve egészen a ma készülő pornófilmekig, blogokig mindent. A sorozat – a heti póz és heti pornóshoz hasonlóan – hetente jelenik majd meg. Amennyiben a garázsban, a padláson vagy bárhol talál magazint vagy filmet, ami hazai, és ami a rendszerváltás előtt készülhetett, küldje el a velvetszex@mail.index.hu címre, és közzétesszük.