Van-e értelme a webkamerás szexnek? Lehet-e szavakkal pótolni az érintést, az illatokat, és azt, amit csak akkor érzünk, ha ténylegesen együtt vagyunk a másikkal? Kivel és mikor lehet Skype-on keresztül szexelni? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

Kevés anyagot találtunk a webkamerás szexről, de amit elolvastunk, azt is hiányosnak gondoltuk. A Cosmopolitan például hét tippet ad arra az esetre, ha Skype-on keresztül akarnánk szexelni, de azt az alapvető dolgot már nem említik meg, hogy csak és kizárólag olyan emberrel tegyük meg ezt, akiben megbízunk, illetve akivel tartós párkapcsolatunk van. Minden más esetben ugyanis fennáll annak a veszélye, hogy a másik fél az "aktust" rögzíti, és később olyan oldalakon látjuk viszont magunkat videó formájában, ahol nem szívesen szerepeltünk volna.

Ez is egyfajta önkielégítés

"Tulajdonképpen ez egy olyan önkielégítés, ahol két ismerős ember egymásra maszturbál. Ha nagyon őszintén nézzük, akkor ez tényleg csak egy pótszer, de talán házaspároknál, vagy olyan pároknál, akik valamilyen oknál fogva időlegesen nem tudnak együtt lenni, még talán elfogadható dolog. Így vizuális élményt lehet nyújtani a másiknak, és mindketten valamiféle kielégüléshez tudnak jutni, de nagyon erősen hiányzik belőle az intimitás, hiszen maga a szex csak egy pixelvilágon keresztül történik" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus, akinek az első tanácsa az volt, hogy ha lehet, inkább senki ne használja a Skype-ot, vagy bármelyik más csetprogramot szexre. Ugyanis még abban az esetben is, ha egy megbízható emberrel Skype-szexelünk, akkor is inkább csak egy pótléknak felel meg a dolog, ugyanúgy, mint a telefonszex.

A Velvet egyik olvasója szerint azért izgató a webkamerás szex, mert a másik elérhetetlennek tűnik: "Szerintem borzasztó izgató bármi olyan szexuális aktus, ahol nincs közvetlen érintkezés. Hiszen itt is ugyanúgy figyelned kell a másikra, még akkor is, ha nem kell hozzáérned a másikhoz. Rohadt izgató tud lenni, ahogy látod a másikat beindulva, de nem érhetsz hozzá. Pont ez adja a webkamerás szex hangulatát, hogy az egész helyzet teljesen életidegen, de mégis annyira vonzódsz a másikhoz szexuálisan, hogy még a telefonszex is jó vele. Készülni egyáltalán nem kell rá szerintem, mert az megölné az egész távolsági szex hangulatát. Persze nyilván nem akkor csinálom, amikor a nagymama 90. születésnapi bulija van, tehát arra figyelni kell, hogy ne zavarjon meg senki."

Elég fárasztó műfaj

Ezzel ellentétben a szexológus szerint igenis készülni kell a Skype-szexre, aminek ugyanúgy a kommunikáció a lényege, mint minden másfajta szexnek: "Ha egy ismerőssel, vagy a párjával teszi az ember, akkor arra kell törekedni, hogy a másiknak vizuális élményt nyújtsunk, mire valójában fel tud izgulni, ami élvezetet jelenthet számára. Mindenképpen célszerű előtte megbeszélni, hogy aznap este webszex lesz, és úgy mindketten fel tudnak készülni előtte. Ennek is, mint minden szexuális együttlétnek, a kommunikáció a lényege. Bár ott van a vizuális inger, ugyanúgy, mint egy pornófilmben, de nagyon oda kell figyelni, hogy a másik mit mond. Élő szexnél, mikor két ember valóban együtt van, nem kell ennyire kihegyezetten odafigyelni, hogy mit beszél a másik. Itt viszont nincsenek szagok, illatok, közeli hangok és érintések, vagyis ez egy ilyen furcsa változata a szexnek. Sokkal többet kell beszélni, mert minden ingert a szavakkal kell pótolni, ebből a szempontból pedig ez egy elég fárasztó műfaj."

Fontos tisztában lennie azzal, hogy míg a telefonszexnél maximum "csak" a hangot lehet rögzíteni, addig a webkamerás szex esetén ha felvétel készül, az a későbbiekben akár a netre is felkerülhet, ezért tényleg csak azzal az emberrel bonyolódjon ilyenbe, akiben megbízik, vagy aki a társa.

Ha megosztaná a témával kapcsolatos véleményét, tapasztalatát vagy kérdései vannak, írjon a velvetszex@mail.index.hu e-mail címre!