Kína Guangdong tartományában a bíróság kimondta, hogy azok a fodrász szalonok, ahol az ügyfelek kérhetnek masszázst hepienddel, tovább működhetnek, nem minősül prostitúciónak mindaz, ami ott zajlik. A döntés azután született, miután a helyi rendőrség három ilyen fodrász szalon tulajdonosát és női munkavállalóit is előzetesbe helyezte, és a bíróság első fokon bűnösnek mondta ki őket prostitúció miatt. Másodfokon azonban úgy döntött a bíróság, hogy mivel nincs bizonyíték arra, hogy ott szexuális szolgáltatás zajlik pénzért, ezért nem bűnösek. A masszázs pedig, amit mellel vagy kézzel fejeznek be, körülbelül egyenlő a maszturbálással. Magyarországon, Budapesten több száz masszázsszalon működik, ahol akár még szexszel is végződhet a masszázs.

Jogilag a kézzel vagy orálisan befejezett masszázs szexuális szolgáltatásnak minősül, és azok, akik pénzért szexuális szolgáltatást kínálnak, valójában prostituáltak. Kínában, Guangdong tartományban legális lett a hepiendes masszázs, körülbelül úgy tekintik, mintha csak maszturbálna a férfi – másodmagával. A Nandu Daily riportja szerint Nanhaiban a rendőrség a közelmúltban három olyan fodrász szalonra is lecsapott, ahol a férfiak úgynevezett mellel való masszázst igényelhettek a fodrászat után. A mellmasszázs természetesen boldog befejezést is takart, amiért plusz pénzt fizettek a vendégek. A rendőrség őrizetbe vett három masszázsszalon tulajdonosait és a női munkavállalókat is, prostitúció miatt.

Az eset komoly politikai változást hozott 2011-ben, amikor a foshani népi bíróság kimondta, nem számít prostitúciónak mindaz, ami hajvágás után történik. Az egyik ilyen fodrász szalon tulajdonosa, akit szintén őrizetbe vettek Jiangmenben egy év letöltendő börtönbüntetést és 10 000 yen pénzbírságot kapott, amiért ilyen jellegű szolgáltatást is kínált, az eset 2011-ben történt. Az alperesek ügyvédje a bíróság döntésére fellebbezett azzal az érvvel, hogy ez a fajta üzlet nem minősül bűncselekménynek.

A megismételt eljárás után a bíróság kimondta, hogy a prostitúció szexuális aktus, és mivel a masszázs nem az, ezért visszavonták a korábban kiszabott büntetést. "Ezek az emberek ártatlanok, mert nem volt nemi aktus vagy szexuális üzlet amit ez magában foglalna. Talán mi ezt nem látjuk teljesen etikusnak, de nincs bizonyíték arra, hogy bűncselekényt követtek volna el" – mondta Luo Guangfei, büntetőjogász a Global Times-nak, és hozzátette, nem gondolja, hogy a Guangdong bíróság döntése hatással lesz más tartományok bíróságaira. "Abban biztos vagyok, hogy erre a fajta illegális cselekedetre az egész országban hamarosan törvényt hoznak."

Egy másik hasonló szalon tulajdonosa egy másik tartományban, Jiangsuban pedig 5 évet és 5000 jüan pénzbírságot kapott 2012-ben ugyanezért, így eléggé egyértelmű, hogy mindenhol máshogy büntetik vagy épp nem büntetik a masszázst happy enddel. Magyarországon több száz masszázsszalon is lehet, ahogy korábban megírtuk, Budapesten talán csak két olyan kerület van, ahol nincsenek ilyen szalonok. A masszázsszalonokban dolgozó lányoknak és nőknek ha akarják ha nem, szexuális szolgáltatást kell nyújtaniuk. Az alap, hogy szájjal és/vagy kézzel fejezik be a masszázst, de előfordul, hogy az ügyfelek valóban prostituáltaknak használják őket és szexbe, más játékokba torkoll a masszázs. A masszázsblog szerzője, aki a blogján számos masszázsszalon és masszőrlány tesztjéről ír elmondta a Velvetnek, hogy ugyan vannak olyan szalonok, amiket valóban madám üzemeltet, amikben kizsákmányolják a nőket, de ezeknek semmi közük nincs a masszázsszalonokhoz.