Jogilag a masszázs kézi vagy orális befejezése szexuális szolgáltatásnak minősül, a masszőrlányok pedig prostituáltaknak tekinthetők. A helyszín fenntartását, ahol üzletszerű szexuális szolgáltatás zajlik, törvény tiltja Magyarországon. A masszázsblog szerzője szerint azonban tévhit, hogy a a masszázsszalonok illegális bordélyházak lennének.

Hála a mindenféle masszázst hirdető oldalaknak – és főleg a csajoknak, akik a puncikájukat azonnal felajánlják a hívott számon – ma már a masszázs fogalma átértékelődött, és sokak fejében egyet jelent a szexuális szolgáltatással. Szemben az igazi masszázzsal, amit az ember a Széchenyi-fürdőben is kaphat, vagy azzal, amit egy igazi, valóban thai masszázsszalonban. A szexuális szolgáltatás ilyesfajta szervezettsége – a lányok hirdetése, a masszázsszalonok fenntartása, az orális és/vagy kézi befejezés – sokak szerint kimeríti a prostitúció fogalmát. Ma Magyarországon törvény tiltja, hogy valaki helyet biztosítson a prostitúciónak, a masszázs-stúdiók azonban élnek és virágoznak. A masszázsblog szerzője szerint tévhit, hogy illegális bordélyházak a szalonok.

"A masszázsszalonok között van néhány bordélyház, amit madám üzemeltet, és kizsákmányolja a lányokat, akiket naponta több vendég megdug. Ennek azonban semmi köze sem az erotikus masszázshoz, sem a mi oldalainkhoz. Amennyiben három lány közösen bérel egy lakást, és mind a három szolgáltat, nincs főnök, nincs haszonélvező, máris nincs szó bordélyházról, és a sokat emlegetett és CSAK PAPÍRON létező New York-i egyezmény sem érvényes rá" – írta a Velvetnek a masszázsblog szerzője arra a kérdésre, hogy ha üzletszerű szexuális szolgáltatás folyik egy lakásban masszázsnak nevezve, az véleménye szerint nevezhető-e bordélyháznak. A szerző azzal folytatta, hogy hülyeség prostitúciónak nevezni azt, ami az ilyesfajta stúdiókban zajlik.

"Jogilag a kézi befejezéssel végződő masszázs is erotikus szolgáltatásnak számít, és a szobatudósok meg a szenzációra éhes, álszent és igénytelen bulvársajtó számára ugyanolyan prostitúció, mint a szopatás a kamionsoron, a dugás a bordélyban vagy a sztriptízbárban. Igen, vannak  olyan kuplerájok, amikre az van kiírva, hogy masszázsszalon, de ez nem jelenti azt, hogy mind az. A masszázsra járók nagyobb része pontosan tudja, hogy mit akar és megkülönbözteti egymástól a következőket: szakszerű masszázs kézi befejezéssel; szakszerű masszázs orális befejezéssel; masszázsnak nevezett simihumi akármilyen befejezéssel; szeretkezésbe forduló szakszerű masszázs, szeretkezés, aminek az előjátéka masszázs, szakszerű vagy szakszerűtlen. Ebből a mi blogunk számára az első három pont érdekes, a többéves fennállásunk alatt mindössze EGY olyan sztorit közöltünk, ami szeretkezésbe fordult masszázsról szól, viszont az olvasóink egy ezrelékét kitevő kommentelő pöcsfejek, akik soha nem bújnak elő a monitor mögül, azok álmodoznak állandóan a szeretkezésről, azok huhogják tele a kommentrovatot, hogy masszázs=dugás és minden masszőr kurva. Pedig nem, nagyon nem!"

A masszázsblogon rendszeresen jelenik meg poszt arról, ki milyenre értékeli a masszőrlányokat, hogy milyen típusú lányokat érdemes kerülni, és hol lehet igazán jó masszázshoz jutni a városban. A posztok nagy része mégsem a masszázsról szól, hanem a szexuális szolgáltatás minőségéről, arról, hogy a masszázs mire jó. "Mennyivel szebb dolog erotikus masszázst hirdetni, mint azt, hogy pina kiadó. Masszázsként könnyebb felvállalni a kurválkodást, és a kedves vendég is hadd higgye, hogy csak neki jött össze a hódítás, és az ő korában és külsejével is képest volt gerincre vágni egy masszőrhölgyet" – olvasható a Kinek mire jó posztban, amiben a szolgáltató nőknek, ahogy ott olvasható, a prostiknak ad magyarázatot a szerző a masszázsra.

Hogy mennyire népszerűek a masszázszalonok, és hogy mi folyik pontosan a szalonokban, hogy mit is takar a betanított masszőrnőknek szóló álláshirdetés, azt korábban elmondta a Velvetnek a 21 éves Nóra. A masszázst pár nap alatt elsajátító lány úgy tudja, a stúdiók Budapest belvárosában, a XIII. és a IX. kerületben üzemelnek, eldugott helyeken, és akár több száz is lehet a városban.