Nincs tökéletes recept arra, milyen a jó sztriptíz, hogyan kell úgy csinálni otthoni körülmények közt, hogy az ne legyen nevetséges. Pirner Alma tanácsa az, hogy érdemes szakembert megkérdezni, aki megmutatja a praktikákat, például azt, hogyan kell levenni a melltartót.

SztriptízABC, tíz tipp a jó sztriptízhez, top tíz sztriptíz dal – ilyen cikkekkel tele az internet, ezek mindegyike arról szó, mi kell a jó sztriptízhez. Tanácsokat kapunk arra is, milyen ruhában, milyen zenére, milyen sminkben kell ezt csinálni, mintha létezne erre valamiféle egyezményes recept. Abból a szempontból kiindulva, hogy minden ember más, így például más a szexis zene fogalma is mindenkinél, utánajártunk, hogyan érdemes nekikezdeni az otthoni, művészi vetkőzésnek.

Önkritika és önismeret fontos a jó sztriptízhez

Az erotikus tánc egyfajta ajándék, amit akár előjátéknak is lehet használni, ha valaki megfelelően csinálja. A női szexuális energiák egyik legjobb megnyilvánulási formája, a mozgás, a fehérneműk, a zenére vetkőzés célja a partner figyelmének felkeltése. Pirner Almát kérdeztük, hogyan lehet otthoni körülmények között meglepni ezzel a partnert, hogyan lehet elkerülni, hogy az egész inkább nevetséges legyen, mint szexi.

"Profi segítségét kell kérni, én biztos nem vágnék bele úgy egy otthoni műsorba, hogy nincs semmilyen előképzettségem és ötletem sem. Így sokkal nagyobb az esélye, hogy nem jól sül el a sztriptíz, mintha profi segítségét kérem, aki betanít a saját határaimon belül egy otthon előadható műsort. A másik dolog az, hogy ismerni kell a saját határaimat, és azt is, hogy a páromnak mi tetszik, mert az egy dolog, hogy nekem mi az a ruha vagy zene ami tetszik, de ha másnak szeretnénk kedveskedni, akkor nyilván azt kell figyelembe venni, neki mi tetszik, mi az ő vágya, akár jelmez, akár zene tekintetében. Önismeret és önkritika is szükséges" – mondta a Velvetnek Pirner Alma arra kérdésre, hogyan kell nekifogni az otthoni sztriptíznek. A szakember tanácsa az, hogy a sztriptíz akkor lesz nagyon jó, ha az aki csinálja, szereti és élvezi az előadást, nem csak előadja.

"Azon van a hangsúly, hogy ha csak előadjuk, de nem élvezzük, akkor sem a párunk, sem a közönség számára nem lesz olyan meggyőző. Ennek belülről kell fakadnia, ehhez pedig fontos, hogy milyen ruhában szereplünk. Olyat kell választani, amiben nagyon szexisnek érezzük magunkat, és olyan zenét kell választani, ami számunkra erotikus zene, amire jól tudunk mozogni. Fontos, hogy bele tudjuk élni magunkat, ne csak úgy nézzen ki, mint pár betanított tánclépés, ami nincs megtöltve azokkal a bizonyos női energiákkal."

Kötelező elemek nincsenek, a praktikákat kell elsajátítani

Számos weboldalon lépésről lépésre írják le, hogyan kell fordulni, mikor, és hogyan kell levenni egy-egy ruhadarabot. Kötelező elemként emlegetik a combfixet vagy harisnyát, amit le kell venni szépen lassan, ez kell a jó sztriptízhez. Pirner Alma tanácsa az, hogy ezeket az instrukciókat érdemes felülvizsgálni. "Nem mondanám, hogy vannak kötelező elemek, inkább azt mondanám, hogy vannak olyan dolgok, amiket jobb, ha betartunk. A sztriptíz szó angolul a strip, azaz vetkőzni, és a tease, mint húzni, izgatni kifejezésekből áll össze, minél tovább húzzuk a produkciót, annál jobb lesz az egész műsor. Ilyen szabályok vannak például, amit érdemes betartani, hogy háttal vegyük le a melltartót, ne szemben állva a partnerünkkel. Amikor megfordulunk, akkor jobban járunk, ha még eltakarjuk kézzel, boával, vagy bármi egyéb dologgal. A ruhadarabokat lassan vegyük le, folyamatosan tartva a szemkontaktust a párunkkal. Vannak praktikák, amik nem kifejezetten mozdulatok, mivel arról szól az egész sztriptíz műfaja, hogy álmot adsz el a közönségnek, ezért bármilyen szerepbe belebújhatsz, bármilyen szerepbe belehelyezkedhetsz, a praktikákat érdemes betartani. Nem kapkodva, és semmiképp nem úgy kell levenni a ruhadarabokat, ahogy egyébként tenném, amikor hazaérkezem a munkából. Látott már a párom meztelenül, és levetkőzni is látott munka után, a műfaj lényege, hogy másként tegyem, mint ahogy megtenném a hétköznapokban."

A tökéletes ruhaválasztás is egyénre szabott, azon kívül, hogy a partner tetszését elnyerje, a testalkat is rengeteg számít. A hangsúly azon van, hogy ki miben érzi jól magát, tökéletes recept, ami mindenkinél beválik, nem létezik. "Azt gondolom, hogy egy klasszikus, szép csipkés fehérneműben combfixszel nem lehet csalódást okozni, de nyilvánvalóan van olyan testalkat, akinek ez nem áll jól. Ha valaki alacsonyabb, rövidebb lábakkal, és nem feltétlenül nagyon vékony, akkor a combfix nem biztos, hogy jól fog állni, be fog vágni, kellemetlenül érzi magát. Fontos, hogy vannak nyilván olyan ötletek, amik nagyon jó kiindulópontok, de a saját határainkat vegyük figyelembe. Ha valakinek nem áll jól a tanga, csak a franciabugyi, akkor inkább egy franciabugyit vegyen fel. tehát ne abból induljunk ki, hogy mit látott egy újságban, vagy mit látott egy filmben, mert mi nem azok az emberek vagyunk nyilván, akik ott táncolnak."