1200 főt, 18 és 59 év közöttieket kérdezett az MSD Pharma Hungary Kft. a szexuális életükről, az eredményből kiderül az is, hogy minél nagyobb a végzettsége valakinek, annál többet szexel.

Minél magasabb a végzettsége valakinek, annál nagyobb az esélye, hogy szexuálisan aktívabb – derül ki az MSD Pharma Hungary Kft. kutatásából. A hazai felmérés szerint a diplomások 83%-a szexel a partnerével, amíg az alapfokú végzettséggel rendelkezőknék ez az arány 63%. Állítólag nem jellemző a magyarokra, hogy alkalmi kapcsolatokba bonyolódnának, bár az a tény, hogy a Budapesten élők lényegesen aktívabb szexuális életet élnek, mint a nem budapestiek, elgondolkodtató. 

Az online reprezentatív kutatásban 1200 fő vett részt, 18 és 59 közötti férfiakat és nőket kérdeztek a szexuális életükről – október 15. és 24. között. Az eredmény résztvevők többsége partnerkapcsolatban vagy házasságban él, a főváros és a vidék ebben is jelentős eltérést mutat: Budapesten a 28% él házasságban, amíg ez az arány vidéken 47%. És most nézzen szét maga körül, hogy tudatosítsa: minden második ember elégedett a szexuális életével. A cég korábban a fogamzásgátlásról készített felmérést, amiből kiderült, a többség elfelejti bevenni a fogamzásgátló gyógyszert