A Sex With Glass applikációval használható az okosszemüveg házipornó készítésre, az app lényege, hogy rögzíti, mi történik szex közben. Ráadásul mód van arra, hogy szex közben perspektívát váltson a használó, és a partnere szemével lássa, mi történik a lábai között.

Fantasztikus szexet ígérnek a Sex With Glass applikációval

Az okosszemüveg megreformálhatja az amatőr pornó műfaját, és kiküszöbölheti mindazokat a problémákat, amiket a mobiltelefonnal (csak egy szabad kéz marad) vagy a kamerákkal (az állványon tartott kamerán csak egyféle nézőpont van) átélnek a házivideó rajongók. A Google Glassnek azonban komoly hátrányai is vannak, a készítők egyelőre csak a jót ígérik.

A Google Glass okosszemüveg készítői korábban már meghozták azt a döntést, hogy mellőzik a pornó tartalmakat a szemüvegről, azonban valaki feltette a kérdést, hogyan tehetné a szexet jobbá a Google Glass. "Amikor feltettük magunknak a kérdést, hogyan lehet a szex óriási a Google Glass-szel, felötlött a Sex With Glass" – áll a Sex with Glass nevű app honlapján. A terméket a libanoni Sherif Maktabi találta ki, aki a Londoni Művészeti Egyetem hallgatója – írja a Metro. Az app lényege, hogy rögzíti a szexuális aktivitást, egyfajta élő közvetítést ad, és a partner szemszögéből is láthatóvá teszi, mi történik éppen az ágyban. Az app készítői azt is írják a weboldalon, hogy szeretnének változtatni azon, ahogyan az emberek élményt szereznek, és erre a misszióra állítólag tökéletes a Google Glass szex app. 

A hangvezérléssel irányítható szemüvegnek elég csak annyit mondani, oké, itt az idő, és már rögzíti is mindazt, amit lát. Ez szex közben azt jelenti, hogy perspektívát, nézetet is válthatnak a szemüveggel szexelők, mód van arra, hogy a partner eszközén keresztül is felvétel készüljön. Mindenről, tehát a POV műfajt teljesen újraértelmezheti. A felvétel leállítása is parancsszóra működik, az 'oké glass, ennyi volt' -ra már le is áll az okosszemüveg, és nekiáll elkészíteni a felvett anyagot – a kész videót parancsra akár közzé is teszi az interneten. A szemüveg csatlakoztatható intelligens háztartási eszközökre, zenét, világítást is lehet állítani, természetesen akár szex közben is. "Az élmény olyan, mint még soha azelőtt. Egyszerűen válts az új perspektívára! És élvezd az új nézőpontot!" – ígéri az app, amit februárban piacra dobnak. 

Kérdéses a felvétel minősége, és az, hogy lecsúszik-e az ember orrára a szemüveg

Az okosszemüveg és a szex kapcsolódása sok kérdést felvet. Egyrészt nehéz elképzelni, hogy sokakat megmozgat az a gondolat, hogy futurisztikus kinézetű szemüvegben éljék meg életük legintimebb pillanatait, bár azt nézve, hogy mekkora rajongótábora van a házivideóknak, még az is elképzelhető, hogy a mindennapok részévé válik az okosszemüveg a szexben. Másrészt a felvétel minősége is kérdéses, az eddigi tesztek alapján az Index cikke szerint a hétköznapi embernek nem lesz könnyű dolga, ha jó minőségű videót akar készíteni a szemüveggel. Harmadrészt a tesztek során felmerült az a probléma, ami általában a szemüvegekkel, hogy lecsúszik az ember orrára.

A szex közbeni felvételkészítés mindezekkel együtt nem tűnik túl egyszerűnek, konkrét véleményt természetesen csak teszttel tudnánk mondani, de egyelőre csak kevés kiváltságos élvezheti az okosszemüveget. Ha pedig mégis elérhető lesz a szemüvegen a pornótartalom – feltehetően emögött komoly üzleti érdek van –, akár az is megvalósulhat, hogy pornót nézzen, és közben szexeljen, egyszerre.