A bilincses játékokhoz hozzá tartozik a szóbeli ingerlés, a vetkőztetés. A megbilincselt félben a vágyakozás, és a félelem, hogy mi fog történni, egyszerre jelent kihívást, és a kiszolgáltatottság sokak számára izgató. Az irányító félnek minden visszajelzésre oda kell figyelnie, csak úgy lesz jó a bilincses szex.

A rózsaszín plüssbilincsek azok a termékek, amik a leginkább fogynak a hazai szexshopokban. De a bilincses szexhez, mint minden keményebb játékhoz, nem árt tudni, mit is ronthat el az ember. Mit kell tennie ahhoz, hogy ne vegye el a partnere kedvét egy életre a bilincstől?

Minden párkapcsolatnak megvan a maga dinamikája, ezt kihasználva a szürke hétköznapokat akár munkaidőben is feldobhatja azzal, hogy rákészül a büntetés-jutalmazás játékokra. Például kérjen engedélyt a partnerétől az orgazmusra előzetesen, akár szóban, smsben, telefonon. Hallgassa meg a másik fantáziáját, és mondja el a sajátját! Ez kezdetnek tökéletes alapja lehet a bilincselésnek. 

1. Kell a másik hozzájárulása

Mint mindenfajta szexuális játék, a bilincses szex is több ember együttműködéséről szól, azaz csak azért, mert a másik arra vágyik, senki ne csinálja – akkor se, ha az utolsó partnere imádta. A kíváncsiság, a nyitottság, és a megfelelő kommunikáció elengedhetetlenek a bilincses mókákhoz mindkét fél részéről. Rábeszélni, rávenni a másikat nem érdemes, akármelyik szerepről is legyen szó: még arra se kényszerítse a másikat, hogy bilincseljen. A jó szex alaptörvénye, hogy mindenki benne van, és mindenki tisztában van a szabályokkal. Az efajta szexualitás lényege mentálisan történik, ezért is fontos, hogy ne csak a másik kedvéért menjen bele valaki a keményebb játékokba, abból nagy eséllyel csak rossz élmény lesz.

2. A 'rab' lazítson el, és maradjon nyugton

A BDSM szexben a kiszolgáltatott és az irányító félnek is megvan a maga szerepe, egyik sem működik a másik nélkül. Ahogy a kiszolgáltatottra, azaz a rabra rákerül a bilincs (a kezére és/vagy lábára), felejtsen el mindent, ami csak az agyában cikázik, és koncentráljon az irányító félre. Ha jól csinálja, akkor ráébred, hogy abban a világban, amiben élünk, igen ritkán adódik lehetőség semmire se figyelni, átadni magunkat valakinek száz százalékban, és csak az adott pillanatnak élni – nem gondolva arra se, mi lesz a vacsora.  

3. Ketten játsszák, fontos hozzá a bizalom

Az irányító, azaz a dom, még azelőtt, hogy rárakná valakire a bilincset, győződjön meg arról, hogy a kulccsal ki tudja nyitni a zárat – többször is érdemes kipróbálni. Azt a jelenetet senki nem akarhatja, hogy a mentők pucéran találják, hogy megpróbálják levágni a bilincset. A BDSM játékok a bizalomra épülnek, ehhez pedig az őszinteség elengedhetetlen. Az alárendelt fél sebezhetővé válik, ezért bíznia kell abban, hogy nem esik bántódása, és semmi olyan nem történik vele, amit nem akar. A kulcsszó segíthet, egy olyan biztonsági kódszerű szót válasszanak, ami mindkét félnek semleges, és amit ha valaki kimond, vége a játéknak. Amennyiben az irányító fél átlépi a határt, akkor a másik fél akarata ellenére történik a szex, az pedig erőszaknak minősül, nem pedig szexnek. Az alá-, felérendelt játékok csapatjátékban működnek, egyik sincs a másik nélkül. 

4. Nem a kényszerítésről szól a játék

Az irányító félnek sokkal jobban oda kell figyelnie a rab társára, mint azt elsőre gondolná. Vonzó lehet a gondolat, hogy a nő hátrabilincselt kézzel térdel és szeret, de végiggondolva, ahhoz, hogy ezt a nő is élvezze, tenni is kell. Ahhoz, hogy megfelelő izgalomba kerüljön mindkét fél, használja a kommunikációt, kérdezze meg, mennyire szereti, amit érez, kérje meg, hogy mutassa meg harapással, mennyire tetszik neki, amit tesz vele, suttogjon mocskos szavakat a fülébe. Miközben hozzáér, kérdezgesse, 'szereted ezt,' és húzza az izgalmakat addig, ameddig csak tudja. A pozitív visszajelzésekre figyelve elérheti, amit szeretne, és valóban uralhatja a történéseket. 

5. A várakozás az izgató, hogy mi történhet

A félelem és a vágyakozás, hogy mi történhet is jellemzi a bilincsbe vert felet. "Sokakat vonz a kiszolgáltatottság, minden kikötözős, bilincses játék ezen alapul" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus, és hozzátette, a sub-dom játékoknál az izgalom forrása a mozgás korlátozása. "Igazából ebben sem a közösülésen van a hangsúly – másféle kielégülésre vágyik mindkét fél – természetesen benne lehet az is. A játékhoz hozzá tartozik a verbális ingerlés, ingerkedés is, sőt gyakran egy-egy kisebb ütés a fenékre, harapás például. Hozzá tartozik előtte a vetkőztetés, motozást is játszhatnak, a nagyon profiknál az egyik fél még akár egyenruhát is húzhat." 

6. Maradjon mindenki a szerepében, különben röhögés lesz a vége

A dom sub szerep megfelelő egyensúlya nélkül rettenetes élményt is meg lehet együtt élni, de akár röhögésbe is fulladhat az egész. Akármelyik felé is dől el a bilincses szex, az egész biztos, hogy többé egyikük sem mer majd kísérletezni, vagy nem úgy, mint azelőtt. Az irányító szerepben lévőn nagy a felelősség, de tudva, hogy a bilincset bármikor kinyithatja, hisz leellenőrizte, és tudja, hogy működik a kulcs, mindig jó megoldás lehet. Inkább szálljon ki hamarabb, ha azt érzi, hogy nem jó irányba megy a móka, minthogy csakazértis is végigcsinálja, vagy mert meg akar felelni a másiknak. 

+1 jótanács

Az alternatív megoldásokat, mint például a gyorskötöző, jobb mellőzni. Ha pedig már ráéreztek a bilincses szex ízére, próbálgassák a szerepeket, cseréljenek. Rengeteg szexpózt ki lehet próbálni összebilincselt kézzel és/vagy lábbal, ha az alapok megvannak, és bíznak egymásban, csak jó lehet mindenkinek. Bónuszként itt egy elrettentő videó, hogyan ne bilincseljen soha senkit.