A pornósok gifszerű mikrovideóin pornóforgatások, dildós viccelődések, és explicit tartalom is van, ezek nélkül kevesebb lesz a közösségi oldal. A pletykák szerint a Vine készítői egy kamaszfiú miatt cenzúrázzák az oldalt: a fiatalember megdugott egy szendvicses és egy kekszesdobozt is, felvette a telefonjával, és posztolta.

„A felhasználók 99%-nál nem fog változni semmi. A maradéknak pedig: nekünk nincs problémánk a szexuális tartalommal az interneten, mi csak nem akarunk annak a forrása lenni" – jelent meg a Vine blogjában a változást bejelentő magyarázat. 

Ennek megfelelően a Vine-ról is leszedik a kifejezetten szexuális tartalmú videókat, szexuális cselekményeket, a melleket, seggeket is, a nem művészi célú aktokat is, és csakúgy, mint az Instagramnál, egyik napról a másikra eltűnhetnek ezek. Összeszedtük, mi miatt nagy kár, hogy a gifszerű mikrovideókat is cenzúrázni fogják – természetesen a közösség tagjaitól várják a csodát, a feljelentés gomb segítségével. 

A pornósok Vine videói hiányozni fognak

A pornósok Vine videói fognak csak igazán hiányozni, ha cenzúrázni kezdik a közösségi oldalt, James Deené például, aki a cicás és vicces videók mellett explicit tarpornótalmat is szolgáltat. Egy jó pornós a közösségi oldalt használja fel arra, hogy népszerűsítse magát, ma már szinte csak a magyar pornósoknak nincs Twitterük, Instagramjuk vagy Facebook oldaluk, amikre naponta posztolgatnak. James Deen, Jiz Lee, Courtney Trouble, Daisy Ducati, Jessie Andrews mikrovideói nagyon fognak hiányozni.

A kamaszfiúk is elég szórakoztatóak

Februárban az egész Twitter és Vine-közösség azon a kamaszfiún szórakozott, aki megdugott egy Hot Pocket és Pop Tarts kajásdobozt, és megosztotta a világgal. A Versacepoptarts nicknév mögött rejlő fiatalember a közösségi média sztárja lett a tengerentúlon, természetesen a Twitter-fiókját is és a Vine mikrovideót is a dugásról azonnal betiltották. Ez csak olaj volt a tűzre. „Megváltoztathatjátok a Vine-on a szabályokat, de a tényt, hogy megbasztam egy hot pocketot, nem tudjátok" – írta a baseballsapkás kamasz a Twitteren (cached-ben még meg lehet találni). A pletykák szerint neki köszönhető, hogy a Vine-ról száműzik az explicit tartalmakat. 

Azon, hogy a közösségi oldalakat sokan használják arra, hogy megmutassák mindenüket a világnak, senki nem lepődik meg. A kérdés csak az, hogy a közösségi oldalak tulajdonosai mikor veszik észre, hogy hiába minden szankció, az emberek meg fogják találni a módját annak, hogy pótolják a hiányt. Jó példa erre a bikini bridge az Instagramon és a rengeteg bikinis csajokat gyűjtő profil is.

A Facebookon eldugva még találni olyan profilokat, ahol tematikusan ugyan, de akad explicit tartalom: nagyseggű, nagymellű nők, de például a sex hashtagre keresve nem ad találatot az oldal. Aki képtelen szexuális tartalom nélkül létezni a közösségi oldalakon, azoknak még mindig ott a Tumblr, ami tele van pornógifekkel.