Az utcai kurvák és a lakáson dolgozó szexmunkások közt árban, élményben, és még a stricik miatt is sok a különbség. Olvasónk, aki a nevét nem vállalja, évek óta rendszeresen jár kurvázni, van rálátása a futtatók által működtetett üzleti modellre.

Egy 30 körüli, nevét nem vállaló férfi olvasónk, aki 12 éve rendszeresen jár kurvázni, az utcai kínálatról és a lakáson dolgozó szexmunkásokról, életkörülményeikről írt hosszasan levelében. Az olvasói levélből kiderült, hogy az árak öt éve alig változtak, annak ellenére, hogy más szolgáltatói piacon évről évre emelkednek az árak. 

Jobb a szolgáltatás az utcán, mint régen

„A lányok és a piac átrendeződött. Régen forgalmi dugó volt az Égetőn, sőt, 2009-ben még egy hot-dogos is kitelepült lányokhoz. Aztán begyűrűzött a válság, és kevesebb kuncsaft ment az útra. Egyre több lány szállt be a lakásos bizniszbe, ami miatt a pénzesebb utcai kuncsaftok is átszoktak a lakásra. Közben a roma lányokat a stricik kivitték külföldre, ezért a kurvák száma az út mellett megfeleződött. Hiába vannak kevesen, és hiába jobb a szolgáltatás, mint régen, már nem jó biznisz az utca. Régen a szebb lányoknak lazán megvolt a napi 100 ezer, pedig akkor még 4-5 gyönyörűség is volt az Égetőn. Manapság egy-két szép lány van, akiket úgy ahogy el tudunk tartani. Sok lány próbálkozik külfölddel, de aki nem vállal el mindent gumi nélkül, az kint sem fog sokat keresni. És az alsóbb kategóriában már megjelentek a bolgár/román lányok, akikkel nem lehet versenyezni" – írta az olvasó, aki szerint egy ezressel nőtt körülbelül a lányok ára öt év alatt, de a lakáson dolgozó szexmunkások ára is befagyott. 

„Az utcai akció ára öt év alatt egy ezressel nőtt, 3-4-5-ről 4-5-6 ezerre, ez francia-szex-komplett, ami időben 10-15percet jelent. A félóra 8 ezerről 10 ezerre emelkedett. De minden alku kérdése, már annak, aki képes ezer forintért hisztizni. A lakásos árak is évek óta befagytak, fél óra 10, óra 15 ezer. És a legszebb lányok is ennyibe kerülnek. Megjelent az "SOS francia", ami 15 perc, és 7-8 ezerbe kerül. Ez már hangulatában is hasonló egy utcai kalandhoz, úgyhogy még több autós pártolt át lakásra. Én még jelen vagyok az utcán is, mert megtehetem, hogy egy kirándulás alatt akárhányszor lukra fussak. Olyan értelemben, hogy ha nem lesz jó a szex, akkor egy másodikat, harmadikat is el tudok vinni. Az utcának van egy sajátos hangulata, ami lakáson sosem lesz. A rendőrök elől is bújkálni kell. És ha elkapnak, az megint csak egy élmény, a büntetés nem érdekel. A lányok is sokkal természetközelibbek, hogy finoman fogalmazzak. Szóval egy piszkos, bűnös dolog, amit otthon, vagy egy kultúrált masszázsszalonban nehéz reprodukálni."

A stricik kihasználják a prostikat, a kuncsaftokat is elűzik a főnökösködéssel

A lakáson dolgozó szexmunkások egészségügyi papírjait senki nem ellenőrzi, nincsenek szem előtt, így a rendőrök sem kérik el tőlük hetente a papírjaikat – a legtöbb lakásról feltehetően fogalma sincs a rendőrségnek. A gumibaleset rendszeres, írja az olvasó, ráadásul azzal is számolni kell, hogy sok szexmunkás gumi nélkül dolgozik. „Eddig csak egyszer futottam bele egy kis bőrfertőzésbe. Natúr franciától, utcai lánytól. A tíz év alatt többszáz lánnyal, több tucat gumibalesettel a hátam mögött (utcai/lakásos lánnyal), és több olyan privát lány után, akik korábban rosszlánykodtak, és akikkel otthon szóba sem került a gumi, ez azért nem rossz arány. Persze nem keresem direkt az ilyen helyzetet, de már nem kapok szívinfarktust, ha a menet végén kiderül, hogy a gumi már rég szétszakadt. A rendőrök folyamatosan ellenőrzik az utcai lányok egészségügyi papírjait. A lakásosokét viszont senki nem nézni."

Kuncsaftként arra is van rálátása, hogyan működik a futtatás ma Magyarországon, hogy hogyan szedik le pénzzel az utcán és lakáson dolgozó lányokat a „szerelmeik". Az, hogy a lányok nagy része valóban szerelmes az őt futtató férfiba, nemcsak legenda, és a szerelem érzésétől még azt se veszik figyelembe, hogy kolléganőik is ugyanabba a férfiba szerelmesek. A 18 év alattiak jelenléte se ritka. 

A futtatás Svájcban sem legális

„Svájcban a prostitúció gazdasági tevékenységnek minősül, amennyiben az nem egy harmadik fél kényszerítésére történik" – írja a Kitekintő. Aki mást prostitúcióra bír, épületet vagy egyéb helyet biztosít prostitúció céljára, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személy prostitúciójához segítséget nyújt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő 201. §(1). Aki prostitúciót folytató személlyel egészben vagy részben kitartatja magát, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő (202. §).

 „Négy-öt éve több fiatal volt az utcán, most Svájcba tették át őket a stricik, ahol 16 éves kortól már lehet kurválkodni. A témához tartozik, hogy a roma kultúrát nem lehet kihagyni az utcai prostitúció témából. Az utcai lányok többsége roma. A stricik mindegyike roma. Egy ilyen kapcsolat soha nem lesz olyan, mint egy magyar lány és egy kupleráj vezetője között. Az utcán inkább a kanadai modell folyik: van egy "vállakozó", és alatta mindenki rabszolga, akiktől minden bevételt elvesznek. Tipikus csicskáztatás. Csak itt nem hajléktalan bácsikat dolgoztatnak élelemért, hanem fiatal lányokat, akik ráadásul szerelmesek is a stricibe. Volt, hogy többen is álltak egymás mellett az úton, és külön-külön mind elmondta, hogy a B. Norbi igazából vele jár, nem a másikkal. Volt, amelyik lány még a mellére is rátetováltatta, hogy "B. Norbi". A középosztálybeli roma fiúk csak presztizsből tartanak kurvát. Nem érdekli őket, hogy semmit nem keres a lány, mert terrorizálják, ami kihat a munkájára is, a lényeg, hogy legyen. Sokszor próbáltuk nekik elmagyarázni, hogy így nem visszük el a lányaikat, de hiába. Például folyton csörgetik a telefonját a lánynak, veréssel fenyegetik, ha öt perc alatt nem végez, és ezt nekünk is ott kell hallgatni. Őket nem érdekli a kieső pénz, sokkal nagyobb öröm számukra, ha végre van "felelősségteljes" munkájuk. És pont úgy viselkednek, ahogy a szappanoperákban látták, hogyan kell viselkedik a keménykezű főnöknek. Az a menő, ha Svájcban van kurvájuk, úgyhogy a keménymag már az ottani felhasználókat boldogítja a minősíthetetlen szolgáltatással."

Az utcán is vannak szép, igényes lányok, akárcsak a lakáson

Olvasónk szerint azok a szexmunkások igazán népszerűek, akik nem az utcán állnak, hanem folyamatosan dolgoznak. A szebb, igényesebb lányok kelendőbbek, nem számít az sem, ha a személyiségük visszataszító – sok lányról írnak rosszakat a prostioldalak beszámolóin.

„Hat-hét éve fedeztem fel, hogy az utcán is vannak szép és igényes lányok. Addig csak azt láttam, hogy bányarémek várják, hogy elvigyék őket. Korábban volt egy-két romalány, akivel kipróbáltam, de lehúzás lett a vége. Pedig ott vannak a korrekt, széplányok is, csak ők keveset dolgoznak, és akkor is többet vannak az autóban (kuncsafttal), mint az út szélén. Tehát nyitott szemmel kell járni, sokat kell körözni, és a neten is érdemes tájékozódni az utcai felhozatalról. Sokan elcsodálkoznának, hogy az a lakásos démon, aki most 20/óráért nyomja, vagy a tinilány, aki 100/éjszakáért megy házhoz, az is itt kezdte az ipart 4-5 ezres kurvaként."