Diszkóleszbizés, ujjazás a táncparketten, kötözés, lovaglás és még misszionárius póz is van az Elemi ösztönben. Ezeket a szexpózokat lesheti el a filmből.

Rácsba kapaszkodva misszionárius pózban

A nő a férfi alatt, a klasszikus misszionárius pózt kell elképzelni azzal a különbséggel, hogy a nő a feje felett az ágyrácsba kapaszkodik. Ehhez a pózhoz szükséges olyan ágy, amibe kapaszkodni lehet, ha nincs, akkor a falat is támaszthatja ha szeretné, de az nem lesz ugyanolyan. A szexpóz lezárásaképp a férfi hátának végigkarmolását javasoljuk, úgy, ahogy azt az Elemi ösztönben is láthatjuk Sharon Stone-tól. 

Lovagló pózban megkötözve

Az Elemi ösztön emiatt a szexpóz miatt került a filmtörténelembe – ehhez azért a bugyi nélküli tárogatás is sokat tett –, szükséges hozzá egy megfelelő ágyrács, kendő, sál vagy kötél. A nő a férfin lovagol, majd kikötözi a férfi kezeit a rácshoz, és kedvére használja a férfi farkát. A pózban csak arra kell vigyázni, hogy az erős lovaglás ne tegyen kárt a férfiben. Mentálisan se. 

Hátulról a kanapénál

A jelenet, amiben Michael Douglas megcsinálja a pszichológusnőt (Jeanne Tripplehorn) nem nevezhető éppen finom, érzéki erotikának. Az állva, hátulról szexpózban a férfinél az erő, le kell döntenie a nőt a kanapé/fotel háttámlájára, és állva meg kell pocsékolnia. A szexpóz a filmben erőszakos, és a nő nem feltétlenül van benne mindenben, ettől a való életben mindenkit óvva intenénk, csak akkor lesz jó és élvezetes, ha a nő is benne van a keménykedésben.

Diszkóleszbizés, majd ujjazás a tánctéren

A szexpózhoz fontos a megfelelő helyszín, a tánctér pedig az a dolog, amiből elég kevés van Budapesten. Azoknak kell nagyon gondolkodniuk a helyszínen, akik nem a Symbolban töltik minden hétvégéjüket. Ha kitalálta, hogy melyik klub táncterén játszadozna partnerével, akkor már nincs más dolga, mint reménykedni abban, hogy a nő diszkóleszbizni fog valakivel – ez azt jelenti, hogy csak azért fog dörzsölődni egy másik nőhöz, hogy kívánatosabb legyen. Ha már a diszkóleszbizés megvolt, akkor a férfi álljon  a tánctéren, és várja meg, amíg a nő odatáncol, kicsit odadörgöli magát, majd ahogy alkalma nyílik rá, csókolózás közben nyúljon a lába közé. Ehhez az is szükséges, hogy a nő szűk miniruhában legyen, de ez manapság nem probléma – ha nincs nője, a Gozsdu udvar Király utca felőli bejárata tele ilyen csajokkal, ott halászgathat a zavarosban.