Olvasói levelet kaptunk egy önmagát fetisisztának tartó, házas, családos férfitól, aki élettelennek tűnő nőkre gerjed. A szexológus szakértő véleménye szerint fontos különbséget tenni a súlyos kórképnek és bűncselekménynek minősülő nekrofília, és a szerepjáték közt.

Átlagos életet él, vonzódik az élettelent játszó nőkhöz

„Nem vagyok gyilkos vagy pedofil, tejlesen normális, átlagos életet élek, boldog házasságban, szoftvermérnökként dolgozom egy nagy cégnél, és törvénytisztelő ember vagyok, tisztában vagyok a joggal is, a vágyaim kiélése nem ütközik semmilyen jogszabályba" – írta a Velvetnek az a férfi, aki levelében azt részletezte, vonzódik az élettelen nőkhöz, önmagát egyenesen nekrofilként jellemzi. A harminc körüli, családos férfi 10-12 éves korában észlelte először, hogy vonzódik az élettelen nőkhöz. Azt maga sem tudja, hogy ezt mi válthatta ki benne, a megkérdezett szexológus szerint ennek hátterében testképzavar is állhat, amit a meglévő kapcsolat nem tud felülírni. A nekrofília súlyos kórképnek minősül, bűncselekmény, állandó kezelést igényel, és nem egyeztethető össze a házasélettel. Az olvasó bár magát nekrofilnak gondolja, imádata nem a halottakhoz, hanem az élő, de élettelent játszó nőkhöz köthető. Ez egyfajta szerepjáték, pusztán illuzió.

„Sokat gondolkoztam azon, hogyan is alakulhatott ez ki, sokszor felidéztem a kezdeteket, de végeredményben arra jutottam, hogy már eleve e felé orientálódtam, és nem volt kiváltó ok. A szexképek, szexfilmek sohasem hoztak lázba, viszont minden erotikus fantáziálásomban a másik fél élettelen volt. És kizárólag csak ez tetszett. Persze ilyen vágyakat internet nélkül nem lehetett kiélni. Tinédzserként ezzel így elvoltam" – válaszolta a neve elhallgatását kérő férfi arra a kérdésre, mikor vette észre, hogy mi izgatja, és hogyan tudta megélni vágyait kamaszkorában. Az egyetemi évei alatt, huszonéves korában konkretizálódott benne, mire is gerjed pontosan. 

Néha felesége segíti a vágyai megélésében

„A témában egyetemista koromban állt be változás, amikor többszöri nekifutás után az internet egyik eldugott sarkában találtam egy közösséget, akiknek hasonló vágyaik vannak. Pontosabban egy, az ilyen vágyakkal rendelkezőknek szóló oldal-láncolatot találtam. Rájöttem, hogy nem vagyok egyedül, és megismertem a szomszédos műfajokat is. Az is érdekes dolog, hogy magyar gyártókat is találtam. Ezt nagy dologként éltem meg, hiszen ez a téma a legnagyobbnál is nagyobb tabu, még a szabadabb alkotók is kihagyják, pedig sokszor visszaköszön filmekből. Pedig csak egyfajta imádatról van szó, semmi többről." A férfinek azóta családja van, és ahogy ő fogalmazott, esetében az az érdekes, hogy a házasságával hogyan tudta ezt összhangba hozni. A felesége néha segíti a vágyai megélésében, azaz mozdulatlan. 

A szexológus, Tóth-Horváth Gábor szerint mindez távol áll a bűncselekménynek minősülő nekrofil hajlamoktól. A különbséget az érzelmekben kell keresni, ugyanis az élő nők iránt jelen esetben érzelmek vannak, a nő viszont érez, az intim kapcsolatban pedig a nő mozdulatlan – élettelennek tűnik, de érzelmek vannak köztük. „A nekrofil kezelésre szorul, mert lappang valami más emögött, amit így él meg. Ha ez valódi lenne, vagy titkolná, vagy egy kifordult helyzetben nem lenne családja, senkije, és felvágna ezzel. Különbséget kell tenni a szerepjáték és a kórkép között, az egyik esetben uralkodásról beszélhetünk, a másik súlyos, kezelést igénylő parafília." 

Ha szeretné megosztani, szeretne beszélni szexuális vágyairól, fétiseiről, vagy a témával kapcsolatban van kérdése, tapasztalata, írjon a velvetszex@mail.index.hu e-mail címre!