A pornó aranykorából ismert Nina Hartley 55 évesen rengeteg tapasztalattal a háta mögött beszélt arról, mi minden kell ahhoz, hogy a hármasszex tökéletes működjön. Ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát, az is szükséges, hogy minden fél kimondja, mit is akar. Például azt, hogy 'haza szeretnénk vinni téged a barátnőmmel, és szeretném nézni, ahogy egymással játszotok'.

Az 55 éves Nina Hartley pornószínésznőként ismert, méghozzá a pornó aranykorából, a nyolcvanas évekből. Olykor még azért bevállal egy-egy filmet, például a Sarah Palinról készült felnőtt filmben ő játszotta Hillary Clintont, de nem a filmezés tölti ki a napjait. Nina Hartley miután kiöregedett a szakmából, szexedukátor lett, liberális, szexigenlő gondolatait beszélgetéseken és cikkekben terjeszti. Hogy mennyire tapasztalt a témában, az is bizonyítja, hogy nyíltan biszexuális, férjével, a pornófimrendező Ira Levine-nel a poliamoria, azaz a többszerelműség hívei. 

Egyenes beszéd, egymás tisztelete

Nina Hartley szerint a hármasszex azért foglal el előkelő helyet az emberek szexuális fantáziájában, mert nagyon szabad cselekvés, amiben nincs harag vagy féltékenység. Mindez különbözik attól, ami az emberek hétköznapjaira jellemző. Véleménye szerint önszeretetet, megbocsátást és empátiát lehet tanulni többek közt hármasszex közben. „Sokat lehet tanulni. Először is tanulhatsz saját magadról és a bizonytalanságodról egyszerűen azáltal, hogy jelen vagy  a hármasban. Odafigyelést, mi az, amit szeret, nem szeret, amitől fél vagy ami a vágya, nagyon tanulságos" – mondta a Goodvibesblognak, és hozzátette, hogy a hármasszexben lehetőség adódik arra, hogy a partnerek kezét fogva, egymás szemébe is nézve fedezze fel az ember az élvezeteket. Azt is kiemelte, hogy a másik szemébe nézve egyértelműen látható, hogy élvezi-e a helyzetet, vagy épp ellenkezőleg, megijeszti a szituáció. 

„Megtanulhatod mennyire vagy nyitottabb, vagy mennyire vagy konzervatívabb, mint amilyennek hitted magad." A saját tapasztalatairól is beszélt, például arról, hogy megtanulta, hogy nem akar féltékeny lenni, és azt is elmondta, imád olyan szobában lenni, ahol emberek szexelnek. A személyes felelősséget és a megfelelő kommunikációt emeli ki, mint eszközöket a jó hármashoz, minden félnek tisztelnie kell a másikat, és felelősséget kell vállalni az érzelmi jólétért. Beszélni kell arról, kinek mi esik jól vagy rosszukl, és ki kell mondaniuk, mire van szükségük. A célravezető megbeszélésekkel tisztázható, kinek hol vannak a határai, ki mit remél az élménytől. 

Hozzájárulás is szükséges

„A hozzájárulás hiánya egyértelmű nemet jelent. Mielőtt bármi történne, szükséges minden fél beleegyezése" – mondja Nina Hartley, és példával is illusztrálja, hogy mennyire fontos tisztázni az óhajokat. A szexedukátor pornós szerint ki kell mondani, ki mit akar, például, hogy mindig is szerettem volna kipróbálni, milyen egy párral együtt csinálni, volna kedvetek? Vagy hogy haza szeretnénk vinni téged a barátnőmmel, és szeretném nézni, ahogy a barátnőmmel együtt vagytok. Az emberek gyakran mondják azt, hogy spontán történjen az egész, de ez a pornószínésznő tapasztalatai szerint csak úgy működhet, ha a megfelelő körülményeket megteremtik. Azaz a közös játszótér helyszínét biztonságossá teszik, mindent tisztáznak egymással a felek, és természetesen biztonságos nemi életet élnek. Nina Hartley azt élvezi a hármasszexben, hogy köze lehet abban, hogy segít megélni valakinek a vágyait. Példaként azt is elmondta, előfordult már, hogy férjével együtt – a férje hátulról, ő elölről – együtt elégítették ki a közös vendégüket, több órán keresztül elszórakoztak hármasban.