A lábméret és a farokméret között nincs összefüggés, ezt több kutatás is bizonyítja. A mutatóujj hosszából és formájából lehet következtetni a farok méretére, de csak a teljesen kinyújtott, petyhüdt állapotban lévő péniszre.

A tudósok szerint a lábméretből hiba a farok méretére következtetni

Állítólag az egyik legnagyobb tévhit, hogy a férfi cipőméretéről kiköveztethető, mekkora méretet visel a gatyájában. Sokan azt is hiszik, hogy az orr vagy a kéz mérete is megmutatja, mire lehet számítani. A tudomány azonban azt állítja, hogy egy Hox nevű gén felelős az ujjak és lábujjak növekedéséért,  valamint a csikló és a pénisz fejlődéséért is. A kérdés az, hogy ha ugyanaz a gén szabályozza az ujjak és a nemi szervek méretét minden embernél (nőknél és férfiaknál), akkor miért nem nő az összes nagyobbra vagy épp kisebbre? – írja a Dailymail. Rengeteg kutatás készült már a témában. Az egyik kanadai kutatásban kifejezetten a lábméret és a farokméret közötti összefüggést kutatták. Összesen 63 kanadai férfi lábméretét, ujjméretét és farokméretét vizsgálták, és megállapították, hogy alig van összefüggés  a pénisz hosszával,  annak vastagságával a lábméret. Egy másik tanulmányban már közel kétszer ennyi férfit vizsgáltak meg (104) a témában a Londoni Egyetem kutatói, és megállapították, hogy semmilyen összefüggés nincs a lábméret és a farokméret között.

A 2002-es vizsgálatban 104 férfi vett részt, a lábméret megállapítása nem ütközött különösebb nehézségbe, a pénisz méretét már nehezebb megállapítani: merev vagy ernyedt állapotban mérik-e, és ha az előbbi, akkor mennyire számít az bele, hogyha valaki a kutatók gyűrűjében csak félmerev állapotot képes kicsikarni magából. Ugyan hormoninjekcióval ezen könnyen lehet alakítani, de arról nincs információ, hogy mind a 104 önként jelentkező farokméretét így állapították volna meg.  A kutatásban összesen hétféle cipőméretű férfi farkát megmérték, összehasonlították, és megállapították, hogy nincs összefüggés a cipőméret és a farokméret között. A lábméret mellett a test egyéb méreteit nézve is igyekeztek a kutatók összefüggést találni. 

A testmagasságot és a mutatóujj hosszát kell nézni

Egy 2001-es, olasz kutatásban 3300 férfi vett részt, azt állapították meg a tudósok, hogy mégis lehet összefüggés a test arányaival, de a pénisz hossza és kerülete a testsúllyal és a magassággal lehet összefüggésben. A magasság és a farokméret közötti összefüggésre egy 2007-es tanulmány is rávilágított, a International Journal of Impotence Research magazinban közzétett felmérésben 1500 férfit mértek meg, és megállapították, hogy a testmagasság és a farok hossza közt van összefüggés. Mindkét kutatás azt támasztotta alá, hogy a magas férfiaknak hosszabb a farkuk. Mindez természetesen nem zárja ki azt, hogy az ember lánya ne szaladjon bele egy magas férfiba, akinek kicsi a farka, vagy éppen nagyon vastag. Olyan alacsony férfival is bármikor lehet találkozni, akinek nagy és hosszú a szerszáma, vagy éppen nagyon vékony.

A kézméret és a farokméret közötti összefüggést is alaposan megvizsgálták a kutatók, akiknek elég sokan irigyelhetik a munkájukat. 2002-ben a görög kutatók nézték meg a test arányait: a magasság, súly, derék, csípő, ujjhossz és pénisz hosszát méregették. Arra jutottak az 52 férfi (19 és 38 év közötti) arányait nézve, hogy a mutatóujj hossza és a maximálisan kinyújtott, petyhüdt pénisz között van hasonlóság. Ezt egy másik tanulmány alátámasztja, a Divinecaroline szerint az egyik vizsgálatban 1500 férfi mutatóujját és farokméretét nézték meg, és megállapították, hogy a mutatóujj és a farokméret között van összefüggés. A tudósok arra is következtettek, hogy a mutatóujj és a gyűrűsujj mérete azt is megmutatja, hogy mekkora a férfiban a tesztoszteron, a hosszabb mutatóujj hosszabb farokra és nagyobb tesztoszteron hormonra utal – ezt pedig arra vezetik vissza, mennyi tesztoszteron hormonhoz jutott a magzat az anyaméhben. 

Összességében végignézve a farokméret és a test arányaival kapcsolatos kutatásokat megállapítható, hogy nincs tudományos alátámasztása annak, hogy a nagylábú férfiaknak nagy a farkuk. Az ellenkezőjének sincs. Ennek ellenére továbbra sem lesz ritka az, hogy a nők a férfiak széles vállát, cipőméretüket és a kezüket vizslatnák a farokméretet saccolgatva – leginkább azért, mert jó móka, és mert a nők szeretnek spekulálni. A kutatások azt is bizonyítják, hogy a férfiak farokméretéről megállapítani, hogy mi a " normális", egyszerűen lehetetlen, és nincs is értelme – a nagyon aggódóknak elég csak megnézniük, hány centi hosszú és széles a hüvely. A kutatások csak azt támasztják alá, hogy aggódni sem érdemes a farokméreten, van ami van, azt' annyi.