Ezt javasolja egy szülész-nőgyógyász, az egyik Illinois Egyetemi kutatásra hivatkozva. Állítólag a nők felénél jót tesz a szex, ha fáj a fejük, így ez az indok hivatalosan már nem zárhatja ki a szexet.

A fejfájás nem lehet kifogás a szexre, erre jutott egy tanulmány, ami szerint nem a fájdalomcsillapító a gyógyír a fejfájásra. A szülész-nőgyógyász, Dr. Lauren Streichert kérdezte a Love Sex Again műsorvezetője a gyógyító szexről, aki az endorfin termelésének jótékony hatása miatt javasolja a szexet a görcsös fejfájásra. „Elméletileg a szex segít a fejfájáson" – mondta a szakember az Ownshownak (Oprah Winfrey projektje). „Nemcsak a fej fájdalmára jó, az izomfájásra, a gyomorfájásra, lábfájásra is." 

Az endorfin nevű fehérje nem véletlenül kapta a boldogsághormon becenevet, az agyalapi mirigy hátulsó lebenyében termelődő hormon felelős a fájdalomérzet gátlásáért is többek közt. A hormonnak köszönhető a boldogságérzet és az ébrenlét állapot. Ez az a hormon, amihez a drogok és a gyógyszerek könnyen kapcsolódnak az agyban, a Vicodin, Oxycontin és a morfium is az endorfinnal hat a szervezetre. „Tudjuk, hogy amikor az emberek szeretkeznek, akkor endorfin szabadul fel az agyban, és az endorfin segít csökkenteni a fájdalmat. És tény, hogy van egy kutatás, az Illinois Egyetem kutatása, ami megmutatja, hogy azoknál a nőknél, akik migrénben szenvedtek, és szexeltek, 50 %-uknál csökkent a fejfájás." Azt is hozzátette, hogy a tanulmány arra is kitért, hogy a figyelemelterelés is közrejátszhat a fájdalom csökkenéséhez, nemcsak maga az endorfin termelődés. A szülész-nőgyógyász véleménye szerint mindkettő hozzájárulhat a fejfájás elmúlásához, ha a figyelmet elterelik a fájdalomról, az általában hasznos, ahogy a szex is jó tud lenni. Bár migrénes fejfájás közben a legutolsó gondolat a sorban a szex, érdemes ezen elgondolkodni  – tette hozzá a szakember.

 

A migrénes fejfájás és a szex kapcsolata a szakértő szexológusok szerint máshogy is létezik: az erősen lüktető görcsös fejfájás maszturbálás vagy szex közben is előtörhet. Ez azonban az izgalom hatása miatt alakulhat ki, vannak, akiknél állandóan előfordul szex közben. Gyógyszeres kezeléssel megoldható a gond.