Több oka lehet annak, ha a férfi ódzkodik a nyalástól, lehet az is az oka, ha a testnedvektől tart, de az is lehet, hogy macsóságból nem tud térdelni és szeretni a férfi.

Sok oka lehet, ha a férfi nem akar nyalni

Olvasói levelek és fórumok szólnak arról a panaszról, hogy vannak férfiak, akik nem szeretnek a nő lába közé bújni. Hogy pontosan miért, azt feltételezhetően csak az adott férfi tudja, és az sem biztos, hogy minden nőnél egyformán nem szeret nyalni, elképzelhető, hogy van olyan nő, akivel szívesen csinálja. A megkérdezett szexológus szerint több oka is lehet az idegenkedésnek, a jó hír az, hogy lehet ezen segíteni. 

„Oka lehet a testnedvektől való idegenkedés, ami a nevelés során alakul ki a rengeteg tiltással. A másik ok, hogy mégis ki a macsó, még hogy ő kényeztessen egy nőt. Rossz tapasztalaton is alapulhat, a rossz ízű és/vagy kellemetlen szagú partner vette el a kedvet ettől. Bármelyik is az oka, gyógyítható, szoktatható" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus, és hozzátette, hogy a tekintetben mindenképp furcsa az idegenkedés, ha élvezettel nézik, amikor két nő teszi ugyanezt egymással. 

Ehhez a játékhoz két ember kell

Azt, ha a partner megalázónak érzi a nyalást, nem kell elfogadni, és semmiképp sem szabad senkinek magára vennie. Örömszerzés nélkül nincs szeretkezés, a kölcsönösség és a kommunikáció az orálszexben is kiemelten fontos. Hanggal, beszéddel, nyögésekkel segíteni lehet a helyzeten, és apránként hozzá lehet szokni ahhoz, hogy a nyalás nem az ördögtől való – és nem alá vagy felérendelt hatalmi helyzetről van szó. Elsőre kihívásnak tűnhet, hogy a nőnek kell okosabbnak lenni a helyzetben, és irányítania kell a férfit: ehhez azt kell tudnia, hogy mit élvezne igazán, és azt hogyan érheti el. 

A szexológus tanácsa az, hogy aki idegenkedik a nyalástól, kezdje kis lépésekben. „Apró lépésekkel kell kezdeni, megnyalintani a csiklót, egyszer-kétszer megízlelni, csakhogy megtapasztalja, nem is olyan rossz az. A partner vezetésével pedig lehet fokozni. Fontos a visszajelzés, mert az esetleges pszichés gátlást oldhatja. A visszajelzésekkel a 'hú de jól csinálom' érzést lehet kelteni a pasiban, és ettől nem érzi megalázónak, sem taszítónak. A szexben mindig kell a partner jelzése, irányítása, de ne legyen az elején telhetetlen senki, mert azzal csak elrontja. Fontos a tisztaság – és akár gátlás akár viszolygás miatt nem szeret nyalni a pasi –, ezzel is igazolni tudja, hogy ez nem is rossz dolog. Sajnos van még egy tényező, a pasik leginkább a farkukat szeretik használni, és az agyukban a nyalás nem okoz olyan izgalmat, amit elégnek találnának. Ebben ez esetben a hatvankilencezés az ajánlott póz."

Ahhoz, hogy a nő igazán élvezze, mi történik a lába között, elengedhetetlen, hogy azt tapasztalja, a partnere szereti csinálni azt, amit éppen csinál. A gyönyörhöz mind az öt érzék hozzátesz, a látvány, az ízek, a másik tapintása (hajba túrás például), a szagok, amiket a hormonok tesznek izgatóvá. 

Amennyiben saját élményét, aggályait, véleményét szeretné megosztani a témában, írjon a velvetszex@mail.index.hu e-mail címre!