A cikk írója részletesen beszámolt arról, hogy vannak férfiak, akik egyenesen rajonganak azért, ha egy menstruáló nő lába közé fúrhatják a fejüket. Úgy tűnik, hogy az análmániája után ez lesz a következő tabutéma, ami egyre többször kerülhet szóba.

A New York magazin újságírója, Maureen O'Connor szokatlan nyíltsággal írt egy cikket a menstruáció közbeni szexről, sőt, egészen a nyalás témájáig is elment. Ismerőseire hivatkozva azt írta le részletesen a cikkében, hogy vannak párok, akiknek nem okoz gondot az, ha azokon a napokon szexelnek, és vannak, akiknél ez akár válóok is lehet. Vérebekhez hasonlította azokat a férfiakat, akik odavannak a menstruációs szexért.

A finnyásság a nők részéről általában a mindenféle szagok, váladékok miatt van, és nagy általánosságban elmondható, hogy a férfiak is tartózkodnak ettől. Vannak, akik azonban szinte fétisszerűen gerjednek erre, és bátran a nőik lába közé fúrják a fejüket a véres napokon is. A cikkben arról is szó van, hogy többen egyenesen rajonganak ezért, férfiak és nők is, vannak, akik ebbe beletörődnek, és vannak, akik idegenkednek. 

A menstruációról és a szexről szóló cikkre reagált a Jezebel egyik szerzője, Kelly Faircloth, a menstruációs szexhez hozzátette a járulékos előnyöket, mint a síkosító mellőzését és magas izgalmi állapotot a nők részéről. Kiemelte a kulcsmondatokat a New York magazin cikkéből, amiben például az is elhangzik, hogy egy srác úgy közölte a barátnőjével, vágyik az ilyen szexre, hogy azt írta smsben: még nem volt eper-tejszínhab szexünk. A téma leginkább azt a kérdést veti fel, kell-e erről ennyire nyíltan beszélni, illetve az a kérdés is felmerül, hogyan lehet erről a vágyról párkapcsolatban beszélni.

Egyes vallások tiltják a menstruáció ideje alatti szexet, sőt, a keleti kultúra szexkönyvei sem említenek olyan szexpózokat, amiket a ciklus alatt érdemes lenne próbálgatni. A szex nem tiltott a véres napokon sem, de még mielőtt bárki belemenne ebbe, érdemes ezt is helyén kezelni. Csak kölcsönös megegyezéssel, úgy, hogy egyik fél számára se legyen kellemetlen, fájdalmas vagy egyszerűen csak kényelmetlen. Azt pedig, hogy hogyan célszerű felvezetni a kapcsolatban, ha valaki erre vágyik, kapcsolata válogatja ugyan, de a legegyszerűbb őszintének lenni, és fokozatosan bedobni a témát. A fiziológiai változásokat is érdemes észben tartani: a nő hüvelyfala nagy izgalmi állapotban váladékot termel menstruáció közben is, így előfordulhat, hogy a menstruáció alatti szex közben nem lesz véres a lepedő. Ideillő idézettel zárnánk a témát: „Egy kalóz a Vörös-tengeren is kalóz!"