A csodapirulák nélkül is van arra mód, hogy például a gyorstüzelés problémáját megoldja a férfi. Ahhoz, hogy valaki jó szeretővé váljon, először a maszturbálási szokásain kell változtatnia.

Tudja, mitől lesz jobb a szex? Például az almától, állították ezt korábban, de akadnak oldalak, amik pontokba szedve mondják meg a tutit. Arra keressük a választ, hogy ténylegesen hogyan lehet javítani a szexuális élet minőségén, hogyan válhat valaki jó szeretővé. 

„Egy aktuson belül, ha gyorstüzelő valaki, akkor egy gyors után tíz perccel már egy lassabb, hosszabb szex is összejöhet. A Viagra és hasonló merevedést segítő szerek nem ajánlatosak" – mondta a szexológus, Tóth-Horváth Gábor a Velvetnek, azt is hozzátette, hogy a maszturbálási szokások változtatásával is sokat lehet tenni a jobb szexuális életért.

A maszturbálási szokások gátolhatják a szexuális élet minőségének javítását

Hogy mit lehet, mit kell tenni azért egyénileg, hogy párkapcsolatban is minőségibb szexuális életet élhessen az ember, rengeteg cikk írja az interneten. A tippek sokasága közt akadhat hasznos is, a szexológus szakember szerint azonban a legelső lépés nem a közös masszázs, nem a hármasszex, és mégcsak nem is a kék bogyó. Az őszinte kommunikáció segíthet a továbblépésben: tisztázni kell, ki mire vágyik.

 „Maszturbálással úgy lehet segíteni hosszú távon a jobb szexuális életen, hogy ha az élvezetre törekszünk, és nem a sebességre. Mert ez utóbbi könnyen rögzül, és a kapkodva élvezés nem segíti elő azt, hogy valaki jó szerető legyen." A szexológus szakember azt is elmondta, hogy általános hiba mind a nőknél, mind a férfiaknál, hogy csak a genitáliák ingerlésére törekszenek. 

„Első körben mindenki fedezze fel, hogy sokkal több erogén zóna van a testén, mint feltételezné. Utána fedezze ezt fel a másik testén, a pasiknak sem csak a farkuk az erogén zónájuk. Ehhez sok beszéd nem kell, mert ideális esetben a partner jelzi, mi a jó neki." 

Párkapcsolatban működhet a pár hetes szünet

Ha a testbeszéd nem feltétlenül működik jól, vagy a felek közül valakinek nehézkesen megy a másik tudtára adni, mit is akar, akkor a beszélgetést javasolja a szakember. A párkapcsolaton belül is lehet javítani a szexuális teljesítőképességen, akár úgyis, hogy pár hétig szándékosan kimarad a szex. A párkapcsolat erősségén múlik, hogy sikerül-e közös nevezőre jutni, amennyiben nem, úgy terápiára lehet szükség – javasolja a szexológus. 

Ahhoz, hogy valaki jó szeretővé váljon, elsősorban a saját szexuális maszturbálási szokásain kell változtatnia, aztán pedig az odafigyelés áldásos képességével megtudhatja, mi az, amivel a lehető legjobban kielégítheti partnerét. „Javítható hosszú előjátékkal, mert a partner izgalma, és az alatt termelődő illatanyagok, feromonok is képesek fokozni az élvezetet. Egyéb gyakorlatokkal, tantrikus tanításokkal, illetve intimtornával, gátizomtornával a merevedés tartóssága és mértéke is javítható."