Egy kanadai tanulmány szerint a nők teste erősebben reagál ovuláláskor az erotikus filmekre és a pornóra, azon belül is kifejezetten a behatolásra gerjednek.

A nők és a pornó kapcsolatát vizsgálta egy kanadai kutató, Kelly Suschinsky a Queen Egyetemen, mégpedig abból a szempontból, hogyan hat a menstruációs ciklus a pornónézési szokásokra, szexuális ingerekre. Ha úgy vesszük, mérföldkőnek tekinthető a felmérés megközelítése, atekintetben, hogy a kiindulási pont az, hogy a nők is néznek pornót

A kutatásban 22 nő vett részt, 18 és 40 év közötti nők, akiknek normális a menstruációs ciklusuk, nem szednek vényköteles gyógyszereket, és akik a vizsgálat előtti 24 órában nem éltek szexuális életet. A menstruációs ciklus különböző fázisaiban azt vizsgálták, hogyan hatnak az erotikus képek a szexuális ingerekre, az ovuláció ideje alatt is, és az utána lévő, kevésbé termékeny időszakban is. Több filmet is megnéztek az alanyok, amikben szóban vagy ténylegesen volt behatolás és orál szex, olyan filmeket (a '90-es évekből), amikben nő-nő közötti kapcsolatot, nő-férfi és férfi-férfi affért is láthattak. A kutatás eredménye szerint a nők teste a termékeny időszakban jobban reagált a vizuális ingerre, mint a havi ciklus kevésbé termékeny időszakában. A felmérések szerint a nő-férfi kapcsolatokra, azon belül is a behatolásra gerjedt a testük.

Az izgalmi állapotot egy speciális szerkezettel mérték, vaginális fotopletizmográffal – ami a hüvelybe helyezve mérte az izgalmi állapotot. A speciális szerkezet azt mérte, mennyi vér áramlik a hüvely területére, fiziolófiailag nézve azt a folyamatot követte, milyen ingert vált ki az agyban mindaz, amit a szem lát, és milyen ingereket mozgat meg a testben az agy. A végeredmény alapján a vizsgálatban résztvevő, ovuláló nők jobban kedvelték a behatolást az orálszexnél. A mérések szerint ötször erőteljesebb, tudományos kifejezéssel élve "genitális választ" adott a nők teste ovuláláskor, mint a kevésbé termékeny időszakban – ezt azoknál a jeleneteknél mérték, amikor behatolást láttak a vizsgált személyek. 

Számos felmérés mutatott rá arra, hogy a nők szexuális fantáziája és vágyai ovuláláskor magasabb, a termékeny időszakban többet maszturbálnak, könnyebben elérik az orgazmust, csábítóbb, kihívóbb ruhákat viselnek. Sőt, még a biszexuális nők vágyait is vizsgálták a havi ciklus termékeny időszakában, és arra jutottak, hogy a férfiak iránti vágyuk abban az időszakban erősebb – írja a Huffingtonpost

Most először vizsgálták meg a történelem során a nők szexuális izgalmát termékeny időszakban, és abban is kiemelkedő a felmérés, hogy most először nézték meg, mit indít el a nők agyában az, ha pornófilmet, vagy erotikus filmet néznek. Az pedig külön dicséretes, hogy megvizsgálták, a havi ciklus mennyire van hatással a nők szexualitására, vágyaira.