Most éppen a PS-pontot, azaz magyarul gátszivacsot tartják a tudósok a csodapontnak, amitől a nők hosszabban és erőteljesebben élvezhetnek el. A terület úgy működik, ahogy a csikló: izgatásra megtelik vérrel, és a benne lévő idegeknek köszönhetően állítólag nagyokat lehet élvezni.

A PS-pont az új G-pont, ami az új csikló volt pár éve. A PS egy aprócska belső szerv, magyarul nagyjából gátszivacsot jelent, a terület a hüvely és a végbélnyílás között van, belül. A PS a szerv latin nevének rövidítése, a perineal sponge kifejezésből ered. Azért szivacs, mert állítólag megtelik vérrel izgatás közben, és mivel tele van idegekkel, ezért az élvezetet elősegíti. Állítólag úgy működik, hogy izgatásra megmerevedik a vértől, akárcsak a csikló – írja a Kinkly.

Ez a csodapont hosszabbítja meg az orgazmust, és emiatt lehet intenzívebb az élvezés. Az ingerlésével gyorsabban el lehet érni az orgazmus állapotát, bár a gyakorlatban a PS-pont megkeresése önmagában már kihívást jelent. Ashley Manta szexedukátor úgy írja le ezt a pontot, hogy olyasmi, mint a szájban a fogakat a felső ajakkal összekötő bőr, a fogak előtt – ezt valószínűleg csak ő érti.

Már önmagában az is elég, hogy a nőket azzal stresszelik a kutatók, hogy tele van a nemi szervük olyan pontokkal, amiktől hatalmasakat élvezhetnek: csikló, G-pont, U-pont, A-pont, mellek, sőt az anális szex is ilyen, mondják. A statisztikák szerint a nőknek csak kétharmada képes orgazmust átélni partnerrel, és ennek a kétharmadnak nagy hányada pedig a csikló izgatásával jut a csúcsra. Abban az esetben, ha csak és kizárólag a csikló izgatásával megy még partneri helyzetben is az élvezés, a szexológusok az átszoktatás ajánlják: a behatolással és a csiklóval egyszerre stimulálással elérhető a hüvelyi orgazmus. A G-pont létezése is állandó vita tárgya, a University College London szexuálpszichológusa szerint nem kell megijednie annak a nőnek, aki nem találja a testében a G-pontját

Hogy a PS-pont a valóságban milyen, és hogy anatómiailag mindenkinek van-e ilyenje, feltehetően a jövőbeni kutatások kiderítik. Újabb és újabb csodapontot fedeznek fel a tudosók a nők nemi szervén, a nők orgazmusának vizsgálata az egyik legkedveltebb témája a kutatóknak, így pár évente várható, hogy további pontokat találnak majd.