A tudomány kéthetente cáfolja vagy megerősíti a G-pont létezését, most épp az az álláspont, hogy ez csupán mítosz. A megkérdezett nők többsége azonban úgy érzi, van G-pontja, a pasik pedig összekötik ezt a női ejakulációval. A válaszadó nők többsége szerint annyira nem is fontos a szexben a G-pont.

Az egész G-pont mizéria Freudtól eredeztethető, aki kijelentette, a csiklóorgazmus alsóbbrendű, és csak a hüvelyi úton elért az igazi. A misztikus Gräfenberg-pont létezését a mai napig kéthetente cáfolják vagy megerősítik. Most épp cáfolják. Még jó, hogy a G-pont kitapinthatósága és persze a gyönyör érdekében pár éve injekciózni is lehet a hüvely belső falának csodagombját. A Velvet a tudósok hitelességét, munkájuk fontosságát vizsgálva nőket és férfiakat kérdezett meg a G-pont létezéséről, és annak fontosságáról a szexben.

A brit tudósok szerint nincs G-pont

A Journal of Sexual Medicine magazin januári cikke szerint a G-pont mint olyan, nem létezik, tudományosan legalábbis. A brit és amerikai kutatók 1800 nőt megvizsgálva jutottak arra a következtetésre, hogy a G-pont pusztán csak legenda. "Az rendben van, hogy valaki keresi a G-pontját, de nem kell megijedni, ha nem találja meg" – nyilatkozta Dr. Petra Boynton, a University College London szexuálpszichológusa. "A nők azt állítják, a G-pont az életmódnak köszönhető, a diétának és a mozgásnak" – tette hozzá a BBC Newsnak Tim Spector, a szakcikk egyik társszerzője. Ezzel szemben egy 2010-es vizsgálódás szerint azoknak a nőknek érezhetően van G-pontjuk, akik képesek az orgazmusra. De akkor most már talán ez sem igaz a tudomány szerint.

A nők többsége úgy érzi, van G-pontja

A Velvet megkérdezett tíz nőt és öt férfit a G-pontról. A nőket egész pontosan arról, hogy van-e G-pontjuk szerintük, a férfiakat pedig arról, érzik-e, érezték-e valaha a nők hüvelyében a G-pontot. A megkérdezett nők közül 10-ből 9-en azt válaszolták, van G-pontjuk, érzik, és már határozottan megtalálták. Egyiküknek azonban az a véleménye, hogy az egész G-pont téma rengeteget ártott a női szexualitásnak. "Freud kezdte ezt az egészet azzal, hogy a csiklóorgazmus alsóbbrendű, és a hüvelyi úton elért, az a felnőtt, az a nő, az az igazi" – mondta a 32 éves Fanni a Velvetnek, és hozzátette, utálja azokat a témákat, amik a nőkre bármilyen jellegű nyomást helyeznek saját orgazmusukat illetően. A megkérdezett nők közül csupán egyikük válaszolta azt, hogy a G-pont fontos a szexben, egyikük pedig azt válaszolta, nem tud arról, hogy lenne G-pontja. "Ha lenne nekem, vagy tudnék róla, hogy pontosan hol van, és tényleg akkora nagy szám, akkor persze, fontos lenne, de jó úgy, ahogy most van" – mondta a Eszter, és hozzátette, neki így is nagyon jó és élvezetes a szex.

A megkérdezett férfiak egyike sem tud mit kezdeni a G-ponttal, állításuk szerint van olyan nő, akinek van, és van, akinek nincs. Többen összekötik ezt a női ejakulációval, aminek létezése már bizonyítást nyert. "Jó kérdés a G-pont létezése. Tegyük fel, hogy a G-pont izgatásától valaki spriccelős orgazmust kap, akkor igen. Ha nem, nem, empirikusan nehéz ezt megközelíteni" – mondta a Velvetnek a 38 éves Zoltán. A tudomány álláspontja ma az, hogy a G-pont mint olyan, csak mítosz, ezzel szemben a nők állítják, hogy van olyanjuk. Ráadásul magazinok garmadája írta meg, hogyan kell izgatni a G-pontot, mekkorát fog élvezni a nő, ha partnere ujjal nyomogatja a hüvely belső falán lévő csodagombot.

A G-pont évszázados mizériája a hétköznapi életben teljesen lényegtelen. Csak az számít, hogy valaki jól, ügyesen nyúljon partneréhez, aki nagyon élvezzen ettől, egyik megszólalónk szerint legalábbis, és kétségtelenül igaza van. "A dugás lényege is erről szól, de ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy a csávóknál az igazi orgazmus a hereszopkodástól érhető el" – tette hozzá a 32 éves Fanni.

Ernst Gräfenberg, egy német nőgyógyász a G-pont tényleges felfedezője.  Gräfenbergről nevezték el a hüvely belső falán található pontot, ő írt először erről a területről, még 1950-ben. Már a 17. században foglalkoztak a női orgazmus kérdéssel, a holland Anatom De Graaf, aki a női ejakulációra bukkant is felfigyelt a terület érzékenységére. Freud mellett számos más pszichológus és nőgyógyász vizsgálta a női orgazmust. Mindegyik közül a legbizarrabb Marie Bonaparte nevéhez fűződik, aki azt vizsgálta, mi az összefüggés a szex közbeni orgazmus és a hüvely-csikló távolság között. Arra jött rá, hogy minél kisebb a távolság, annál valószínűbb az orgazmus, ezért egy orvossal elkezdtek operálni: ezek az úgynevezett Halban-Narjani műtétek. Bonaparte frigid volt, és mint ilyen, ő is átesett a csiklóáthelyező műtéteken, mert természetesen ha még akkor sem volt orgazmusa a nőnek, hogy közelebb varrták azt a hüvelyéhez, újból kezdték a műtéteket. Bonaparte végül Freudhoz fordult segítségért, aki pedig azt vallotta, a csiklóorgazmus nem az igazi.