horoszkóp

50 újabb ok a szexre

2007.08.23. 00:05
Nem mindenki szerint elég 237 ok a szexre. Az amerikai kutatás eredményeihez a Playboy még ötven okot adott, amik persze nem mind sorolhatóak be az eredeti kategóriák mentén. Hugh Heffner bandájának megjött a humora?

A nagyszabású amerikai kutatás négy alapvető típusba sorolta azt a 237 érvet, amit az emberek arra hoztak fel, hogy miért bújjanak ágyba. Az eredeti okok ésszerűek voltak, de a Playboy listáján is találhatunk olyat, ami nem a teljes idiotizmus irányából közelíti meg a témát, hanem akár elképzelhető is lehet. A legtöbbször persze csak valami groteszk élethelyzetben.

Kategorizálhatók

A lap bloggerének válogatását készítők nem sorolták típusokba érveiket, így ezzel nekünk kellett megpróbálkoznunk, pláne azért, hogy az új listát könnyebben össze lehessen hasonlítani az elsővel. Míg az eredeti kutatás során a legfontosabb kategória a fizikai volt, addig a Playboy leosztásában a cél elérése – anyagi, szociális, bosszú, praktikus okok – miatt dugók a motiváltabbak. Praktikus oknak szinte bármi besorolható, de a Playboy gyűjtésében van néhány igazán szép. A sztoikusan lemondó „Jobb, mint nem szexelni”, a számító „Így a csajom elintézi a mosást”, vagy a valóban praktikus „Nem akartam fizetni a gyorshajtásért”. Megemlíthetjük még a kispolgári „El kellett ütni valamivel az időt a híradó és az esti film között”-et és a pesszimista „Érdemes kiereszteni a gőzt, mielőtt beköszönt a csőtörés”-t.

Nézzünk meg egy párat a második helyre szorult fizikai okok – stresszoldás, örömszerzés, testi vágy, tapasztalatszerzés – kibővítéséből, mert van érdekes itt is. Tapasztalatkeresés kategóriában indulhat a „Felkészülés egy leendő filmszerepre”, „Nem nagyon tudtunk mást csinálni itt az űrben” és a „Láttam valamit a Playboy-ban és meg akartam tudni, hogy igaz-e”. Testi vágy miatt szexelt az, akinek a „Mert láttam egy cicit” vagy a „Hogy megállítsam a ketyegést... a biológiai órám ketyegését” volt az érve, de megemlíthetjük még a „Meg akartam tudni az illető nemét”, valamint az „Akartam adni egy esélyt a pillanatnak, hogy beteljesüljön” eseteket is.

A férfimagazin listáján a harmadik helyre lépett fel az eredeti negyedikről a bizonytalanság – önbecsülés növelése, kötelesség/nyomás, partner megtartása – kategóriája. Itt a kötelesség altípusból volt a legtöbb, úgy, mint: „Rajta volt a 'dolgok, amiket mindenképpen meg kell tennem, mielőtt meghalok' listámon”, vagy „Azt mondta a főnök, hogy menjünk a matracokhoz, és egyik dolog követte a másikat”. A partner megtartásának ugyan pont az ellenkezője, de azért leginkább ebbe a típusba lehet csak besorolni: „Meg akartam ölni a gazdag, olajmágnás, szívbeteg öregember férjemet egy több mint négyórás erekcióval, de nem volt szerencsém”. Az önbecsülés növelésével pedig a „Nem tudtam, hogy szexelünk, amikor megtörtént. Bocsi” ellentétes, de szélsőséges esetben a „Lehetett választani, hogy az öreg néni, vagy a Szabó család. Az öreg néni nyert” akár az önbecsülés növeléséről is szólhat.

Korábban sem végeztek túl jó helyen az érzelmi – szerelem, önkifejezés – motivációk, de a Playboy listáját böngészve az embernek meg kell erőltetnie magát, hogy valamelyik érvben felfedezze az érzelmeket. A szerelem érdekes megnyilvánulása lehet a „Nem azért fújattam fel, hogy ne csináljak vele semmit”, igaz nem tudjuk, hogy guminőről, vagy egy hölgyről van szó. Az önkifejezés kategóriájába tartozik egyértelműen „Az ősök megtiltották, nekem meg már elegem van az elnyomásukból” tinilázadás. Nem egyértelműen az „És akkor Bob azt mondta: 'Senki sem tudja úgy, hogy feláll egy függőágyban'” szintén az önkifejezést erősítheti, de berakhattuk volna a korábban említett új tapasztalatok keresése részbe is.

Besorolás alatt

Van néhány egészen hajmeresztő indok is, amik reméljük valóban csak a képzelet szülöttei, mint például az „Azt mondta a hegyi papnő, hogy így bőséges lesz a termés”, az „Egy titkos kormányprogram részese vagyok, aminek során szuperkatonákat akarnak kifejleszteni” vagy a „Nem találkozom olyan gyakran az unokatesóimmal”. A további agymenések között van az „Elfogytak a Harry Potter könyvek is”, a „Nekem már kevés a kutyaviadal” és a legjobb: „Várjál, mit csináltam én veled?” is.

A lista itt olvasható.