horoszkóp

Álpénisz, tömegmaszturbálás, gyilkos szex

2008.01.02. 12:50
Méhek, pókok, majmok, hiénák, madarak. Minden állatnak megvan a titkos szexuális élete. Néhány különös példát mutatunk be önnek.

Egy nő rengeteg értelmetlennek tűnő dologra képes annak érdekében, hogy lenyűgözze a kiszemelt férfit. Megváltoztatja a hajszínét, színes foltokat fest az arcára, kényelmetlen ruhákba bújik, fájdalmas procedúrával eltünteti testéről a nem kívánt szőrzetet, és egy csomó pénz fizet az orvosnak, hogy műanyaggal dúsítsa a testét, vagy kivegyen belőle egy adag felesleges zsírszövetet. Azért a férfiak is hozzák a formájukat. Ahhoz, hogy valakit elcsábítsanak, képesek frappáns mondatokat gyakorolni a tükör előtt, abnormális izomzatot varázsolni maguknak és akár adósságok árán is drága autókat vásárolni.

Ha mindezt evolucionista szempontból szemléljük, akkor az egész nem több, mint esélyeink növelése a reprodukcióra. Azaz a szexre. De vajon az állatok milyen bizarr cselekedetekre vetemednek a párosodás érdekében? A kérdést már korábban is feszegettük, most a Javno nyújtott nekünk segítséget.

Szex halálig

A méhek szexuális élete évtizedek óta lenyűgözi a tudósokat. A méhkirálynő egy elkülönített kamrában nevelkedik, ahol nemzőképes koráig válogatott falatokkal táplálják. Azok a méhek, akiket versenytársaik nem ölnek meg, felnőttkorukban legkevesebb tizenkét hímmel párosodnak. A méhek párosodásának legkülönösebb része, hogy az aktus során a hím nemi szerve felrobban a nőstényben, majd a hím meghal. Hogy mire jó ez az egész? Ez biztosítja, hogy kizárólag az adott hím legyen képes továbbörökíteni génjeit. Még az életük árán is biztosítják génjeik fennmaradását.

Szerelem a gyomron keresztül

A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Úgy tűnik, a természet a szó szerint értelmezte a mondást, ugyanis a zöld pók sikeres párosodásának kulcsa egy megfelelő lakoma. Csak a főszakács ez esetben nem a nőstény, hanem a hím. Amikor egy zöld pók készen áll a párosodásra, a hálóba csavart prédát felajánlja potenciális partnerének, annak fejében, hogy megtermékenyíthesse a tojásait. Amíg a nőstényt leköti a vacsora, a hím nem tétlenkedik: megteszi, amit a természet követel.

Csoportos maszturbálás

A bonobók, vagy törpe csimpánzok egész életüket szexuális aktivitásokban élik le. A szexet választják viták és harcok helyett, de emellett a szex betölt üdvözlési funkciót, sőt remekül jön, ha valamelyik egyed köszönetet akar mondani az ételért. Az ember mellett a törpe csimpánz az egyetlen állatfaj, amelyik kihasználja az orális szex nyújtotta örömöket, a nyelvét használja csókolózásra is és nemtől függetlenül csoportosan maszturbál.

Amikor a nő hordja a nadrágot

A hiénák különlegesek abban a tekintetben, hogy nőstényük sokkal nagyobb, erősebb és agresszívebb a hímeknél. Ráadásul ál-pénisszel is rendelkezik. Ez valójában egy hatalmas csikló, amelynek képes szabályozni merevedését, és amelyet mind a párosodásnál, mind a szülésnél használ.

Tánc a szexért

A manakin nevű trópusi madár Dél- és Közép-Amerikában őshonos és gyümölcsökkel, valamint bogarakkal táplálkozik. Ráadásul a hím remek táncos. Képességét arra használja, hogy levegye a nőstényeket a lábukról. De ki is tudna ennek a táncnak ellenállni?

Szexuális kannibalizmus

A szex és a kannibalizmus szókapcsolat hallatán mi más juthatna eszünkbe, mint az imádkozó sáskák szomorú sorsa. A hím gyakran órákat tölt azzal, hogy lenyűgözze választottját, és egy óvatlan pillanatban párosodásra késztesse. És mi a vége a harcnak? A nőstény az aktus közben egyszerűen leharapja a fejét, és jóízűen megvacsorázik.