horoszkóp

Análisan is szép a szex

2007.06.04. 21:25
Nem tudja rávenni partnerét az anális szexre? Fáj, amikor csinálják? Egyáltalán kéne? Íme egy durva tabu általános módszertana.

Szexiskolánk előző részéiben adtunk már tanácsokat, hogyan lehet orálisan a csúcsra repíteni egy nőt, és segítettünk abban is hogyan kell profin kielégíteni kézzel egy pasit. Most arra vállalkoztunk, hogy egy ellentmondásos és tabukkal övezett, ám izgalmas területre óvakodjunk. Ez az anális szex.

Kéne? Nem kéne?

Tudja az ördög. Vad vélemények, viszolygás és vágyakozás kavarog a téma körül. Az antikvitás helyenként lelkes pártolója, másutt és máskor borzalmas bűn. Állást a tudomány sem foglal, és mi sem. Az anatómiai tények azonban a következők: a végbélnyílás környéke tele van érzékeny idegvégződésekkel. Ezek finom ingerlése eshet jól. Másoknak pedig lehet gyomorfogató a puszta gondolat is. Ők ne olvassanak tovább.

Három alapszabály

Ha partnerünk fenekét akarjuk birtokba venni, három fontos szabályt kell betartanunk. Ha nem kíváncsi a biztonsági előírásokra, ugorjon a következő bekezdésre. De ne mondja, hogy nem szóltunk.

Először is - saját magunk és partnerünk egészsége érdekében - amit egyszer a végbélnyílásba dugtunk (legyen az egy ujj, egy vibrátor, vagy egy farok) azt gondos tisztítás nélkül soha ne rakjuk a punciba. Ezzel sok kellemetlen és súlyos fertőzéstől kíméljük meg a partnerünket. Mivel az olyan gonoszságok, mint az AIDS, a szifilisz, a kankó és a herpesz különösen szeretnek az egyik végbeléből a másik testébe vándorolni, érdemes kondomot húzni a farokra, mielőtt a popsiba mártjuk.

A másik fontos dolog, hogy mindig használjunk síkosítót a behatoláshoz. A punci nedves és puha. Minél jobban izgatjuk, annál nedvesebb. Ez azonban nem mondható el a fenékről. Mivel gumit használunk, a legjobb megoldás valamilyen víz alapú síkosítóval bekenni, hiszen az olajos készítmények roncsolhatják a kondomot.

Végül pedig ott a személyes higiéné. A végbélnek tisztának kell lennie. Kívül és belül egyaránt. Hogy ezt hogyan érjük el, arra is többféle mód van. Van, aki szimplán az ürítésre és a tisztálkodásra, van, aki a beöntésre esküszik. Ez utóbbiról részletesen olvashat a Sex Tutor oldalán.

Nem kell fejjel a falnak menni

Az anális szex nem egyenlő a farok fenékbe tuszkolásával. Mivel a végbélnyílás tele van idegvégződésekkel, biológiai értelemben mindkét nem esetében erogén zónának számít. A fenék környékének izgatása érintéssel, simogatással, nyalogatással különösen érzéki élményt nyújthat, nem beszélve arról, hogy hívei szerint csodás kiegészítője az orális szexnek. Mindegy, hogy Ön melyik nem képviselője: elvileg élvezheti, ha ügyesen babrálnak a feneke táján.

Nem muszáj, hogy fájjon

Sokan úgy gondolják (főleg néhány félresikerült próbálkozás után), hogy az anális szex mindenképpen fájdalmas dolog. Pedig nem az. Csak akkor, ha rosszul csinálják. A fájdalom oka általában az, hogy nem használunk elég síkosítót, vagy nem tudunk kellőképpen ellazulni és elengedni az izomgyűrűket. Ezt meg kell tanulni, gyakorlat és türelem kell hozzá. Az ellenállást úgy lehet a legjobban feloldani, ha fokozatosan hozzászokunk az alsó testtáj ingerléséhez. Ha gyakran hozzáérnek, simogatják, kényeztetik fenekünket, és rájövünk, hogy nem arra megy ki a játék, hogy valami jó keményet döfjenek belénk pillanatokon belül, könnyebb lesz lazának maradni.

Találja meg a megfelelő utat

Ha fel akarja fedezni és különleges gyönyörhöz juttatni a partnerét, haladjon végig finoman, fokozatosan a lépcsőfokokon. Először csak izgassa az ujjával, figyelje a reakcióit, kérdezze meg a véleményét, aztán próbálkozhatnak kis méretű, kifejezetten az anális szexre kifejlesztett dildóval. Ilyenkor érdemes a partnere nemi szervével is foglalkozni egy kicsit. Simábbá teszi a terepet. Aztán fokozatosan jöhet a farok is.

Egy férfi fenekébe nyúlva a prosztata izgatása okozhat élvezetet. Ezt a végbél falának feszülve, néhány centire a nyílás felett, a hasi oldalon találjuk. Érezze, simogassa, paskolja.

Sok embernek segít oldani a kezdeti feszültséget ha látja, hogy partnere is élvezni tudja a feneke nyújtotta örömöket. Mindent, amit a partnerével csinálna, próbáljon ki saját magán is. Szívesebben adja majd be a derekát (vagy esetünkben inkább a fenekét), ha a másik azt látja, hogy Ön sem irtózik a popsi izgatásától. Ennek a módszernek a másik előnye, hogy felfedezheti, hogyan kell úgy csinálni, hogy ne okozzon fájdalmat. Meg persze élvezni is fogja, hiszen mind a férfiak, mind a nők egy része el tud jutni az orgazmusig, kizárólag anális úton. Ön vajon ebbe a csoportba tartozik?

Egy kis anatómia

Végül érdemes néhány dolgot megtudnunk a végbél felépítéséről, hogy könnyebben megértsük, mi történik velünk anális szex közben. A végbélben két izomgyűrű található, amelyek könnyen kitapinthatóak az ujjunkkal is. A külső akaratlagos szabályozás alatt áll, míg a belső nem. Ez utóbbi felelős azért, ha szorongásunk miatt anális szex közben fájdalmat élünk át. Ennek elernyesztése azonban idővel megtanulható. Csak edzeni kell rá egy kicsit.

A másik fontos dolog, hogy a végbél és az azt követő vastagbél nem csak egy egyenes cső. Különböző tárgyak vagy szexjátékok segítségével kitapintható és megtanulható, hogy hol és merre kanyarodik a csalafinta csatorna. Vigyázzunk, ha a spirál elnyel valamit, azt már csak orvosi segítséggel kaphatjuk vissza.

Ha szeretne többet tudni a témáról, érdemes Dr. Jack Morin, az Anális élvezetek és az egészség: útmutató férfiak és nők számára című könyv szerzőjének honlapját, vagy a könyv kivonatának magyar fordítását olvasgatni.

Önnek van jó technikája?
Ha van olyan tutibiztos orális, manuális vagy anális módszere partnere kielégítésére, ami eddig mindig bejött, (és amit meg akarna osztani másokkal) kattintson a cím alatt a Freyja névre és írja meg nekünk. A legérdekesebb írásokat szívesen közöljük olvasóink és magunk okulására.