Bulgáriában nyaraló ismerőseink rendre megbabonázva térnek haza. Napokig semmi másról nincs szó, mint a csinos bolgár seggekről, na meg a bolgár popipar csodáiról, a csalgasztárokról.

Bulgária a szürrealitás és a legcsinosabb seggek hazája. Az előítéletes, vagy bolgárt rég nem látott olvasó most bizonyára felteszi azt a gúnyos kérdést, hogy mit ér egy jó segg, ha vastag szőrréteg fonja körül. Ez azonban hatalmas tévedés. A bolgár nők selymesen simák. És a bolgárok szeretik a nőiket. Nem véletlenül.

Hiú magyar csajoknak csak ajánlani tudjuk, hogy a bulgáriai nyaralás alkalmával kendővel takarják el feneküket. A konkurencia ugyanis elképesztő. Bulgáriát számtalanszor megjárt ismerőseim képesek voltak órákat ülni éttermekben vagy rendszeresen visszajárni egy gagyi pizzériába csupán a pincérnők feneke miatt.

Az országban kalandozva egyébként mindenhol izgató testek hívják fel a figyelmet az érdektelen termékekre. A Flört vodkát reklámozó fenék szegélyezi az autóutakat, házfalakat borít el. A legkisebb városban is peep-showba és kuplejárokba botlunk. A szállodák egy részében a hotelsampon mellé cseresznyés óvszert kapunk. A szófiai buszpályaudvaron pedig 11 után a menetrend mellett szexfilmeket nézhet az elcsigázott utazó.

De mindez kevésbé izgató azokhoz a bolgár popipar által kitermelt luxuskurvákhoz képest, akiknek koncertplakátjaiba minden sarkon belebotlunk. Mikor meglátjuk alulötözött testüket, szilikontól domborodó mellüket és szájukat, rögtön a telefonszámukat keressük. De csak egy koncertdátumot találunk. Ők ugyanis csalgasztárok.

Hogy mi az a csalga? Aki járt már az országban, annak a remek szőlőpálinka és a kiadós vacsora mellett bizonyára feltűnt a diszkókban, klubokban, szórakozóhelyeken és éttermekben szóló balkán zene. A keleties dallamokra épülő, középtempójú, táncos pop a fiatalság favoritja. Korábbi cikkünkből úgy tűnik, önök is szeretik. A kelet és nyugat legszexisebb klipjének versenyéből ugyanis a bolgár csalgaénekes, Gergena került ki győztesen.


Gergana - Posledna Vecher

A srác, akinek ezeket a fényképeket köszönhetjük, először akkor hallott csalgát, mikor barátaival autózott - a számára még szűz terepnek számító - Bulgária felé. Nem értette, miért van a tört ütemű számok közepén az egy-két perces hangszeres szóló. Aztán az első szórakozóhelyen rájött. Ilyenkor rázzák a feneküket a csajok.

A képlet egyébként mindenhol ugyanaz. A férfiak csak állnak a bárpultnál, nők rázzák a tánctéren. Csalga mindenhol. Egy jóképű bolgár ismerősöm szerint, az embernek csak az ujját kell kicsit megmozgatni a csajok felé, azok máris tempósabban riszálják. Nincs ez máshogy Szófia legdrágább szórakozóhelyén, a Sin City-ben sem. Három szinten szól a zene, a csalgaterem kisszínpadain a márciusi bolgár Playboy címlaplányai táncolnak, a gazdag gengszterek magasabban fekvő puha fotelekből nézik a műsort. A halmokban álló szalvétákra dollárokat nyomtattak, így ha megtetszik valamelyik izgatóan rázkódó fenék, csak meg kell szórni értéktelen pénzutánzatokkal.

Ha laposabb a pénztárcánk, és a főváros egyetemi városrészében kötünk ki egy hétfő este, akkor sem fogunk csalódni. A különbség annyi, hogy címlaplányok helyett egyetemisták hasonlóan vonzó testét látni a pálinka gőzén keresztül. A csalgatáncot, a kucheket ugyanis mindenki ismeri. Ezt bizonyítja a youtube-on található homevideók sora is.

A kurvásan csak keresztnévvel bíró első vonalas csalgaénekesek évente adnak ki lemezeket, így szórakozóhelyen tavalyi számot kérni kicsit ciki. A döbbent arcú DJ megvetően közli, hogy "itt nem játszunk retrót". Másodvonalas csalgaénekesekkel pedig szinte minden klubban találkozhatunk. Ha nincs kedve az embernek egy szórakozóhelyen kikötni, akkor az is elég, ha bekapcsolja a tv-t. Amikor kényelmesen hátradőlünk, fellélegezve, hogy végre egy ingyen pornóadás, valószínűleg a csalga tv-k egyikére jutottunk. Bulgáriában ugyanis három ilyen csatorna van: az egyik a környező országok slágereit is adja, találunk egy kicsit folkosabb adót, és persze ott a Planeta-Payner.

A szórakoztatóipari mogul mindent beszippant, ami csalga. Lemezkiadó és terjesztő cég, saját klipekkel, diszkókkal és klubokkal országszerte. Bansko, a népszerű bolgár síparadicsom Payner klubját egy pópa is megáldotta néhány órával a seggrázás előtt.

Orosz Péter, totalcaros kollégánk, a csatornáról így ír: "Az egész Planeta-Payner tévé túl van a józan észen, órákig lehet nézni, a test funkciói a háttérbe vonulnak, az éhség, a szomjúság és a hőmérsékleti optimum keresése megszűnik, csak a szerelem marad a Richter-skála erejével (amit, ha jól emlékszem, Malina énekel)."

Szófiában a Planeta-Payner boltok dugig vannak a csalgasztárok relikviáival. Kapható Maria, Preslava és Emilia arcával díszített füzet, Aneliat ábrázoló zacskó, meg persze Ivana saját parfümje is. Az émelyítően édes piperét a csalgasztár Parfüm című számával reklámozza.

A CD-boltok csalga DVD-kkel vannak tele, a számtalan zenei magazin csak róluk szól. A nálunk is népszerű betelefonálós játékokban csalga énekesnőkről kérdeznek. Például olyat, hogy melyikük szeme látható a képen.

Ez a népszerűség cseppet sem meglepő, hiszen a márciusi Playboyban felsorakoztatott 50 legjobb bolgár nő közül 19 csalgasztár, az első helyen végző Kamelia is.

A csalga csodákhoz nyaralásunk során megpróbálhatunk közeljutni. Ha máshogy nem, hát így: