horoszkóp

Menekülniük kellett Európa meleg szépségeinek

2008.07.07. 10:15
A rendőrség tanácsára átszervezték a szombat éjjeli meleg szépségverseny budapesti döntőjét. A rendezvény - szélsőséges csoportok miatt - méltatlan körülmények között, egy félkész állapotban lévő diszkóban zajlott le. A döntő győztese, a spanyol származású melegkirály soha nem élt még át ilyen megaláztatást, mint itt, Magyarországon.

Búvóhelyen tartották meg a szépségversenyt

A szombati délutáni melegfelvonulás véres összecsapásai és szélsőséges csoportok szervezkedései miatt mostoha körülmények között zajlott le aznap éjjel a Mr. Gay Europe 2008. Az eredeti helyszín helyett a rendőrség tanácsára egy félkész állapotú diszkóban kellett versenyezniük a meleg szépségeknek, ahol sem víz, sem mosdó nem állt a színpadra fellépők rendelkezésére.

Visszalépett az eredeti magyar király

Európa legszebbjei képekben!

Az izgalmakat az is fokozta, hogy a döntő előtt egy nappal a magyar szépségkirály, Gyökeres Péter - betegségre hivatkozva - visszalépett, így a második helyezett Gáspár Tamás ugrott a helyére. Az "udvarhölgyből" királlyá avanzsált fiú végül bekerült a top 12-be, de a dobogóra már nem állhatott fel: a spanyol Antonio Pedro Almijez vitte a koronát, aki értetlenül állt az eseményekkel szemben. Mint a Borsnak elmondta, az ő országa eléggé elfogadó, neki még soha nem kellett ilyen megaláztatást átélnie. A melegkirály szerint több felvonulás kellene Magyarországon, csak így lehet elérni az egyenlőséget. A 19 éves spanyol fiú három szóval üzen Európának: Szeretet, Tisztelet, Egyenlőség - az egész világnak.

A rendezvényen a tolerancia jegyében részt vett Daróczi Dávid kormányszóvivő, Orosz Barbara műsorvezető, Pokrivtsák Mónika és Mujahid Zoltán énekes is.