horoszkóp

A jó szerető tudja, mi az a csöcsös-segges

2008.11.07. 11:01
Kapcsolódók (1)
Michelle Wild egy pasival beszélgetett mellméretről, nyalásról, csoportszexről és gumikról, ráadásul mindezt jól ki is adták egy könyvben. Mi már olvastuk. Helyes volt.

A csaj farmerben és pólóban, felhúzott lábakkal kucorog a kanapén. Tágra nyílt szemmel forgatja az öblös fehérboros poharat, és a prosztatamasszázsról mesél. A pasi hátradőlve hallgatja, tekintete szemtelenül villog, majd megkérdezi, tényleg nagyon lassan kell-e a fenékbe hatolni.

Ez a kép kísért mindvégig, miközben Michelle Wild és FHM-es szerkesztője, Nagy Sebestyén könyvét olvastam. Persze csak azután, hogy levetkőztem előítéleteimet. Amikor ugyanis meghallottam, hogy kiadták Vad Katalin könyvét, valami a "Dugásból éltem!" hangulatú, szívszorító monodrámára számítottam. Tudja: a pornósból Ivett nővérré varázsolt csaj osztja az észt pasikról meg a szexről, és a könnyek és testnedvek függönyén épphogy átsejlik a szerző törékeny személyisége, az érző lélek. Hát nem. Szerencsére a Jó szeretőknek köze sincs egy 28 évesen összefércelt életútelemzéshez. Egyszerűen két ember beszélget benne fesztelenül tizenöt szexszel kapcsolatos témáról, a mellmérettől a szopáson át a csoportszexig, és igyekeznek tapasztalataikat gyakorlatias tanácsokba fordítani.

Orális szex közben összenézni szexi

Bár a kiadóval csak 2008-ra sikerült megállapodni, a könyv ötlete még 2005-ben született. Michelle Wild akkor már két éve vezette szextanácsadó rovatát az FHM-ben. A koncepció kézenfekvő volt: arról kell írni, ami szex terén a legtöbb problémát okozza az embereknek. A szerzők beszélgetései így részben olvasói kérdéseken alapulnak, és minden fejezet végén találhatunk egy-egy konkrét levelet is. Ezeken azért válaszadás előtt időnként még gúnyolódnak egy keveset. A fejezetek végén pedig egy Gyorstalpaló foglalja össze az elhangzott javaslatokat, így könnyen az agyunkba éghet, hogy a kis farkúaknak Ázsia a csajozás Mekkája, és hogy orális szex közben összenézni szexi.

A merevedési zavar kimaradt Michelle Wild könyvédől

Egyébként annak ellenére, hogy a Jó szeretőkben elvileg a leggyakoribb problémákat beszélik át, az erekciós zavarok például teljesen kimaradtak a könyvből. Michelle Wild szerint azért, mert a szakemberre tartozó bajokba inkább nem kavartak bele. Ehelyett viszont több fejezet is szól a mellekről, és mikor a másodikból azt is megtudtam, hogy a mellet alulról felfelé kell masszírozni, már bántam, hogy nem egy dupla adag Mi kérünk elnézést! -et választottam esti programul.

A nő fejében ott az ideális pénisz

A könyv ettől függetlenül inkább szórakoztató, bár érdemes kisebb adagokban fogyasztani. Hangulata nemcsak a téma, hanem a párbeszédes forma miatt is intim. A kanapén cseverésző pár képét néha finom poénok, néha a "mi van? most mit röhögsz?" jellegű zavart pillanatok erősítik, igaz a könyv szerkesztője kicsit sokat kotyog bele a lány monológjaiba. A kellemes intimitáshoz az a könyv közepére szórt nyolc darab fotó sem illik, amiken Michelle Wild pózol fehérneműben. Persze ez lehet, hogy csak női olvasóként felesleges. Egy férfi munkatársamnak például a könyv említésére az első kérdése volt, hogy vannak-e benne meztelen képek. Nem, a fenébe is. Ez nem arról szól. - mondtam volna csípőből. De így hogyan?

Michelle Wild egyébként nagyon kedvesen oldja meg a feladatát: természetes és bájos, és bár pornós múltja többször szóba is kerül, ez nem hat terhesnek, sem természetellenesnek. Ő egyszerűen egy kedves, mókás, néha meglepően visszafogott, de tapasztalt csaj, aki kimondja a véleményét. Ezt pedig csak szeretni lehet, még akkor is, ha néhány dologban nem ért vele egyet az ember. A partnerek közötti kommunikáció szükségességét például a testbeszéd szintjére redukálja, és állítja, hogy az átlag nő fejében él egy kép az ideális pénisz méretéről.

A lány a konkrét tanácsokon túl kitér arra is, miért állnak ennyire különbözően a pasik és a nők olyan témákhoz, mint az az előjáték, és segít megérteni a másik fél nézőpontját. A könyv egyik legkedvesebb része például az, amikor a lány elmagyarázza, hogy a "csöcsös-segges" kifejezés valójában azt jelenti, hogy a pasi szépnek és harmonikusnak látja a partnerét: "Oké, lehet, hogy egy kicsit erőltetettnek tűnik, de ha az ember úgy döntött, hogy heteroszexuálisként éli le ezen a bolygón a női életet, akkor muszáj meglátni az ilyen dumákban a pozitív tartalmat."

A Jó szeretők, mint kezdeményezés egyébként tényleg klassz. Hiányzott már egy könyv, amiben a szexről mindenkit érintő, természetes témaként beszélnek, amiben nincsenek tabuk és bármit ki lehet mondani anélkül, hogy vulgárisnak tűnne. Persze a szerzők szenvednek nyelvi korlátoktól, hisz a szexről magyarul vagy orvosi szakkifejezésekkel tűzdelve vagy prosztón lehet dumálni, de ezt az esetek nagy részében remekül oldják meg. Igaz, becsúszik néha egy-egy kukettó, pucu vagy szekérrúd. A lényeg, hogy összességében jó volt a könyvvel töltött idő, és hogy önnek is jusson valami vidám így a végére: Michelle Wild szerint nem a farokméret határozza meg a szexuális képességeket.