A Fleshbot szexblog nem csak Rubint Rékának adózott tisztelettel, hanem a PETA-nak is, amiért rájöttek, hogy csak azzal még kevés embert állítanak a jó ügy mellé, ha piros festékkel öntenek nyakon szőrmét viselő polgárokat: sokkal hatásosabb lehet egy-egy meztelen hírességgel felturbózott kampány. Egy-egy ilyen kampány természetesen a celebek hírnevének is jót tesz, hiszen sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy az illető az újságok címlapjára kerül, mintha egy egyszerű nyilatkozatban fejtené ki a véleményét a sanyarú körülmények között tartott haszonállatokról. Másrészt pedig így talán megmenekülnek attól, hogy ők is szerepeljenek a legrosszabbul öltözött hírességek listáján, hiszen az állatvédő szervezet nem csak a legszexisebb vegákat választja meg évről-évre, hanem a legetikátlanabb divatőrülteket is. Most az olvasóinkon a sor, hogy megválasszák azt a hírességet, aki a legjobban domborít a PETA szexi fotóin!

1. Pamela Anderson

Az egykori Baywatch-sztár a PETA egyik legaktívabb szószólója, legalábbis a celebstátusző állatvédők közül. A színésznő kampányolt már a prémsapkák, a KFC, az ausztrál birkatenyésztők, Mars csoki gyártója, a fókavadászat, sőt még Giorgio Armani ellen is. A már szinte Brigitte Bardot-i magaslatokat ostromló híresség még a bugyiját is hajlandó volt elárverezni, hogy a befolyt összegből támogatni tudja kedvenc szervezetét. Pamela Anderson természetesen előnyös külső adottságait is kamatoztatta: a PETA vegetarianizmust népszerűsítő kampányában levelekből készült bikinit öltött magára, és egyszer meztelenül pózolt egy kirakatban.

2. Jenna Jameson

A visszavonult - és jelenleg ikrekkel várandós - pornósztár legutóbb stílszerűen a túl sok szex ellen kampányolt, vagyis egy szál semmiben arra próbálta felhívni az állattartók figyelmét, hogy ivartalanítsák kedvenceiket, mivel évente több millió "felesleges" állatkölyök jön világra. A PETA ennek a kampánynak a keretében egyébként egy interaktív sztriptízzel is kedveskedett az erre fogékony tömegeknek. A nemrég vérengző zombiként filmszínészi karriert kezdő Jameson pár hónappal korábban arról világosított fel minket, hogy a bőrből készült ruhadarabok mellett a szexuális segédeszközöket és egyéb erotikus holmikat is illendő lenne lecserélni bőrhatású, lakk vagy más szintetikus anyagokból előállított termékekre. Egy évvel ezelőtt pedig pedig a KFC-csirkék sorsa miatt aggódott. Igaz, akkor felöltözve.

3. Alicia Silverstone

Tavaly a színésznő is bebizonyította, hogy előbb vetkőzik le, minthogy húst egyen. A medence mellett meztelenkedő híresség főszereplésével egy nyomtatott hirdetés és egy televíziós reklám készült, amit állítólag sok más PETA-s kisfilmhez hasonlóan túlságosan szexinek illetve felkavarónak találtak a cenzorok. A Fleshbot pornóipari szakblog szerzője természetesen más véleményen van, szerinte ugyanis az anyagot túlságosan megvágták, és hiányolja a megfelelő mennyiségű csupasz bőrfelületet. Talán a rendező ezzel azt akarta elérni, hogy a nézők a sztár mondanivalójának is tudjanak némi figyelmet szentelni.

4. Holly Madison

Hugh Hefner első számú barátnője - aki egyébként a hírek szerint megunt arra várni, hogy párja megkérje a kezét - szintén rajong az állatokért, így nem csoda, hogy PETA őt is megkérte arra, hogy kivételesen ne a Playboy hasábjain vetkőzzön, hanem egy jó ügy érdekében pózoljon egy száll semmiben a következő mottóval: "Inkább vagyok meztelen, mint hogy szőrmét viseljek". A Fleshbot szerint nagyon kedves Holly Madison részéről, hogy most nem pénzt akar keresni meztelen testével, hanem a világot próbálja jobbá tenni úgy, ahogy neki a legjobban megy. A PETA biztosra ment, és két hirdetés is készített Madison főszereplésével.

5. Christie Turlington

Christie Turlington volt az első szupermodell, aki már a kilencvenes évek elején nekivetkőzött az állatvédő szervezet egyik kampányában. Az ekkor készült fotó beállítása azóta a PETA számos más kampányfotóján is visszaköszön. A szervezet ekkor lőtte be magának azt az irányvonalat, amihez azóta is tartja magát: próbálják kerülni a férfimagazinok bevállalósabb tematikáját, és egy meztelen hátsónál többet általában sosem láthatunk.

6. Eva Mendes

Az elvonót is megjárt híresség tavaly év végén lett a PETA egyik reklámarca és a legtöbb hírességhez hasonlóan ő is a szőrmeellenes kampány kedvéért mutatta meg csupasz hátsófelét. A színésznő karrierje elején nem ismerte igazán a szervezet munkásságát, és így fordulhatott elő, hogy - mint állította, egy segítőkész stylistnak köszönhetően - egy prémkabátban ment el első premierjére New Yorkban. Eva Mendes a PETA kampánya óta rákapott a meztelenkedésre, ugyanis a Vogue magazin hasábjain és Calvin Klein egyik reklámjában is villantott.

7. Christina Applegate

A mellrákot állítólag sikeresen legyőző színésznő karácsony előtt intézett támadást a fogyasztói társadalom ellen egy e-képeslapon keresztül. Applegate, aki a képen csak egy pár piros kesztyűt és egy zöld színű szőrmebilincset visel egy, a People-nek adott interjújában elmondta, még tinédzserként döntött úgy, hogy vegetariánus lesz: "Rájöttem, hogy képtelen vagyok megenni egy olyan ételt, ami korábban élt és lélegzett". Applegate egy másik nyilatkozatában pedig tippeket is adott: "Nincs szükség igazi szőrmére, hiszen nagyon jó műszőrméket gyártanak. És sokkal olcsóbb is, minek hát annyi pénzt költeni? Az ünnepek környékén pedig nagyon sokan aggódnak a költségek miatt."

8. Dita Von Teese

Bár Marilyn Manson exneje vetkőzőtáncosnőként nem tartozik a szégyenlősök közé, ő nem vetkőzött le teljesen, inkább kedvenc ruhadarabjában, vagyis fűzőben állt a kamerák elé, hogy Jenna Jamesont megelőzve oktasson minket az állatok ivartalanításáról. A revütáncosnő saját bevallása szerint azért nem vállalta el, hogy a többi sztárhoz hasonlóan a szőrmeviselés ellen tiltakozzon, mivel soha sem mondana le bundáiról. Mint később kiderült, a vegetarianizmus sem tartozik a szívügyei közé, hiszen saját bevallása szerint imádja a kacsa- és libamájat. Igaz, azért azt is hozzátette, hogy lelkiismeretfurdalása van miatta. "Már azelőtt is tudtuk, hogy Dita nem vegetariánus, mikor felkértük a kampányunkhoz. A libamáj óriásira növelését eredményező tömés azonban egy olyan kegyetlen eljárás, amit ismerve reméljük, Dita is elhagyja az étrendjéből ezt az ételt" - nyilatkozta a PETA médiaigazgatója, Michael Graw.

9. Jamelia

A brit énekesnő 2007-ben egy szál nyusziba öltözve próbált minket rávenni arra, hogy ne vegyünk szőrméből készült holmikat, hiszen a szőrmeipar kedvéért minden évben több millió állatot gyilkolnak le mindenféle szörnyűséges módszerrel. Jamelia állítólag azután mondott igent erre a felkérésre, miután tájékoztatták arról, hogy mennyire sanyarú a szőrméjük miatt tenyésztett állatok sorsa.


Vetkőztek még

A fent említett kilenc híresség mellett számtalan népszerű és világviszonylatban kevésbé ismert ember vetkőzött le a PETA - meg talán kicsit a hírverés - kedvéért: ott van például Steve-O, a Jackass című sorozat önpusztító és balhés sztárja, Sadie Frost, Jude Law exneje, a fűzőt villantó Famke Jensen, Jodie Marsh, brit modell és televíziós személyiség, Sheryl Lee amerikai színésznő, Aya Sugimoto, akit modellként, énekesnőként, színésznőként és erotikus témájú művek szerzőjeként ismernek Japánban. No meg persze sokan mások, akik úgy érezték, hogy szerepelniük kell a PETA nem túlzottan merész, de amúgy mutatós fotóin.